Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
incydent w teatrze lalek |
¦ledziu To wła¶nie paranoja obecnej ordynacji " proporcjonalnej" Całkowicie się z Tob± zgadzam. Partie powinny dbać o wystawianie silnych kandydatów, a nie tumanić ludzi proporcjonalno¶ci± wyboru. Ta proporcjonalno¶ć to prymat partyjnej biurokracji - co nie wróży nic dobrego ani miastu, ani Polsce. Pewnie trzeba będzie poczekać na Rzeczpospolit± Nr IV stefan
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: incydent w teatrze lalek |
Jerry z wielk± przyjemno¶ci± przeczytałem Twój post. Przypomina mi posty niezrównanego w swoich poczynaniach Pana A. J (czy kto¶ jeszcze pamięta ? te pisane ze swad± posty). Tylko mam jedno ale dlaczego używaż zwrotów: > "Krawaciarskie ", >"galicyjskie", >"¶ledziowe", > "muzyka lipna pod względem merytorycznym jak i technicznym." ja rozumiem Twoje zdanie jest subiektywne. Jedno radyjko może się podobać inne nie. Reasumuj±c: 1. Po przeczytaniu Twojego postu uważam, że duch Pana A.J jest jak inna postać historyczna jest wiecznie żywy. 2. Jeszcze w naszym pięknym kraju nie wsadzaj± do aresztu ludzi, którzy słuchaj± radia Krawaciarskiego, gaslicyjskiego lub ¶ledziowatego. 3. Pozostaje trzecia droga nie słuchać radia, lecz agencji JPP (jedna pani powiedziała)
|
|
Piotrze Skoro "mandat otrzymywała osoba która otrzyma najwięcej głosów, a nie która otrzyma najwięcej głosów z listy która otrzyma najwięcej głosów." - to po co startujesz. Robisz za tło ? "Nadmiar demokracji to anarchia"
|
|
...dlaczego tak s±dzisz....? ...nadinterpretowujesz wypowiedzi... ...to Ty zakładasz, że nie zajmę czołowych pozycji i Ty uważasz mnie za tło..... ...z drugiej strony... ordynacja wyborcza (która nadal mi się nie podoba) pozwala mi i innym kandydatom z mojej listy wspierać się nawzajem swoimi głosami... i to wła¶nie robimy.....
|
|
Wydaje mi się, że bezpo¶redni wybór na podstawie liczby głosów byłby najsprawiedliwszy. Niebyłyby wtedy potrzebne listy komitetów, ale o Szwajcarii narazie możemy pomarzyć. Najprawdopodobniej byłoby wtedy mniej bicia piany i kabaretu i grup interesow w radzie. Trudno sobie wyobrazić by istniej±ce w kraju grupy interesów doprowadzily do takiej zmiany ordynacji. Dlatego trzeba wybrać ludzi uczciwych, kompetentnych, zrównoważonych psychicznie, widz±cych interes miasta a nie swój lub okre¶lonej grupy. Grzegorz
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |