poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
"Alleluja i do przodu"

ja3 ze ci sie nie podobało to twoj prpblem !! mi sie podobało !! to ze cos ci sie przycina to tez nie moj problem !!
pozdrawiam

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: "Alleluja i do przodu"

Kefas gratuluję efektu trudu, który sobie zadałeś. Owocem tego jest możliwość przeglądu społecznej debaty pod różnymi adresami. Wspierajmy nasze władze na duchu aby wytrwały w podjętych działaniach i z terenów nadnarwiańskich uczyniły "perełkę" rekreacyjną dla Łomży i turystów. Monitoring tego tematu przez internautów powinien dobrze wpłynąć na epilog zakończony sukcesem. Sukcesem władz i nas internautów jest zabrnięcie tematu zagospodarowania Narwi do tego etapu, ale to nie koniec wydaje mi się, że sprawę trzeba będzie monitorować przynajmniej przez dwa lata.
Sądzę, że każdy poważny projektant nie pominie skarbnicy pomysłów jakie padły na tym forum.
Beton nie zaleje terenu nadnarwiańskiego i nie będzie żadnej kładki na drugą stronę rzeki.
Z w/w ofertą trzebaby aktywnie wyjść do do dobrych biur, zespołów i indywidualnych architektów, a nie ograniczać się tylko do informacji w BIP. Być może wtedy udałoby się zainteresować wartościowych projektantów. Są specjalne wydzialy na uczelniach: na AWF - ach, uniwersytetach i politechniki też napewno mają takie wydziały.
A może później warto by zorganizować publiczną wystawę makiet kompleksowego planu zagospodarowania, to byłoby coś nowego i ciekawego.
Wierzę w zrozumienie dla tych zagadnień prezydenta Sroczyńskiego wynikające z jego wodniackich zainteresowań i w jego dobre czuwanie nad tym zagadnieniem.

Najserdeczniejsze życzenia pewnemu przyjacielowi z okazji wypowiedzenia słowa akceptacj w odpowiedzi na propozycję osoby duchowej, tyczącą się wstąpienia w stan eM i położenia podwalin pod "Podstawową Komórkę Społeczną."

Cieszę się jak na swoje i chyba uda się nam być. Cześć!

Starsi poanowie około 40? To moja kategoria wiekowa! Jakbym wiedził to bym przyszedł, ale myslełem, że tu same małolaty.

ja ten rajd też widziałem i widziałem przejazd tego Audi. Problem w tym ,że nie zawsze dobry samochód nadrobi braki w technice jazdy kierowcy. A w tym przypadku tak było. Jeżeli chodzi o te maluch to po prostu kierowcy tych aut pojechali logicznie, to znaczy odpowiednio do sytuacji . I nawet nie wysilając się na jakies karkołomne żałosne wyczyny które miały wyglądac na poślizgi kontroloowane zdołali osiągnąc dobre czasy przejazdu. Ja uważam ,że problem jest gdzie indziej . W tej grupie osób które chca organizowac tego typu imprezy ,są osoby które chcą dobrze jeżdzić i są takie osoby które chcą się tylko ścigac . Mają lepsze wozu ale kiepskie umiejętności . Fakt posiadania dobrego wozu a nie umiejętności ma im umożłiwić zwyciestwo a jednoczesnie ukryć ich ignorancje. Ja trzymam z tymi normalnymi ,którzy ze swoich bryk starają sie cos zrobic . Starają sie pokazać , ze coś potrafią.

Zbych

jak znalesc akcje w photoshopie i jak sie je wykorzystuje? W ktorym panelu sie znajduja?

a skad masz photoshopa? i jaka wersje? ;)

Poszukaj w poprzednich tematach, bo chyba jakiś czas temu było coś o jakimś klubie.

jest ok

Bardzo dobrze, bo teraz będzie bezpieczniej. Oby wszyscy przestrzegali to.

tak, dobrze gada tu kolega.

Kochana Mamusiu !

W Unii jest fajnie, niczego tu nie brakuje. Cukier jest po 4 zł za kg, benzyna po 5,50 zł za litr, masło po 4,10 zł za kostkę,
chleb po 3,20 zł za bochenek, a paczka papierosów po 12 zł. Jeśli chodzi o nasz dom, to latem przyjechał pan Helmut z Berlina.
Najpierw postawił piwo, a potem pokazał akt własności z 1937 r. i powiedział, że teraz to jego ziemia i wszystko, co na niej.
Może to i lepiej, i tak nie byłem w stanie płacić podatku katastralnego (Mamusia wie, 2% od wartości nieruchomości rocznie).
Za to w przytułku mamy kolorową telewizję i fajne filmy. Pracy na razie nie ma, ale mówią, że będzie. Jak dożyję, to za 6 lat
będę mógł pracować w Niemczech albo Austrii. W mieście budują nowy urząd. Unia dała trochę grosza. Firma Heńka Kowalskiego
startowała w przetargu, ale rozstrzygano go w Brukseli i wygrali Szwedzi. Co prawda inżynierów sprowadzili od siebie, ale Heniek
i tak się cieszy, bo uznali jego kwalifikacje i pozwolili nosić cegły. Niech sobie chłop zarobi, bo jego firma już nie wytrzymuje tego
zwiększonego VAT-u w budownictwie. Chciał wysłać syna na studia do Francji, ale nie miał na to pieniędzy. Córka jednego z ministrów
miała więcej szczęścia i dostała unijne stypendium. Chłopak Henia jest całkiem zdolny, więc zdawał na naszą politechnikę. Byłby się
dostał, gdyby nie konkurencja młodzieży z innych krajów unijnych. W końcu tam uczelnie też są przepełnione. Na razie jest na
darmowym stażu w hipermarkecie. Ostatnio w mieście pojawiło się mnóstwo byłych rolników. Mówią coś o nierównej konkurencji,
niskich dopłatach i limitach produkcyjnych. Nie wiem o co im chodzi, przecież mieli najwięcej zyskać na integracji.
Do domu naprzeciwko wprowadziło się młode małżeństwo - Tomek i Jacek. To bardzo wrażliwi ludzie, nawet starają się o adopcję. Pani
kurator jest bardzo tolerancyjna i świeżo po aborcji, więc mają duże szanse. Niech Mamusia na razie siedzi na tej Białorusi, bo tu
szaleje eutanazja, zwłaszcza, że ubezpieczalnia już o Mamusię pytała. To tyle, bo idę po zasiłek. Będę go pobierał jeszcze dwa miesiące.

Całuję mocno,
Zdzisiek

P.S. Niech mi Mamusia przyśle kilo szynki, ale takiej ze zwykłego prosiaka, bo te nasze świecą po nocach.
P.P.S. Niech Mamusia wyśle ten list swoim znajomym. Może za kilkanaście lat do mnie wróci. Wtedy Polski już pewnie nie będzie,
ale w końcu będę obywatelem nowego euroregionu...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org