Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
"Nie znoszę hipokryzji ludzi, którzy co rok zmieniają samochód na lepszy" |
Droga pizzerio da grasso Co do pizzerii da grasso w Łomży to są plusy i minusy , no wiec do plusów zaliczyć można : - duży lokal - ładny wystrój wnętrza - eleganckie toalety jak na realia łomżyńskie (przynajmniej czyste) - stoliki w odpowiednich odstępach i nikt się nie krepuje z rozmową - czytelne menu wraz z cenami aczkolwiek z błędami napisane jeśli chodzi o język włoski Jeśli idzie o minusy jest ich sporo ale myślę ze wszystko zostanie z biegiem czasu doszlifowane i będzie to jedna z najlepszych pizzerii w Łomży bo Da Grasso ma spory potencjał a po za tym jest to sieciówka , a wiadomo że sieciówki starają się jak najlepiej wyjść w stronę klienta : Teraz minusy - brak dobrej wentylacji ale jak mam być szczery to jest pizzerni a nie restauracja(dla tych co maja problem z odróżnieniem restauracji od pizzerii) i wypiek produktu jest na sali i żeby nie wiem jakie wyciągi były zapach i tak pozostanie , a jak mam być szczery większość lokali pizzerii ma ten sam problem czy to będzie Łomża , Warszawa czy tez Gdańsk, , sporo osób pisze brak klimatyzacji ale ludzie uwzględnijcie to jaka tam jest powierzchnia i jaki musiałby być klimatyzator żeby to obsłużyć (a co zatem idzie jaka cena musiała by być pizzy żeby zwróciły się koszta , wszyscy w Łomży maja wymagania tylko nikt nie chce płacić) w Łomży tylko jest parę lokali co maja klimatyzacje ale za to jakie malutkie lokale i klimatyzatory nad dziwami wiszą nawet Baronowski na sali u siebie niema klimy chyba że założył tylko dopiero jest w sali konferencyjnej . Co do lokalu zakurzone parapety , smugi na szybach przy stolikach , nie doczyszczone stoliki , sztućce słabo wypolerowane , szklanki zdarzają się podawane ze smugami i z odciskami palcami dzięki bogu nie w środku szklanki , jak stałem przy kasie i kelnerka wynosiła talerze to aż z nich ciekło i na tych talerzach jest produkt podawany mam tylko nadzieje ze chociaż dobrze spłukane są bo płynów innych po za piwem i ziemniakiem w płynie nie lubię i nie mam zamiaru przyjmować do organizmu , co więcej panie kelnerki chodzą jak muchy w smole maja włosy rozpuszczone , brzuchy na wierzchu jak by to był wybieg dla modelek a nie pizzeria , lubię pizze i myślę ze będę do waszej pizzerii przychodził bo podoba mi się klimat , bywałem w wielu pizzeriach w Łomży w Polsce i za granicami naszego państwa ale nigdy nie widziałem żeby kelnerka stała bokiem do sali ani tyłem była odwrócona do klienta jak u państwa w lokalu a do tego to krzesełko przy kasie totalna porażka klient wchodzi do pizzerii i co widzi prawie nic tylko kelnerkę która siedzi i bawi telefonem komórkowym i nie jest zainteresowana salą byłem u państwa dwa lub trzy razy ze znajomymi i zdarzyło się te dwa razy ze kucharz wołał panią kelnerkę bo nie było jej przy kasie jak chciałem coś zamówić a co więcej za chwile wychodzą dwie kelnerki wystrojone jak paniusie a zasada jest taka jedna kelnerka na sali a druga na zapleczu chyba ze mam jakąś słabą wiedzę w tym zakresie , no i dzwoniące telefony kelnerek na sali jak roznoszą pizze . Miałem okazje skorzystać z toalet i byłem milo zaskoczony bo było naprawdę czysto i odnoszę wrażenie ze panie kelnerki maja bardziej przygotowanie do sprzątania toalet ( przeszkolenie babci klozetowej ) niż do klientów na sali bo czyściej jest w toalecie niż na sali , lodówki panie kelnerki wciągu dnia również się przeciera szczególnie szybę jak klient zostawia na nich smugi i co do kelnerek byłoby na tyle a i nie znajomość przez panie kelnerki menu lokalu ale nie jest to na tyle tak tragiczne jak to ze kelnerka nie wie jakie produkty są w pizzy tylko lata do kucharza się pytać co to jest , wstyd straszny a wygląda to tak jak by przychodziły by odwalić co swoje i zero zainteresowania czymś więcej a na pewno tym co proponują klientowi (i nauczcie się drogie panie podawania sztućce i z której strony podaje się dania), to tyle , jak zostanie doszlifowane to co napisałem odnośnie kelnerek lokal będzie ok.!! Teraz odnośnie jakiegoś kolesia kręcącego się w ciuchach cywilnych po zapleczu trochę nie smacznie to wygląda (nawet jak to byłby właściciel) ale myślę ze jest to kierowca bo chodził z torba do wywozu pizzy ale warto by było zainwestować w jakiś ciuszek dla niego żeby był podobny do pracownika pizzerii , i na miłość boska zróbcie jakieś drzwi sobie żeby was nie było widać tak na zapleczu . A teraz morze coś o kucharzach zaobserwowałem ze jest dwóch jeden robi pizze bardzo szybko ale niechlujnie , produkty porozwalane po całym placku bez jakiegoś normalnego rozmieszczenia odnoszę wrażenie że dla niego sztuka jest sztuka i masówka jest najważniejsza ale to kwestia dopracowania techniki i to będzie również na wysokim poziomie , natomiast drugi kucharz chodzi w zielonej zapasce robi pizze trochę wolniej jakieś 20 sekund ale za to placek jest na wysokim poziomie okrągły , produkty elegancko rozłożone aż chce się je zjeść i jak zamieniłem z nim kiedyś parę zdań to mogę powiedzieć ze wiedzę ma spora w tym co robi , swoja droga chciałbym mieć u siebie w lokalu takiego pizzera ale nic jeszcze straconego , i jeszcze jedno dlaczego jeden kucharz potrafi utrzymać czystość za blatem na podłodze i w chwili wolnego czasu zamiata , a kelnerki nawet nie zamiotą wokół siebie tam gdzie stoją , jeśli idzie o pizze nie jest zła jest smaczna tylko moim zdaniem zbyt bułkowata to znaczy zbyt dużo drożdży dajecie ale jest to pizzeria sieciowa i widocznie taki musi być tam standard , co do spalonego placka na zdjęciu zdarza się najlepszym cztery pory roku za to nie przypalają ale zdarza się dostać zmarznięty placek co świadczy o tym że ciasto maja mocno zmrożone , ale zawsze pozostaje nam możliwość reklamacji i negocjowania ceny co nie znaczy ze zaraz musimy się zniechęcać do jedzenie pizzy w danym lokalu . Co do pizzy w Da Grasso jako produktu nie jest zła ani nie jest najlepsza nie będę wychwalał żadnej tu pizzerii bo lokali na poziomie w tym mieście mało a pizzerii jeszcze mnie , aczkolwiek jedna pizzeria ma klasę i jest to pizzeria margherita , tylko gdyby nie ta muzyka włoska przez cały czas i te same pokazy mody w telewizji było by ok. bo pizza jest dobra (właściciel ma pojecie o tym co jest produkowane w jego lokalu , to spory plus , ponoć był bardzo długo we Włoszech i odnoszę wrażenie ze to nie ploty tylko prawda jak miałem okazje z nim porozmawiać włoski prawie prefekt i bardzo mila żona) tylko brak dobrej ręki do jej wykonania od jakiegoś czasu , no i kelnerki 5 z plusem właściciel 4 z plusem ale standard naprawdę wysoki . Co do czterech pór roku każdy lokal ma swoja dusze i wyrobiona markę ale jeśli idzie o pizze to jest to pizza typu angielskiego (sam właściciel sporo tam na szmacie w Anglii jechał i czegoś się nauczył) , dlaczego taki kapeć i mdła (taka receptura ciasta )w smaku , jeśli idzie o ilość produktów na pizzy to trzeba brać lupę to ananasa się na pewno znajdzie i parę strzępów szynki , po zatem strasznie męczące na samym wejściu do lokalu jest napadająca kelnerka na potencjalnego konsumenta i to pytanie dla palących czy nie tak jak by to była jakąś różnica skoro lokal nie jest oddzielony jakimiś ścianami , można by wiele pisać o pizzeriach w tym mieście ale są plusy i minusy jeden lubi widło drugi powidło ja odbieram to w ten sposób że cztery pory roku jest to lokal dla ludzi o zaniżonym portfelu bo jest to jedna z niby jak to się nazywa restauracji powstałych w Łomży gdzie można pójść na luzaka i napić się taniego wina wynoszonego z zaplecza , bądź coli wynoszonej z zaplecza nalanej z dystrybutora i nie wiadomo czy to jest dolewka z poprzedniego klienta czy kiedyś zdenerwowałem kelnerkę a ona postanowiła dorzucić coś od siebie . Jeśli o mnie chodzi mam lokal w Łomży w o wiele niższym standardzie niż te co zostały tu wymienione i również jest to pizzeria ale do da grasso i czterech pór roku jest mi daleko , ale mam swoja klientele i nie narzekam , lubię pójść do de grasso i mam tylko nadzieje ze niebawem będzie tam piwo i jak będą mistrzostwa europy to na tej eleganckiej wielkiej plazmie będą mecze a nie viva . Nie przejmujcie się głupimi pismakami na forum lub osobami prowadzącymi lokale i zazdroszczącymi wam lokalu ( szczególnie wyposażenia) ja wam zazdroszczę ale tego co napisałem nie pisałem przez złość ani nienawiść do państwa firmy , tylko są to obserwacje , aczkolwiek najlepszej lokalizacji nie macie . Trzymajcie się i nie dajcie się czterem porą roku . Co do dowozu w jakimiś poście że ktoś płaci więcej lub mnie to jest to uzależnione od odległości . Poprawcie co wam napisałem a będzie ok. !! Pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: "Nie znoszę hipokryzji ludzi, którzy co rok zmieniają samochód na lepszy" |
W niedziela jest strasznie zamulona. W sobote sie pobaluje a w niedziele nudyyy
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: "Nie znoszę hipokryzji ludzi, którzy co rok zmieniają samochód na lepszy" |
Soplico -krtykujesz ich włoski ale twój polski najlepszym nie jest. A gdzie jest pizzeria Margerita, którą tu wychwalasz? Podaj chcę sprawdzić czy to prawda? Co do ziemniaka w płynie to chyba pisząc ten post, byłeś po małej jego konsumpcji?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: "Nie znoszę hipokryzji ludzi, którzy co rok zmieniają samochód na lepszy" |
ja płace 26 za 256 ale teraz jest dwa razy szybicej i mam 512 za tą cene ale pewnie nidługo będą jakieś promocje na neta z vectry, ale i tak jest to tani net. Zbych
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: "Nie znoszę hipokryzji ludzi, którzy co rok zmieniają samochód na lepszy" |
możesz je udostępnić???
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: "Nie znoszę hipokryzji ludzi, którzy co rok zmieniają samochód na lepszy" |
a to twoim zdaniem źle ,że jest u nas ( w Łomży ) tyle kościołów wg mnie nie jest ich wcale tak dużo PS:jak myślicie detonator ma słownik w domu ??
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |