Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
zac człowiek kolakowskiego. |
Kiernek, nie wylogowywuje (wylogowuje)?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: zac człowiek kolakowskiego. |
Jestem tolerancyjny, ale umiarkowanie. Nie tępię homoseksualistów, ale jestem przeciwny np. dawaniu im prawa do zakładnia rodziny i adoptowania dzieci. Uważam też, że homoseksualizm nie powinien być propagowany. Homoseksualizmu nie uważam za zboczenie, ale też nie zgodzę się, że to jest norma. Nie uważam też, że jest to choroba. Ale jestem przeciw uznaniu tego za normę. Homoseksualizm nie jest normą, bo homoseksualiści stanowią kilka procent społeczeństwa. Normą jest więc heteroseksualizm. Homoseksualizm, jako "odstępstwo" od normy, skoro już musi istnieć, to niech choć nie wchodzi z butami w życie ludzi, którym niekoniecznie się podoba. To tak jak z paleniem. Skoro palenie przeszkadza większości - nie powinno się palić tam, gdzie są niepalący. W kwestii przyzwolenia na zakładanie rodzin homoseksualnych, a zwłaszcza adoptowania dzieci to uważam to za głupotę najwyższego lotu. Stare przysłowie mówi "kto z kim przestaje takim sam się staje". Pytam więc, jaka będzie orientacja dziecka wychowanego w takiej rodzinie? Tylko niech mi ktoś nie opowiada o jej uzależnieniu wyłącznie od genów. Badania wykazują, że orientacja aż ok. 25% ludzi zależy od pierwszych doświadczeń i od środowiska. Zezwalając na rodziny "homo" wychowamy homoseksualne społeczeństwo. Holandia jest tu dobrym przykładem. Tam jest najwięcej zdeklarowanych gejów i lezbijek. I nie wynika to tylko z tolerancji społeczeństwa, prowadzącej do tego, że ludzie odważnie przyznają się do swojej orientacji, ale też z tego, w jakim środowisku dzieci się wychowują. Tolerancja dla odchyleń od normy prowadzi do częstszego występowania tego zjawiska.
|
|
Wiem od jakiegoś czasu, że w Łomży jest klub karate.Jest ktoś kto tam chodzi na forum to proszę aby napisał jak tam jest, ile się płaci, jakie są treningi, w ogóle wszystko bo sam nie mam czasu a chciałbym się zapisać na karate. Z góry dzięki wszystkim :) Pozdro
|
|
albo na świstakuuuuuuuu ;-D
|
|
szpan jest teraz na porządku dziennym "Ale mam zaj****** petary za 100 zł" poryte ale niektórzu to lubią co z tego ważne żeby się bawić a nie szpanować pozdro
|
|
nie mam czas utam się przejsć ale zapisze się chętnie a jak nic nie wiesz to nie pisz nic najlepiej
|
|
Lepiej poucz się jęz. polskiego. Z pewnością więcej pożytku z tego będzie
|
|
dobra to taka pomoc jest łomżyńskiego forum to ja dziękuję tylko się wymądrzacie zamiast cos powiedziec jak nie masz nic do powiedzienia to nic nie mów !!
|
|
Jasiu Trzeba być ostatnim chamem albo nieskończonym debilem, żeby nazywać debilem kogoś kogo się nie zna. Poza tym g... mnie obchodzi twój interes (handelek). Ja mam już dość płacenia za wszystko o 10 - 20% drożej niż w innych miastach. Mam tu na myśłi nie tylko ceny w hipermarketach. Wszyscy wiedzą, że wszystkow Łomży jest droższe niż gdzie indziej. Chcesz się utrzymać na rynku, zacznij myśłeć. Nie zaopatruj się w hurtowni, gdzie ceny są takie jak w sklepach detalicznych w innych miastach. Szukaj lepszego towaru tam gdzie jest taniej. Ale powiesz "po co" skoro to wygodne zadzwonić tam gdzie zawsze i dowiozą co trzeba. Cena cię nie interesuje, bo i tak wszystko się sprzeda, skoro w warunkach zmowy handlarzy nie ma żadnej konkurencji. Dziś każdy sklep i każda hurtownia ma swoich stałych klientów. Jest to pewna równowaga, której zaburzenia tak się boicie. I słusznie, bo ludzie, którzy myślą kategoriami takimi jak ty, mogą w nowej rzeczywistości zginąć. Jednak mądrzy sobie poradzą, i jeszcze na tym zyskają, czego im serdecznie życzę:) Jeśli nie jesteś handlarzem, to jesteś Jan-bez serca, alboś durny jak trzeba, bo uważasz, że np. samotna emerytka, która ma 745 zł emerytury, powinna robić zakupy po łomżyńskich cenach. Może ciebie na to stać. Dla emeryta ucywilizowanie handlu oznacza w prostym przełożeniu oznacza, że będzie miał w portfelu o jakieś 100 zł miesięcznie więcej. Obrońcy rodzimego handelku jesteście hipokrytami najwyższego lotu, jeśłi twierdzicie, że obrona miasta przed hipermarketami jest w interesie najbiedniejszych. Takie argumenty już słyszałem. P.S. Znam ceny w Łomży i w innych miastach i w tej kwestii ze mną nie dyskutuj.
|
|
Nasza chyba musimy cos zalozyc ;)
|
|
moim zdaniem z fajerwerków miałbym frajdę jakbym wydał z 50.000zł na profesjonalny pokaz z muzyką, tancerkami gogo itp. !!!!
|
|
Jan_Serce chyba ci ojciec do wanny wchodził.Jak ci hipermarkety nie odpowiadają,to nie musisz w nich kupować,ale nie broń innym i nie wmawiaj nikomu co dla niego jest lepsze. Idź i dalej pompuj kasę w dupsko osiedlowym cwaniakom,co pod pozorem sklepów rodzinnych walą cie cenami w ***** śmiejąc się w twarz (chyba że jesteś jednym z nich co by mnie nie zdziwiło). Ja chce kupować tanio (!) i chcę kupić wszystko co mi jest potrzebne w jednym miejscu,a po zakupach napić się dobrej kawy i zjeść ciastko w fajnej kawiarence,tudzież kupić dobry ciuch czy markowe obuwie w cenie,która podniosła by ciśnienie łomżyńskim cwaniaczkom z butików.Mało tego,zanim opuszczę centrum handlowe chcę jeszcze po konkurencyjnej (wreszcie!) cenie napełnić bak mego auta na wchodzącej w skład kompleksu handlowego stacji paliw,bo tak samo jak wszystkich pseudo rodzinnych sklepikarzy,idiotów twojego pokroju dość mam również pier**lonej mafii paliwowej w tym mieście.Mamy 2008 rok,a to już najwyższy czas mieć jakiś pier**lony wybór i szansę na tańsze zakupy.I niech już się wreszcie z nas nie śmieją,że Łomża to zadupie pełne jakichś janów serce czy innych kononowiczów.
|
|
Jasiu-"Kościół tworzą ludzie..." piszesz, a co ci "ludzie" mają w Kościele do gadania? NIC!Bo rację zawsze mają mieć purpuraci-pasterze czyli ci tzw "nieomylni" - w co jak widać wierzysz. Ja natomiast wierzę w zdrowy rozsądek ludzi, którzy nie są wcale głupsi tylko przez to, że noszą krótsze kaftany. To są właśnie fakty ogłupienia, a nie uprzedzenia.
|
|
Graboś popieram , popieram , popieram!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
nasza, jak tam sylwek przy kompie?:)))
|
|
Ale mi nie chodzi o artykuł tylko ogólnie o tych debili co produkują własne frajerwerki i cieszą batona ;) !!!!
|
|
co jest?nie moge przejrzec ogloszen?! wybieram konkretny dzial np.auto-moto i wyskakuje mi bląd bazy danych i bląd z zapytaniem SQL,o co tu kurna biega moze ktos wie??? juz tak od wczoraj jest
|
|
w Łomży nie będzie miał racji bytu taki klub dla takich ludzi co mnie cieszy i mam nadzieje ze nigdy w Łomży taki klub nie powstanie... Chociaz w nowym roku wiecej normalnosci
|
|
Gdzie w naszym cudownym mieście można zakupic dobra i niedrogie łyżwy hokejowe i nie pisac ze w sportowym tylko konkretny adres poproszę:) Pozdro4all
|
|
ja tez próbowałem i to samo !!!!
|
|
a ile masz sportowych w Łomży .... ? takich lepszych gdzie można coś dostać?? bo ja sie moge doliczyć raptem jednego wiec wybor nie jest imponujacy no albo jakis internetowy sklep ..
|
|
Wiesz żeby mnie to interesowało co tak denna osoba uważa. A co do tego to forum jest po to żeby pisać a nie krytykować. Pewnie nawet na to cie nie stać i jezdzisz jakąś łada lub zajerzdzonym 21letnim oplem. Jak nie masz zamiau poważne sie wyowiadać o wcale nie wchodz.
|
|
Każdy sam musi sobie odpowiedzieć na powyższe pytania i wybrać ścieżkę do Niego. Były czasy kiedy to „nawracano” homoseksualistów elektrowstrząsami, kastrowano czy palono na stosie. Współcześnie choć nie stosuje się takich nagannych praktyk to nadal dominuje homofobia – w domu, szkole, pracy i świątyni. Zadziwiające jest to, że patrzy się na homoseksualizm li tylko przez pryzmat seksu. Pomija się uczucia czy dramaty życiowe tych ludzi. Rzetelne podejście do Pism Świętych i nauki oraz holistyczne do człowieka z jego płciowością, powoduje pozytywny odbiór wyrażania orientacji, również poprzez wiarę i seksualność. Chcemy więc jasno powiedzieć: Bóg cię kocha. Takim jaki jesteś. Więcej, możesz być szczęśliwym Jego homoseksualnym wyznawcą. Nie jesteś sam. Wszyscy jesteśmy braćmi i siostrami. Na swojej drodze znajdziesz drugich myślących i czujących tak samo jak ty. Zapraszamy do zapoznania się z materiałami tego działu, komentowania, pisania do nas oraz aktywnego życia wiarą, ponieważ nie jesteś dzieckiem gorszego Boga!
|
|
A bym zapomniał klub i forum jest po to żeby z kims sie zapoznać i pogadac a zauwaz ze stron o BMW jest mało a od innych marek wiecej bo tak sie sypią ze nie nadaz sie wsypywać czsci.
|
|
patrząc na innych przez pryzmat tego czym jeżdżą i lekceważący stosunek do innych marek to kiepska postawa jak na admina...
|
|
hahah teraz to pojechalas sama to wymysliłaś?? bo o ile mi wiadomo to kościół w żaden chocby najmniejszy sposob nie popiera homoseksualizmu. No chyba ze mowisz o jakies wlasnej prywatnej wierze.. Kościół rzymsko-katolicki jest przeciwny homoseksualizmowi i za jedyna rodzine uwaza zwiazek kobiety z mezczyzna.. niebadzmy tacy tolerancyjni.. zaraz moze sie odezwa ludzie ktorzy beda chcieli pedofili tolerowac albo innych zwyrodnialcow.. im mniej osob ich toleruje tym mniej beda sie ujawniac im mniej beda sie ujawniac tym mniej beda chcieli przywilejow im mniej przywilejow dla zwyrodnialcow tym lepiej dla spoleczenstwa. Chcecie tu zrobic droga holandie ?? zyjemy w Polsce a ze tam maja inaczej to niech sobie maja zawsze jak sie komus tu nie podoba moze spokojnie wyjechac.. Polska nich zostanie normalnym krajem nie robmy z siebie cudakow.
|
|
Kwas2212 nie daj sie prowokowac, obojetnie czy to bedzie Klub BMW czy milosnikow rometow znajda sie osoby wkladajace kij w mrowisko pomysl na forum jest OK , a jak sie komus nie podoba niech nie zaglada
|
|
Panie i Panowie. Najwyższy czas przeciwstawić się ludziom pokroju - "wieczny handlowiec miasta Łomża". Jak długo będziemy przez nich wykorzystywani ?? Przez to mikrospołeczeństwo powstało mnóstwo tzw. "Biedronek" i innego badziewia. Tam nie sprzedaje się ciuchów i sprzętu ogrodniczego. Panie Grzymała i Kołakowski - dlaczego od lat nie macie konkurencji? !!!!
|
|
won z pedałami !!!!! jak by Bóg chciał aby facet dymał faceta to zamiast Ewy był by Roman a jest ? niema! wiec skończcie z ta tolerancją pedał to pedał i niech sie kur... leczy
|
|
*X*X* chyba kazdy ma prawo powiedziec swoje zdanie nie ?
|
|
Dziekuje i przepraszam wyprowadził mnie troche z równowagi "Lamer" nie wie nie zna a gada. Ja zrobiłem strone dla tego że mi i moim znajomym brakowało miejsca w którym mogli by sie wypowiedzieć. A co do innych marak aut nie dyskryminuje ich włascicieli a nawet przeciwnie moga sie zarejestrowac i im założe oddzielny post niech szaleja. Pozdr
|
|
Kamil wkraczając na to forum stajesz się taką samą hołotą nie odstajesz na deko panie WitchKing
|
|
krowojebcom uczulonym na pedałów mówimy nasze stanowcze "NIE"
|
|
scanning505 chciałeś być bohaterem na Nowy Rok? ..Niewypał....hmm taka mała petarda z Ciebie. ......... (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) jeśli to co kolega mówi jest prawdą,to biada Ci biada scanning
|
|
.........ja Ciebie przepraszam . Komentarze drzewka kiernka olej.
|
|
Witam Wedlug mnie Karate jest to sport bardziej dla osób, które wolą twarde walki opierajace sie na mocnych i perfekcyjnie dopracowanych uderzeniach. Duże znaczenia ma też wiek.. jeżeli jesteś dosyć młody (12-14 lat) to jest to ostatni "dzwonek" na ten sport... Przez ten sport ciało rozwija się bardziej, mięsnie są większe, mocniejsze i Twoje ciało jest zbite.. Oczywiście nauczysz sie walczyć(jeżeli będziesz ciężko trenował) alee powinines dojść do wniosku, że użycie siły i bójka to ostatni wyjście z sytuacji... Ogólnie polecam ten sport.. bo to naprawde dobra forma aktywnego spedzenia czasu... i na każdym treningu można się wyżyć na workach lub w sparingach.. hehe:) pzdr Łomżyński Klub Karate:)
|
|
Ile jeszcze tych piesków znajdziecie?? !!!!
|
|
kupić łyżwy to raczej się da, ale naostrzyć to już nie ma szans.. :(
|
|
Te lodowisko to jedna wielka tragedia. Pełno dziur w nim, nie da się na nim pojeździć. Nie wspominając już o wypożyczanych łyżwach, które powinny być dezynfekowane, a zdaje się, że nie są.
|
|
markac badz moim pieskiem hau hau :P Jeśli obrabiasz mi dupę , to nie zapomnij mnie w nią i pocałować :)
|
|
"a ja bym takiego malego pieska przygarnol najlepiej rasowego..." I to w dodatku z rodowem, po szczepieniach i w ogóle ... :/
|
|
wyszlam z psem na spacer-szedl grzecznie przy nodze dopiero w okolicach sniadeckiego sie ozywil i kolo 8 odbiegl kawalek w strone bloku ale zaraz sie zawrocil,ma obroze i jest zadbany.moze ktos go po prostu wypuscil zeby sobie pobiegal i juz nie wpuscil? wrzucilabym zdjecia ale nie wiem jak :/
|
|
To bez sensu zakładać nowe tematu dla każdego pieska. Należy pisać w już istniejących. Tomek, OK. Możemy się już w końcu zamienić.
|
|
Od pewnego czasu po Zawadach Przedmieście błąka się malutka suczka. Ma czarne futerko, jasnobrązowy brzuszek, czarne oczki. Sunia ma juz chyba kilka lat, nie miała szczeniaków. Nie ma też wogóle ogonka. Jest bardzo sympatyczna, garnie się do ludzi. Umie też podawać łapę. Na tylnich łapkach ma blizny i troszkę na jedna kuśtyka. Jeśli był by ktoś zainteresowany lub może zna tę suczkę to prosze o kontakt na forum. Postaram zrobić się jej zdjęcie. Suczka nie gryzie, chce się bawić, bardzo dobrze dogaduje sie z moim psem, nie jest agresywna w stosunku do innych zwierząt. Jeśli obrabiasz mi dupę , to nie zapomnij mnie w nią i pocałować :)
|
|
bazyl14 dorośnij prostaku...
|
|
A mnie najbardziej wkurzają niedojrzali psychicznie ludzie, którzy zaśmiecają portal zdjęciami i informacjami o znanych "gwiazdach" i bzdurnych osobowościach typu Doda, serduszko szczęścia, Mikołaj... Po co się tym zajmować? Żeby tylko nabijać sobie szybko konto z jak największą liczbą znajomych? Dziecinne to!!!
|
|
spokojnie ludzie.. Fakt faktem że stało się coś złego i jesli ktoś mu w tym pomógł pośrednio ( namawiając pod wpływem alkoholu ) lub bezpośredno ( wypychając z okna , lub popoychając z dachu ) powinien ponieść konsekwencję bo to próba pozbawienia kogoś zycia. .......... - jeśli to naprawdę Twój brat to wyrazy współczucia że coś takiego miało miejsce
|
|
Czy u Zaremby płaci się za USG?
|
|
ja mam dobre łyżwy jeszcze nie jezdzone jeśli tak ci zależy bardzo to odbisz czekam na odpowiedz
|
|
A gdzie to wsyztsko się działo ??
|
|
Uważam że jest o.k. Mądrze człowiek pisze i tyle.
|
|
Obok BP tak ?
|
|
Obok BP tak ?
|
|
koło BP to będzie sieciówka: wild bean cafe
|
|
On jest jak herbata ULUNG (się) - tylko gdzie?
|
|
My jakoś tak niefortunnie i za namową znajomych zawitaliśmy w Rysiu.A nie powiem bo ostrzegano.....no i niestety wszystko się sprawdziło.... Ogólnie nie ma co ściemniać bo LIPA TOTALNA!!! Po pierwsze : Szatnia płatna 5zł od pary(pierwszy raz o takim czymś słysze) rok temu w Koronie nikomu by coś takiego do głowy nie przyszło żeby za płatną imprezę brać dodatkowo za szatnie....ale to początek dopiero. Po drugie: żarcie to jak w jadłodajni,albo barze mlecznym,bez smaku,w sałatkach plastikowe łyżki;/dania zimne jak na kinder balu,najtańsze napoje,kawa to była jakaś lura,zupa z mortadelą(pomijając że z proszku)sztućce brudne.Niezorganizowane to wszystko było - piersze danie ciepłe po godz.19.00 a następne ok 00.00..... Po trzecie : Obsługa na zerowym poziomie,podstawowych zasad Savoir-vivre im brakuje,jeden kelner już ok północy dobrze wstawiony był. Po czwarte : Obsługa rozdawała słodkie upominki Ferrero Rocher i Mon Chéri dla każdej pary,a potem chodziła i zabierała ze stolików,bo okazało się że niektóre pary dostały ponad przydział. Po piąte: Brak miejsca do palenia,z powodu niezadowolenia gości,potem palarnie zrobiono w barze.Na sali było zimno jak w lodówce,ale oczywiście właściciel nic z tego sobie nie robił. Po szóste : Ścisk,tłok,brak miejsca, po prostu idą na ilość a nie jakość.... Po siódme : Zespół oczywiście grał z playbacku,w pewnym momencie chyba im się kabelek wyciągnął i grajek nagle stacił głos. Szybko się męczyli,15 minut porobili karpia i przerwa,jakieś biesiadne smuty,ale co tu wymagać. Po ósme: Najgorszy Sylwester w moim życiu,ten kto spał w domu,lepiej się chyba bawił,niż my w TEJ SPELUNIE RYSIU.Teraz po fakcie już nic zrobić nie można,ale zastanawiam się za co te 300zł od pary(bez alkoholu) ,ich cały koszt to chyba nie więcej niż 100zł. Wniosek z tego taki:Czasem warto słuchać siebie,a nie znajomych,i mimo tego umieć odmawiać.Sylwester w Koronie rok temu to ten którego będę pamiętać,a o tegorocznym warto jak najszybciej zapomnieć.
|
|
A co sądzicie o dr. Oleszczuku?
|
|
No i słusznie, nie ma co sobie pozwalać w kasze dmuchać... Ale jednakowoż lepiej sobie w ogóle olać dysputy z takimi ludźmi... Mam nadzieje, że te ostatnie zdanie nie było żadną aluzją bo moim zamiarem nie było oczywiście obrażać kogoś kogo bardzo szanuje :D
|
|
OMG!! Ludzie!! ZAmiast rozwazac nad problemem zauwazcie wkoncu, ze mimo ze w kosciele sie dzieja tez takie to rzeczy to jest to PATOLOGIA!! W kosciele zdarzaja sie tez takie rzeczy jak pedofilia i molestowanie dzieci!! To tez wedlug Was norma?? Jesli tak to nie mamy o czym gadac... Pozdro
|
|
buahahahhaa, dobre, dobre :D mega LoL
|
|
demokracja jest i referendum było nieważne bo progu nie przekroczyło:))) demokracja jest ale jest też i prawo... a to że byś chciał to za mało, ja też bym chciał wiele rzeczy...
|
|
Twoja ewolucja to: - .."A biskup od pomocy ludziom ma odpowiednie instytucje, jak choćby caritas." >>>...."czy ja napisałem że caritas pomógł? powiem więcej nie powinien, bo nie jest od tego, podobnie jak kościół, to jest rola państwa."... A KK jest pewnie od brania co popadnie od tego państwa, od nachalnego "ubogacania owieczek" i wymuszania swojej doktryny na decyzjach politycznych? No to ładnie rozumujesz....
|
|
potwierdzam apteka parter samoobsługowa
|
|
ale juz np. łże jak pies - pochodzi od porownania tlumaczac na polski- klamie jak policjant
|
|
Przykro się robi jak człowiek słyszy takie historie..a dziś ma być taki duży mróz ok. -10°C ,jak te wszystkie biedne zwierzaki przetrzymają tą zimę..=(
|
|
Czy ktoś z was wie czy wyciąg narciarski w Rybnie już działa?
|
|
Mam pewien problem a mianowicie mam biegunke!! Czy polecacie jakiś konkretny lek??
|
|
Ok godz 15:15 20.XII przy sklepie na ulicy strażackiej zaginoł piesek rasy sarenka. Miał 5 mies ale był malutki. Brązowy w czarne paski. Miał długi ogonek a na jego czubku biła plamka. Osoby które go widziały prosze o informacje. Dziękuje Osoby nie mające do powiedzenia nic na temat lepiej niech nie piszo głupot i nie pokazujo publicznie jakim są durniami...
|
|
"niech nie piszo głupot i nie pokazujo publicznie jakim są durniami..." buahahaha
|
|
wstyd Grzechu, podworze nieposprzatane a movie poszlo w caly swiat ehhh
|
|
na temat projektowanego "partnerstwa na rzecz ŁKS": Nie, nie uratuje! Mrzonki o silnym II ligowym ( a jak niektórzy nawet mówią I ligowym) zespole piłki nożnej w Łomży mogą snuć tylko ludzie, którzy nie potrafią właściwie ocenić ekonomicznego zaplecza dla tego typu klubu w Łomży i regionie. Proponowane partnerstwo niczego nowego do sytuacji w ŁKS-ie nie wnosi. Szkoda, że inicjatorzy partnerstwa nie przedstawili łomżyńskiej społeczności realnego budżetu jaki jest niezbędny ażeby ŁKS grał w II lidze. W jaki sposób planują domknąć budżet?Jakie są rzeczywiste koszty? Idea partnerstwa tak naprawde opiera się właściwie na dwóch elementach: pieniądzach podatników z budżetu samorządu i Browarze Łomża. Osobiście jestem przeciwnikiem finansowania komercyjnego klubu sportowego z pieniędzy samorządu. Samorząd powinien wspierać sport młodzieżowy, szeroko rozumiany udział młodzieży w upowszechnianiu kultury fizycznej, rozgrywki szkolne i profilaktykę, także wychowanie, przez sport . Z informacji prasowej wynika, że klub nie rozliczył się z dotacji tegorocznej, chodzi o zwrot 1% różnicy wynikjącej z planowanej i zrealizowanej "promocji" miasta sfinansowanej przez samorząd. Skądinąd dość kuriozalne to rozliczenie, jeśli miasto dało więcej niż planowało a teraz żąda zwrotu. Nie rozumiem tego . No ale już na kpinę zakrawa komunikat Pana Czecha z Biura Prasowego Prezydenta Łomży. Mówi on: „jeżeli ŁKS zwróci różnicę, w przyszłym roku będzie mógł ubiegać się o dofinansowanie z budżetu miasta” i, że „ŁKS ma szansę jeszcze przed Bożym Narodzeniem otrzymać dofinansowanie w wysokości nawet 90 tys. zł”, z konkursu, który SPECJALNIE pod koniec listopada ogłosił prezydent.(Podaję za 4lomza.pl) Prezydent! UWAGA!SPECJALNIE dla ŁKS-u! ogłosił konkurs na 90 tyś. zł! No to po co konkurs, jeśli specjalnie dla ŁKS-u? Konkurs to jak przetarg, czy więc przetargi też tak się w Łomży ogłasza? To już zakrawa na kpinę z prawa i samorządu. Jako mieszkaniec Łomży i wyborca nie zgadzam się na takie szastanie publicznymi pieniędzmi. Nie jestem przeciwnikiem ŁKS. Szanuję historię i tradycję klubu. Znam wielu piłkarzy i działaczy.Także tych, którzy utopili w klubie swoje duże, prywatne pieniądze. I wiem też , że dzisiaj bez dużych pieniędzy , nie da się grać dobrze na poziomie II ligi. A tych dużych pieniędzy w Łomży nie ma! I nic tu nie pomogą żadne partnerstwa czy jak niektórzy by chcieli powołanie Sportowej Spółki Akcyjnej. Natomiast po ostatnich doniesieniach na temat Browaru Łomża, zwolnienich w tej firmie, a w szczególności wypowiedziach byłego prezesa browaru, mam przekonanie, że Duńczycy nie będą skorzy do wydawania pieniędzy na piłkę w Łomży. Według byłego prezesa kupili spółke nie dla browaru ale dla znaku firmowego. Może być więc tak ,że za kilka lat piwo Łomża nie będzie w ogóle w Łomży warzone. I nikt im tego nie zabroni. Duńczycy napewno dokładnie przeanalizują czy opłaca im się sposorować ŁKS. I żadne sentymenty nie pomogą jeśli okaże się , że nie ma związku między sponsoringiem a wynikami sprzedaży i zyskmi. I byc może logo łomżyńskiego piwa pojawi się na koszulkach jakiegoś I ligowego klubu spoza Łomży, tak jak to np. zrobiła Mlekovita. Sądzę, że nadszedł czas, żeby o sporcie w Łomży porozmawiać rzeczowo i bez emocji. Nie tylko wtedy kiedy kolejny "zawał" dosięga ŁKS i grupa lobbystów-kibiców chce go reanimowac za pieniądze podatników. Potrzebna jest publiczna dyskusja o kierunkach rozwoju sportu łomżyńskiego, o sporcie szkolnym i młodzieżowym i podjęcie próby określenia wieloletniego programu w tej dziedzinie. Mamy na terenie Łomży dobre kluby, wyrosłe z tradycji szkolnych i uczniowskich zespoły siatkówki , lekkiejatletyki czy tenisa stołowego. Mamy świetnych trenerów i wychowawców młodzieży, także młodego pokolenia. Nikt jednak jakoś nie chce dla nich ogłosić przed Bożym Narodzeniem konkursu na 90 tyś zł! Dzisiaj na 4lomza przeczytałem: "Nie doszło także do podpisania listu intencyjnego w sprawie „Partnerstwo na rzecz ŁKS Browar Łomża” i jak się wydaje pomysł ten już definitywnie przepadł." Nie mam satysfakcji w związku z tym żadnej!
|
|
ja mam ładną w szkocką kratę, do tego mam ładny beret...........
|
|
nierealne zamierzenia prezydenta? on miał przygotować tereny pod SSE a strefa automatycznie była by nam przyznana, ale łatwiej zamazać wtopę budując market dla motłochu. 50% to chyba ubytek tkanki mózgowej w twojej głowie... Zwróć uwagę kto pierwszy mnie obraził, więc ci odpowiedziałem w podobnym tonie. Idiotka to twoja żona że dała ci umoczyć... tak może być?
|
|
54 jest spoko.mozna posiedziec ze znajomymi przy piwku i pogadac bez obaw,ze jakies gorace szesnastki beda krecily ci dupskami przed twarza...aczkolwiek zostalam wyproszona stamtad kiedy przyszlam na soczek bez dowodu...pomine juz fakt,ze w tym samym momencie w bilarda grala 16letnia wowczas martynka kucisz-jakas rodzina wlasciciela/wlascicielki...zdenerwowala mnie ta sytuacja bo jak wypraszac to wszystkich... na szczescie do domku mialam blisko i szybko skoczylam po dowod :) poza tym nie mam zastrzezen do lokalu.
|
|
Ja polecam dpktora K. Gołaszewskiego to bardzo dobry specjalista lecze sie u niego od urodzenia. W szpitalu przyjmuje w czwartki i wtorki. Wystarczy że rano pójdziesz sie zarejstrujesz i Cie przyjmie... Naprawde polecam Ale lepiej zadzwoń do szpitala i zapyaj sie dokładnie kiedy przyjmuje w poradni ortopedycznej bo przyjmuje tez w wad budowy i postawy a także poszpitalnej... Z tego co wiem to wygrał bardzo dużo konkursów... jest bardzo dobry nie zastanawiaj sie tylko ićdo niego
|
|
częściowo masz rację, a częściowo jej nie masz... o ile nie spożywała alkoholu, a jedynie grała w bilarda, to nie widzę powodu, dla którego nie mogła stanowić "wyjątku" wśród nieletnich, jako osoba "z rodziny"...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |