Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Marekt tak czy nie - 61%+75%=100%? |
dobrze ze to nie corka :]:]:]
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Marekt tak czy nie - 61%+75%=100%? |
parę lat temu u mnie podczas udrożnienia wentylacji spłonęła szafka kuchenna i okap :) fachowcy wypalili gniazda kawek w kominie i to im można przyznać, że byli skuteczni :) i od tamtej pory nikt się w bloku nie skarży na wentylacje
|
|
Re: Market tak czy nie - 61%+75%=100%? |
ja wiedzialem ze w nordkom'ie tak bedzie kolezka mi chodzil chwalil sie wkołko transferami 30,60 kilo ale to bylo dosyc dawno tylko ze smialem sie z niego jak gralismy kilkakrotnie w gry multiplayer przez siec to jego pingi były ze tak powiem makabryczne :> to bylo zbyt piękne zeby za taka kase miec takie transfery u mnie w vectrze tez troche jakosc połączen spadła od czasu kiedy zakładali ale nadal jestem zadowolony pozdro JaSTRZaB Do Redds : nie takie proste uwiązani są umową na dwa lata takze wiesz zerwanie jej wiąze sie z duzymi kosztami
|
|
Jest wiele aspektów tej sprawy: 1) Przewody wentylacyjne powinny być drożne.(kawki,błędy wykonawcze,zagruzowania podczas remontów łazienek) 2) Kratki wentylacyjne winny być prawidłowo podłączone.(przynajmniej co druga kondygnacja,sprowadzanie do kanałów zbiorczych , a nie gdzie się da bo tak wyszło przy remoncie łazienki). 3)Okna winny być produkowane zgodnie z Polskimi Normami , a te określają jaki winny mieć współczynnik infiltracji powietrza. Kratka nie będzie ciągnąć powietrza gdy nie wpuścimy go przez okno! ŁSM obwarowała te sprawy dostawcom okien , gdyż płaci za ich wymianę. Stosuje się tak zwane nawietrzaki:ciśnieniowe(otwierające się automatycznie przy różnicy ciśnień) i higrosterowane(reagujące na różnice wilgotności). 5) Nie należy przykręcać mocno zaworów termostatycznych , gdyż przy niższych temperaturach stężenia pary wodnej są wyższe , a ta osiada na najchłodniejszych elementach którymi są szyby w oknach. Reasumując : należy spełnić warunki jak wyżej opisałem , a na pewno ściany się wybielą. Nie da się żyć w wychłodzonej puszce gdzie wydychamy parę wodną (najlepiej to widać w chłodny dzień) , gotujemy , pierzemy i suszymy. Musimy gdzieś ją wyprowadzić. Najlepiej do kratek wentylacyjnych. ~~~~~~~~~~~~ autochton ~~~~~~~~~~~~
|
|
Widać ze nigdy w życiu nie korzystali z internetu....;)
|
|
Budyń? :)
|
|
a ja mam dalej drewniaki w ramach i mi sie szron nie zbiera, sciany tez nie grzybieja :), stare okna przepuszczaja cieplo ale nie ma wilgoci. Jak jest zimno to mozna cieplej sie ubrac albo wyposazyc sie w inny sposob ogrzewania.
|
|
GOOSTAV Re: Marekt tak czy nie - 61%+75%=100%? |
Zaczelo sie w Lomzy a skonczylo w Jedwabnem
|
|
Thx Tiger sory ale tak to odebralem.Niewiem co jest ale nie ma nic :) i to jest najgorsze.Pozdro :) zybi2
|
|
A jam myślał, że jest akt urodzenia i odpisy od tegoż. To istnieją jeszcze wyciągi z odpisów?! Litości...! Biuriokracjo, proszę... zmiłuj żesz się ty nad nami!!!
|
|
z tym piwem to fajny pomysł.... ale WSZYSTKIE(?!?) kobiety...? ...są pewne granice których nie da się znieść, nawet nie będąc Arabem - wystarczy być estetą.... :) ...jak zajdziecie jutro do biura, swojego miejsca pracy, nauki - rozejrzyjcie się i powiedzcie sobie w duchu, czy chcecie je WSZYSTKIE(?) widzieć nagie.... czy raczej dokonalibyscie jakiejś wstępnej selekcji...? ... & vice versa!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |