środa, 26 lutego 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Wybrańcy Ludu

"Boisko bardziej przyciąga niż Kosciół”, „Boisko martwe – diabeł żywy, boisko żywe – diabeł martwy”.

„Nie oczekujcie aż młodzi przyjdą do was. Idźcie wy do nich, aby was przyjęli i zejdźcie z waszego piedestału, zniżcie się do ich poziomu, stańcie po ich stronie”.

„Wychowankowie nie czynią zła ze złej woli, ale dlatego, że nie mają ciekawych propozycji”.

Myśli ks. Jana Bosko

Adresuję je także twórcom programów profilaktycznych, pomysłodawcom i realizatorom pięknych obiektów rekreacyjnych z myślą o potrzebie wypełnienia ich instytucjonalną organizacją istnienia. Wówczas spełnią także i pomnikową rolę wobec realizatorów.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Wybrańcy Ludu

Pewnie coś z literatury odniesionej do realiów współczesnego życia!
Trzeba tylko dobrze znać literackie dzieła (sporo czytać) i problemy wspólczesności (czyli ćwiczyć posty w tym Forum) ;-). A tak w ogóle nie martw się - zdasz jak trzeba bo tego Ci wszyscy szczerze życzymy. Pozdrawiam.

Zbych

Chociaż w tym roku to faktycznie.. może być o UE, pedałach, szeroko pojętej wolności itd.

Jak ludzie z duzego miasta przyjadą do Łomży, to taksówką dookoła miasta karza sie wozic, bo sie dziwią ze tak tanio. Ale jak miałem kupic dziciom pod choinke prezenty po kilkadziesiąt złotych to jak kupiłem w hiper-markecie poza Łomża to zapłaciłem za 3 tyle co w Łomzy bym kupił 2.

____________________________________-

Zbych

...i tak istnieję tylko ja... a to miejsce i wszystkie pojawiające się tu osoby, moje otoczenie i "żyjący" wokół ludzie to tło, ułuda i projekcja mojej alterświadomości...

Solipsyzm jest alternatywą dla wszystkiego!

4lomza.pl - jest najlepszym łomżynskim portalem internetowym.

4lomza powinno mieć jakiś regulamin, jak powiedział Matyjasz. A Administrator powinien kasować bezsensowne posty czy tematy.

Wkurza mnie to że co chwilę na forum pojawiąją sie obrażające posty na temat a to takiej firmy czy takiej !

Nie wolno nikogo obrażać, tymbardziej firm. Ponieważ to one rozwijają gospodarkę w tym miescie. nie tacy zwykli obywatele jak my. To firmy płacą podatki, to firmy płacą wielkie rachunki za telefon.To Firmy zuzywają wiele enegri, To Firmy zużywają dużo paliwa.
Fakt jest taki że to biznes rozwija to miasto, więc nie wolno go obrażać. Bo później taki jeden i drugi coś napiszą a ludzie nie chcą kupować z tej firmy czy sklepu.

Ludzie czy Wy tego nie rozumiecię w świecie obowiązująjakieś ZASADY ?

wszystkie te osoby które tu piszą powinny zerwać umowę a nie tylko piep... jak to im w zyciu zle.

Niepodoba sie to nie korzystac. i koniec tematu.

bob: dzięki - dzwoniłem do nich (rozmowa była krótka).

do MrS: W zasadzie masz rację - na cóż więcej nas stać...

do terrorysty: A jak Niemiec wybiera się do Polski to musi się liczyć z tym, że mu Mećka ukradną... no nie ?

do markm: Różnica między AK a nimi polega na tym, że Polska miała legalny rząd (uznany przez międzynarodowe prawo) oraz, że AK walczyła z wojskiem wroga i ze zdrajcami własnego narodu. Były i inne przypadki ale nie były one zamierzone ani przez władze rządu polskiego, ani przez dowództwo AK. Żołnierze AK, którzy dopuścili się tego typu aktów przeważnie byli karani. Przez analogię: Arabowie celowo planują tego typu akty, a ludzie którzy to robią nie są karani lecz wielbieni. Jeśli wydaje Ci się, że Amerykanie są w Iraku po to, żeby Arabom nieść szczęśliwość wszelaką to zdaje się jesteś dość odosobniony w tym poglądzie.

do Matyjasza: Chwała Wielkiej Rzeczypospolitej !

grisza super!!! Ja też lubię 4lomza (Ty z pewnością również zważywszy, że udzielasz się w zakładce sportowej :P) ale to nie powód aby szkalować pozostałe łomżyńskie stronki. Sam widzisz po postach - są tacy, którzy czytują lomza.info są również ludzie szanujący www.lomza.glt Dla każdego coś dobrego ........ Cieszmy się że nie jesteśmy skazani na jeden serwis informacyjny i mamy prawo (możliwość) wyboru !!!

Tiger

Kobiet nigdy nie zrozumiemy panowie.Tak było, jest i będzie - niestety.

czesław ma całkowitą rację.

Jako przykład podam plany budowy drugiego "skate-parku" przy ul. Konstytucji 3 Maja. Po co nam następny obiekt, który używany będzie sporadycznie? Ktoś powinien zająć się organizacją "życia" w takich miejscach i zrzeszyć młodzież, która będzie tam przychodzić i uprawiać sport, zamiast przesiadywać na ławce przed blokiem.

sura: Taki sposób myślenia doprowadził ten kraj do aktualnego stanu. Najlepiej posadzić dupę i czekać, aż ktoś coś zrobi.

O tym ze facet nie jestw stanie zrozumiec kobiety świadczy myśl, ktorą pamietam skądś z internetu. Niemiwm czy nie ztego forum nawet. Jesli tak to sorry:
KOBIETA CHCE ŻEBY JEDEN MĘŻCZYZNA ZASPOKAJAŁ WSZYSTKIE JEJ POTRZEBY, A MĘŻCZYZNA NA ODWRÓT- ŻEBY WSZYSTKIE KOBIETY ZASPOKAJAŁY JEGO JEDNĄ POTRZEBĘ!

__________________________________-

Zmiana organizacji ruchu na ulicach między Zamiejską a Nowogrodzką mogłaby rzeczywiscie spowodować skierowanie (przejęcie) przez nie części ruchu lokalnego w kierunku Skowronek (Nowogrodzkiej) a może i w kierunku Łomżycy. Wymagałoby to jednak zrobienia porządnej jezdni na Zamiejskiej, Nadnarwiańskiej, Wiejskiej i Łąkowej.

Zbych

Problemy trzeba poruszać. Jeśli nie będą poruszane pozostaną stanem aktualnym, stale niezmiennym. Nie będzie zmiany, postępu. Zmiany nie zachodzą łatwo szczególnie te w wieloletnich przyzwyczajeniach, jednak zachodzą. Bądź dobrej myśli. Warto drążyć temat jak "kornik" a będzie skutek pozytywny.

Zbych

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org