poniedziałek, 07 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Prezydent dał kosza komisji

...dzięki evaa za lekturkę, sn4p - nie jestem taksówkarzem ale od 14 lat jeżdżę pozdrawiam forumowiczów kierowców i pieszych

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Prezydent dał kosza komisji

ja - to fakt ,że teraz Hołek popularyzuje bezpieczną jazdę, a jeszcze niedawno bił rekordy w pokonywaniu tras z miasta do miasta to, że wpasował się do prywatnego domu przy trasie z której wypadł prywatną Celicą kolegi , trzeba go zrozumieć to polityka i wsio się robi pod publikę TO CO ?? WOLIMY PIORUNKA?? JA JEDNAK ZA HOŁKIEM 3 RAZY TAK

Już temat Internetu w Łomży jest wałkowany do znużenia tutaj.
Moja rada biedz neostrade 128kb/s za 60zł instalacja 1zł.

Autor: raver (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 05-06-04 09:31

Dlaczego nie pojsc za przykladem z zachodu, gdzie jesli pieszy stoi i czeka na wejscie na przejscie dla pieszych, to kierowcy zatrzymuja sie i przepuszczaja

...dlatego ze w naszym prawie jest wyraznie napisane, ze kierowca musi ustapic pierwszenstwa pieszemu, ktory JUZ ZNAJDUJE sie na przejsciu, a nie oczekuje na przejscie przez jezdnie...jednoczesnie zabrania pieszemu wchodzic orzed nadjezdzajacy pojazd, dla mnie to bardzo logiczne i zrozumiale...Wyobraz sobie co by dzialo sie zeby kierowcy tak jak piszesz, na przykladzie zachodu - chociaz nie zauwazylam tam takich praktyk - zatrzymywali sie przy kazdym przejsciu gdzie stoi chociazby jedna osoba i nie wiadomo czy stoi bo chce postac, czy stoi bo za 5 minut bedzie chciala przejsc przez jezdnie, czy stoi bo na kogos czeka...Skad mozesz wiedziec czy pieszy stoi przy przejsciu i zglasza chec wejscia na jezdnie....typowo abstrakcyjne....

bagrmosen

jeszcze czego1 placic za wizyte u lekartza smiechu warte! a gdzie sie podzialo prawo do opieki medycznej?bezplatnej z reszta?kazdy wie jaka jest sytuacja sluzby zdrowia,wszyscy narzekaja,ale starczy isc na Hipokratesa...bieda az piszczy uy tych lekarzy;-PPP

niedlugo to za oddychanie trzba bedzie placic:PP

jasne mi sie ostanio snil zakonnik...co oznacza dlugie zycie.Pytanie tylko czy: w kamieniolomach z gumowym mlotkiem czy w zakonie;))

Ja mam vectre i nie narzekam za ile zapłaciłem tyle mam chodzi w miarę dobrze mam predkość do 64 i jest wpożo mnie w zupełnośco wystarcza.

evaa najlepiej by bylo dla kierowcow, gdyby nie bylo przejsc, tylko kladki nad jezdnia albo przejscia podziemne. A czesto jest tak ze pieszy stoi przed przejsciam juz dosc dlugo, bo zaden kierowca nie ma zamiaru sie zatrzymac i przepuscic... w zasadzie wystarczy ze postawisz noge na jezdni i kierowca powinien juz sie zatrzymac... bo juz jestes na jezdni ;)

(hahaha)

- ...można przyjść i doznać prawdziwej muzyki klubowej...
- Jaką muzyke grają?

(hihihi)

Wszystko jest piękne, szkoda że tylko wspomniane makowce umacniają cię w wierze. Ja myślałem że na przynęte to można złowić rybę i gryzonia w pułapce.

kierowcy to nie swięte krowy a widze ,że za takich sie uważają.

Zestaw głośników przednich - DLS Ultimate PRO UP 36
Wzmacniacz - 4 kanałowy Alpine z serii V12 dostarczony przez klienta
Monoblock do subwoofera - DLS Digital D 1000
Subwoofer - Kicker SoloBaric S12L7
Okablowanie - DLS kompletnie
Wytłumienie drzwi / karoserii kompleksowo maty / noisekiller

Jeśli jeszcze coś znajdę, to napiszę!

"(a tak wogóle to przez samo H się chyba pisze ham)"

Otóż cham się pisze przez CH

Łomża- nowy most - Piątnica - Drozdowo - Bronowo - Pniewo - Siemień - Góra Królowej Bony Łomży

Łomża - Stara Łomża - Wzgórze św. Wawrzyńca - Góra Królowej Bony - Siemień - Szosa Zambrowska - Giełczyn - Las Giełczyński - Zawady - Łomża

Łomża - Las Jednaczewski - Szablak - Nowogród (Skansen?) - Miastkowo - Łomża

itp. itd. :)

No niestety weszliśmy do UE, a w sumie jesteśmy 100 lat za murzynami... 15 lat temu jechałem przez Niemcy wszelkie roboty drogowe gdzie był ruch odbywały się tylko w nocy i jakoś farba im schła !!! Nie myślę żeby u nas po 15 latach mieli gorszą?!! ale zwróćcie uwagę, że u nas w całym kraju roboty drogowe odbywają się w dzięń w najwiękrzy ruch..., może ktoś mi wytłumaczy: farba musi schnąc ok, a klejenie dziór (tzn: robienie tych placków, garbów na jezdni)? robią to też w dzień, a wnocy chyba szybciej by to stygło po mojemu... Polska to dziwnyyyyy kraj... DOŁĄCZAM SIĘ RÓWNIEŻ I POZDRAWIAM WŁADZE MIASTA ...

Łomża-grobla Jednaczewska-nasypem w prawo przed lasem (przejedziesz przez starorzecza Narwii)- wylot nasypu do drogi : na Szablak i w prawo - i nad NArew w prawo z drogi ok 300 m(przy tabliczce). I z powrotem przez Jednaczewo. Razem ok 12 km.

Dzięki wam wszystkim,ludzie,ale o 90km to nawet nie ma co marzyć!Chyba,że wstać w weekend o 8.00(o,zgrozo!)i wrócić wieczorem z odparzeniami tu i ówdzie...
Poza tym,chciałabym się dowiedzieć,co ciekawego można zobaczyć po dodze,szczególnie możeby ktoś potrafił mnie zmotywować do pokonania tej 90-tki.Jeździłeś tam ,*bob*,serio?A może autem?

Grobli nie polecam, bo mozna sobie tylek odbic, a leb boli od wybojow...
Natomiast reszta tras jak najbardziej. Ja mam takowa mapke niemalze topograficzna.. przydatna w wedrowkach rowerowych, wtedy mozna jechac na oslep, to dopiero przygoda!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

nieruchomości
Do sprzedania działki budowlane w Konarzycach, gmina Łomża.
tel. 698506416
usługi
Usługi glazurnicze, szpachlowanie, malowanie.
tel. 790287366
usługi
Pranie dywanów w kąpieli wodnej metodą Na Wskroś, profesjonalne pranie przy użyciu urządzeń pralniczych. Odbieramy dywany od klienta. Ozonowanie dywanów Gratis!!!
tel. 506104087
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org