sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Rodziny ofiar Smoleńska chcą ukarania Palikota

Jan_Serce specjalnie dla Ciebie:

"Kapelan dostanie tyle co naczelnik izby, czyli w przedziale od 939 do ponad 5 tys. zł. Dziekan kapelanów będzie zarabiał tyle co naczelnik wydziału w Ministerstwie Finansów, czyli od 1,2 tys. do ponad 5 tys. zł. Dodatkowo otrzymają dodatki stażowe i za stopień służbowy - odpowiednio 671 i 729 zł.

A celnicy zarabiają, w zależności od stażu pracy, od 1,2 do 1,8 tys. zł."

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Rodziny ofiar Smoleńska chcą ukarania Palikota

Masz racje, precz z zielenia... My sie mamy dobrze, nasze wnuki moga sobie zdychac na zadymionych betonowych pustyniach... niech zyje postep ;) A "po nas chocby potop"... Dziwi mnie, ze niektorzy nadal uwazaja, ze nature mozna sobie bezkarnie dewastowac wedle uznania, po tym co sie od lat mowi o roli srodowiska naturalnego...

Szczere wyrazy wspolczucia dla Panstwa L.z powodu utraty corki(laczymy sie w zalobie)-----[*]------Inko spoczywaj w spokoju

Pifpaf

Dran jak już sprawdziłeś ile dostaje pojedyńczy kapelan to sprawdz może teraz jakie to są kwoty w skali roku dla ogułu, bo mi się wydaje że pewnie Lepper w ministerstwie rolnictwa wydawał więcej na paluszki:) A po za tym to robiłeś jakąś ankietę w śród celników? A może oni tego chcą... No cóż dla przedsiębiorców samo zatrudnienie to była dobra sprawa bo oszczędzali na pracownikach wysyłając ich do założenia własnej firmy... A dla pracowników zmuszanych do zakładania firm w celu świadczenia usług przedsiębiorcom to nie najgorsza wiadomość...

Łomza nie powinna nosic takiej nazwy nasze miasto powinno sie nazywac "Plotka",ludzie zyjacy w tym miescie nie zajma sie swoja **** tylko czyjas,i bardzo ubolewam ze jestem zmuszona jescze troche pozostac w tym miescie-ludzie mieszkajacy tu sa bezwzgledni jeden drugiemu podrzuca klode pod nogi,cieszac sie z czyjegos niepowodzenia.....wrrrrrrr----ale ja to juz szczerze w dupie mam

Widzisz ja nie wiem na kogo ty będziesz głosował i kogo popierasz ale ja co do "swojej partii" nie mam złudzeń, nie są idealni, ale uważam że jeśli będą rządzić sami to zrobią naprawdę dużo dobrego dla Polski, przez ostatnie dwa lata byli w pewien sposób związani populistami z LPR i Samoobrony... Ja pisze o obniżce składki rentowej której wielkość w skali kilku lat to dziesiątki miliardów złotych a ty o kilku czy kilkunastu kapelanach... i to jest demagogia w takiej dyskusji... PiS nie wydał kilka milionów na spoty w sierpniu, piszesz jakieś totalne głupoty... Gdzie ty przeczytałeś że ja jestem przeciw samozatrudnieniu? :)bo naskakujesz z tym na mnie:) Będą wybory to wybierzesz taką partię która wszystko będzie robić tak jak sobie życzysz, żaden problem, już nie dlugo wybory, ja jestem realistą i nie ma złudzeń... A to o strajku celników to proszę o dowody bo nie słyszałem... Bogate kraje potrafią oszczędzać i dlatego są bogate? Troche spłaszczyłeś... Zachodnie kraje są rozwinięte a my jestesmy krajem rozwijającym się, zachodnia europa jest bardziej socjalna niż Polska i wydaje % wieksze pieniądze na różne niepotrzebne pierdoły, co jest bardzo krytykowane przez ekonomistów, a taka Francja ma wyższą inflację niż Polska, co jest wynikiem rozpasania budżetowego...

ostatecznie kupilam okulary w tym optyku przy kontaktach. za same oprawki zaplacilam o 50zl taniej niz pod filarami.pani bardzo mila.gotowe okularki odbiore za tydzien(mam astygmatyzm,wiec musze poczekac).dziekuje za pomoc:)

Zgadza się niby miasto a okazuje się że to typowa wiocha ze "Złotopolskich". Mniej wiesz dłużej żyjesz. Kolejny temat do kasacji. Bez odbioru

A niech strace jeszcze raz.... I mam nadzieje, ze Ty tez zaczniesz w koncu udowadniac to co piszesz...

"Kampania wyborcza formalnie nie ruszyła, dopiero w piątek Sejm zdecydował o samorozwiązaniu, a Prawo i Sprawiedliwość na głowę bije politycznych rywali w telewizyjnej reklamie. Tylko w sierpniu partia Jarosława Kaczyńskiego wydała na ten cel 6 mln zł brutto (stawki cennikowe). Cztery razy tyle co hamburgery McDonald’s, dwa razy więcej niż podpaski Always i niemal tyle samo co L’Oreal i Danone. Tym wynikiem partia w ubiegłym miesiącu weszła do pierwszej dziesiątki największych reklamodawców polskiej telewizji.

Zasilona TVP

Więcej niż połowę tej kwoty wydała na emisję spotów w trzech programach TVP, ponad 1,1 mln zł wpłaciła Polsatowi i prawie tyle samo TVN.

— Jak na sierpień, to bardzo silna kampania. 6 mln zł brutto oznacza około 3,5 mln zł netto, czyli po rabatach. Przy takich wydatkach da się wylansować każdy produkt — mówi Aleksander Śmigielski, dyrektor mediów na nasz region Europy w Unileverze.
"

Najlepiej byłoby technikum...ale też myślałem nad tym LO na Polnej,po szkole mam zamiar iść na awf..dzięki raz jeszcze jutro jadę załatwić sprawe,pozdrowienia:)

numer 1, jak dla mnie, kwiaciarnia na Sienkiewicza. O ile bukiet slubny to wyzsza szkola jazdy, to kwiaty do kosciola proponuje zakupic na gieldzie kwiatowej (najblizsza chyba Bialystok) skrzyknac znajomych i dekoracje zrobic samemu ;).

Na kogo bede glosowal to niestety jeszcze nie wiem, co widac chyba po moim podpisie... Samozatrudnienie - caly czas nie odniosles sie do decyzji premiera, napisales tylko, ze dla jednych dobrze, dla innych zle... Ja jestem przeciwny takim dzialaniom, a Ty?
Obnizka skladki rentowej, placisz mniej jako pracodawca? To chyba jakis szwindel robisz ;) Przeciez tam wyraznie napisali, ze dla pracodawcow maja obnizyc od stycznia 2008 ;) I te 20 mld to tez jest koszt dla wszystkich obnizek. Zdawalo mi sie, ze z tych dalszych sie wycofali, ale moze jednak beda... Jesli tak, to sie cieszyc.

Straty na gieldzie mogly byc chwilowe, ale jak takie akcje zaczna byc na porzadku dziennym, to nie bedzie wesolo. Co do afer, to ja pytalem kogo konkretnie wsadzili, bo poki co to sledztwa sa niby prowadzone... okazuje sie, ze dowody coraz marniejsze i jakos wszystko szybko cichnie...
Sprawa "doktora smierc" chociazby... Jak sie na to zapatrujesz? O Kaczmarka nie pytam, bo to temat wywolujacy duze emocje, ale ja uwazam, ze i jedni i drudzy kreca.
Tak samo jak uwazam, ze mozna by znalezc spokojnie i afery z udzialem PiS. Wiele dzialan w normalnym kraju juz dawno doprowadziloby do dymisji pewnych osob, a u nas wszystko przejdzie...

Wydatki PiS na reklame w TV:
http://biznes.onet.pl/1,1436752,prasa.html

Jestem populista? Bo jestem przeciwny bzdurnym wydatkom? :/ No to ciekawe podejscie do kwestii populizmu...

Nie wiem jak partia sie rozlicza szczerze mowiac, czytam tylko ile wydaje... I smieszy mnie nastepna afera billboardowa, biorac pod uwage, ze z poprzedniej musieli sie wycofac z podkulonym ogonem, nawet nie przepraszajac zreszta.

Pifpaf

a kielbasa bedzie ?

WSZYSCY NA MECZ!!!

jeżeli wszyscy z PISuaru są jak kamiński to jak tu wierzyć w ten popieprzony PIS

THX Łukasz1984 bylem u Kaminiaka i powiedzial mi 650zl i pewnie tam bede to robil

do zastosowan domowych najlepsza jest bezplatna wersja avasta. w tej chwili do sciagniecia jest wersja 4.7.
po instalacji mozna bezplatnie zarejestrowac i otrzymac klucz licencyjny na rok - wystarczy posiadac adres e-mail.
avast posiada skanowanie podczas rozruchu komputera, najszybciej aktualizujace sie bazy danych wirusow i najmniej obciaza komputer.
co do wynikow rankingow w gazetach, jak wspomnial maciek1990, to radzilbym na nie uwazac. czesto sa to rankingi sponsorowane.

PiS to faktycznie partia kulawa, ale po dlugiej ulewie zawsze jest czas na slonce. no i tym sloncem jest PIS.
jedyna alternatywa.
reszta albo nie zaglosuje (ci co najwiecej krzycza), albo zaglosuja na tuska (fe!), sld (buu) albo na PSL (buahahaha).

A gdzie te centrum na wyszynskiego jest mniej wecej? I ile tam sie placi miesiecznie. dzieki za odpowiedz

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org