Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Podlaskie już znane w UE |
Przepraszam... tak mi się skojarzyło, że Białystok należał niedawno do stowarzyszenia regionów nadbałtyckich... w Łomża już wcześniej funkcjonowała Liga Morska.... hihihi... ...ot, takie skojarzenie "poza wątkiem".
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Podlaskie już znane w UE |
1089,3 pingwinem!!! Co wy na to???
|
|
Dzień Dobry |
Ja uczylem sie w LOKu. Wszsytkiego sie tam nauczylem, wszystko zostalo wytlumaczone i zdalem za pierwszym podejsciem. A wracajac do tematu ilosci L-ek. Jak zdawalem to widzialem kilka osob spoza Lomzy. Np. jedna dziewczyna zaczepila mnie na placu i spytala jak poszedl mi egzamin, pozniej powiedzialal, ze sie denerwuje mocno, bo Lomzy praktycznie nie zna.. a to bedzie jej juz 9-te podejscie. Wczesniej zdawala 8 razy w Wawie. Kazdego dnia mozna spotkac na egzaminach w WORDzie w Lomzy ludzi spoza naszego rejonu. Lomza slynie z tego ze u nas latwiej jest zdac... A moze by wpisac Lomzynski WORD do atrakcji turystycznych regionu ;)
|
|
Bo i pogoda do de ...
|
|
947 pingwin Tiger
|
|
Już przed 1939 r. w Łomży działała organizacja o nazwie Liga Morska i Rzeczna a z jej przekształcenia powstała później Liga Morska i Kolonialna. Celem ich było popularyzowanie temartyki morskiej i edukowanie społeczeństwa w tej dziedzinie. Po dodaniu nowego elementu do nazwy doszło także propagowanie idei kolonialnej dla Polski.
|
|
Na niektórych przystankach tez go nie ma. Widocznie metalowe tabliczki poszły na skup złomu.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |