wtorek, 17 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
prawybory

witam mam problem zlozylem sobie komputer i karta graficzna odmawia chyba posluszenstwa niewiem czy to wada karty czy tez moze nie wspolpracuje ona z jakas czescia w moim kompie na tescie wydajnosci przedstawia sie to nastepujaca
procesor obliczenia na sekunde 5,4
pamiec oeracje pamieci na sekunde 5,9
grafilka wydajnosc pulpitu dla interfejsu windows areo 1,0
grafika w grach wydajnosc trojwymiarowej grafiki biznesowej w grach 1,0
podstawowy dysk twardy szybkosc transferu danych dla dysku 5,7
plyta glowna jaka mam to asus m2n32-sli series
karta graficzna ati radeon hd 2600 pro
procesor amd athlon(tm) 64 x2 dual core processor 6000+
moze jest ktos na tym forum kto jest w stanie cos poradzic czy ewentualnie doradzic jaka karte graficzna kupic by wszystko dzialalo jak nalezy mowie od razu ze niemam mozliwosci oddania karty do sklepu gdyz zostala ona przywieziona zza granicy dzieki za pomoc z gory

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: prawybory

Ajj przecież jak ktoś nie będzie odrabiał pracy domowej, to nie znaczy, że będzie umiał mniej. I tak w domu trzeba siedzieć i się pouczyć na następna lekcję, przygotować się do klasówki/kartkówki/odpowiedzi. Więc po co ta praca domowa? Przeciez i tak dziecko się uczy. Dziennie dziecko ma około 6-7 lekcji. Z 3-4 ma zadaną pracę domową. Policzyć nawet 20 minut za jedną - wychodzi około godziny, do półtorej. Do tego dochodzi nauczenie się, tez tyle samo lub nawet więcej. Więc jeśli taki "Jaś" kończy np. o 14, dotrze do domu około 15 (trzeba wziąc pod uwagę, że niektórzy do domu jadą nawet 2-3 godziny) zje, usiądzie do nauki i pracy domowej to skończy wieczorem. I co takie dziecko potem zrobi? Obejrzy wieczorynkę i padnie zmęczony do łóżka? A gdzie radość z życia dziecięcego/młodzieńczego? Usiądzie sobie kiedyś "Jaś" w fotelu mając 50 lat i wspominając swoją młodość, tylko, że jej nie miał - bo zawsze była tylko szkoła i nauka.
Wiem z własnego przykładu, że często dzieci się nie uczą, bo się buntują. Gdy ja byłam w gimnazjum miałam dosyc tej całej szopki. Wstajesz o 7, o 8 masz lekcje, kończysz 13,14 lub 15, wracasz, jesz, odrabiasz, idziesz spać. A weekend? Sobota dzień wolny, a w niedzielę odrabiasz stos prac domowych, bo przecież nauczyciela nie obchodzi, że chcesz odpoczać, a że masz 2 dni wolne od szkoły, to możesz sobie porobić zadania, popisać pracę. A najbardziej wnerwia mnie to, że wielu nauczycieli zamiast na lekcji czegoś nauczyć, to siedzi i pije kawusię lub zajada kanapki albo wogóle gdzieś wychodzi. A potem mówi "Napiszcie w zeszycie w domu odp na (20 pytań), przeczytajcie rozdział, poszukajcie tego i tamtego". To za to im płacą?

Już mi się nawet nie chce powtarzać... MiYu, piszemy W OGÓLE.

Sram na wszych Karłów, Eunuchów, Impotentów, Wy...Kolejeńców kaTTynskichh!

To pierwsze standardowe pytanie, ze sterownikami wszystko jest ok?

Skąd te wyliczenie?? No chyba, że wliczasz VAT, akcyzę płacone w cenie towaru, ale i tak nie wyjdzie tyle podatku....

zovo na tym klipie nie ma wymienionych nawet połowy miast,w których będzie WOŚP. Nie ma czym się martwić.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org