niedziela, 15 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
POMOC DLA BRZESINSKIEGO!

a w którym miejscu moze jakiś namiar

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: POMOC DLA BRZESINSKIEGO!

Iga161 wyobraź sobie że też to zauważyłem. A co do szczegółw pieska to : głowa, ogon, cztery łapy zapewne umie jeszcze szczekać no chyba że ten ma inaczej ;)

ten w dodatku potrafi chodzic po drzewach,to jest szczególny okaz

Lektura dla petera
Art. 226. § 1. Kto znieważa funkcjonariusza publicznego albo osobę do pomocy mu przybraną podczas lub w związku z pełnieniem obowiązków służbowych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
§ 2. Przepis art. 222 § 2 stosuje się odpowiednio.
§ 3. Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ Rzeczypospolitej Polskiej, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Funkcjonariusz chroniony tylko na urzędzie:
Prokuratura nie będzie mogła ścigać za znieważenie funkcjonariusza publicznego w związku z pełnioną przez niego funkcją, jeśli zniewaga nastąpiła niepubliczne bądź nie w czasie pełnienia czynności urzędowych.
• Co z opinią o urzędującym wicepremierze, że to „hochsztapler” i „przestępca”? Dlaczego prokuratura odmówiła ścigania?
• Dlaczego prokuratura odmówiła ścigania za sformułowanie „prezydent wszystkich aferzystów”?
Trybunał uznał, że przy tej dowolności interpretacji przepis narusza konstytucyjną wolność słowa, chroniąc funkcjonariuszy-polityków w sposób nieproporcjonalny.
Za szeroka ochrona funkcjonariusza publicznego:
Karanie za znieważenie funkcjonariusza publicznego dokonane niepublicznie lub publicznie, lecz nie podczas pełnienia czynności służbowych, jest niezgodne z konstytucją. Zdaniem sędziów Trybunału Konstytucyjnego przepis, który przewiduje sankcję karną za takie zachowanie narusza wolność wyrażania swoich poglądów.
Trybunał Konstytucyjny stwierdził, że kwestionowany przepis w zakresie, w jakim umożliwia uruchomienie odpowiedzialności karnej na podstawie oskarżenia publicznego jedynie z powodu tego, że wypowiedź znieważająca pozostaje w związku z czynnościami służbowymi, może prowadzić do naruszenia wolności debaty publicznej w państwie demokratycznym. Prowadzi to do nadmiernej ingerencji organów władzy publicznej w sferę wolności wypowiedzi publicznej. Rozstrzygnięcie zawarte w wyroku Trybunału Konstytucyjnego oznacza, że od momentu wejścia w życie wyroku TK niedopuszczalne staje się ściganie z tytułu zniewagi funkcjonariusza publicznego dokonanej, czy to publicznie czy niepublicznie, wyłącznie w związku z jego czynnościami służbowymi.
Oczywiście Trybunał miał generalnie taką ocenę w stosunku do krytyki konstruktywne opartej na faktach, argumentach podbudowanych dowodami. I o takiej krytyce peter tylko myślę. Plucie w stylu, jaki pojawia się coraz częściej na Forum w oparciu o pomówienia jest żenujące i w takie coś nigdy się nie bawiłem. Czyli powracamy do stwierdzenia: fakty, fakty a nie nikomu niepotrzebna literatura, aby próżny umysł zaspokoić.
Pozdrawiam.

Hmn ... pff :] kolejny temat o "Janku" . No Cóż Janie ;) Chociaż Masz Się Z Czego Pośmiać

Janek na prezydenta !! ;]
Tak tu o tobie głosno ze zastanowil bym sie nad kandydaturą oczywiscie masz zwolenników jak i przeciwników ale spróbowac zawsze mozna ;] Mój głos masz heheheheh

Wybory za 3 lata. To szmat czasu.

na pewno nie sroczyński. To jest specjalista od niezrealizowanych pomysłów.

Proponuje taka zabawe - niech kazdy wymieni jedna inwestycje ktora obiecal sroczynski a ktora nigdy nie zostala zrealizowana.

Ja zaczne: uruchomienie polaczenia kolejowego z Lomzy autobusem szynowym

OK bolek1. Wróćmy do faktów. Opisz syntetycznie spotkanie zorganizowane przez stowarzyszenie w Szczepankowie.
1. Frekwencja
2. Cel spotkania w aspekcie działań statutowych
3. Tematy rozmów
4. Podjęte uchwały będące wynikiem tych rozmów, uzgodnień, wniosków mieszkańców.

fakty, fakty, fakty !

idz i nie wracaj ta firma sie nie nadaje no fakt mam wysylania 2mb ale i tak cos jest zablokowane :/

I ja podobnie jak przedmówca. Mam już internet w tej firmie od ponad roku i wszystko gra. Do tej pory nie było żadnej przerwy w sygnale. Jestem zadowolony i oby tak dalej.

kibic, a co sroczyński to twój ojciec?
kulig, no więc sprawa jest jasna, to się nie opłaca...

Hej. Jadąc autobusem zastanawiałem się co sie stanie gdy naciśnie sie czerwony guzik z napisem STOP. Może wiecie coś na ten temat (nie piszcie ze jest to głupi i nie potrzebny temat bo dużo osób pewnie nie wie tego też)

nie bylem na spotkaniu w szczepankowie bo mialem inne sprawy. a ty peter nie szukaj jelenia. trzeba bylo byc. twoja strata moja strata.

Tak dokladnie jak koledzy pisza wyzej. Moim zdaniem w Łomży ta opcja nie jest przydatna bo mamy praktycznie co kilkadziesiat metrow przystanek. Przyjade to sie w wiekszych miastach gdzie przystanki sa dalej "rozrzucone"

Sroczyński na prezydenta ?? - to będzie czeski film, który trwa od momentu, gdy został w I kadencji prezydenta Brzezińskiego jego zastępcą. On się nie nadaje na funkcję viceprezydenta a tym bardziej na prezydenta Łomży.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org