wtorek, 17 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Zaręba na Prezydenta

...a Jagiellonia juz wygrywa...

Dziekan

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Zaręba na Prezydenta

jak zawsze sledziom sie udaje

niedługo 70 minuta!!!

niestety chyba już 1:1

w bialym stolcu nie rozumieja tego

koniec 1:1

tu ich nie znajdziesz

Ja też polecam dr.Maksymowicza. Gdyby nie on, mój 3 letni syn pewnie miałby już wrzody żołądka od tych wszystkich antybiotyków, które przepisywał mu lekarz rodzinny dosłownie na zawołanie. Na szczęście trafiłam na niego i okazało się że jego infekcje związane są poprostu z alergią i wcale nie musiałam tego leczyć antybiotykami tylko stosować profilaktyczną dietę. Od tamtej pory infekcje powracają naprawdę rzadko.

Bimbo !

Bez koksu nie ma boksu :)

Uwaga!!! nabity :)))))

;/

Bimbo !

tak... ja wiem...

JAZDA JAZDA JAZDA...

wixa roxx

<hahaha>

SaneOne a po ile jabole są? Ojjjj zacofańce

Buahhahahah widziałem Cię wczoraj jak sączyłeś kartona na winklu... Oj fantasto

Strażacy dogaszają pożar w Łomży. Prawdopodobnie od wybuchu butli z gazem zapalił się drewniany dom przy ulicy Sikorskiego 296. Akcja gaszenia pozostałości po tym budynku nie utrudnia ruchu pojazdów ulica Sikorskiego i potrwa jeszcze kilkanaście minut. W zdarzeniu poszkodowana j mieszkanka domu. Kobieta uległa zaczadzeniu.

w sumie ciekawy temat....

za 2 tygodnie jade na mecz z polonią warszwa do Grajewa i mam nadzieje ze w tym meczu ŁKS wygra

Dane wysłane :)

człowieku przyznaj sie ze nie interesuje cie to ze tam są śmieci (pokaż mi wioske w gminie która jest mniej zaniedbana itd.) tylko szukasz zaczepki, zeby "skompromitowac" Frączka bo zbliżaja sie wybory i ten kandydat ma duze szanse na wygraną, atobie to najprawdopodobniej nie odpowiada. A poza wszystkim zeby bym zainteresowany zawodami ktore sie w Giełczynie odbywają to wiedzialbys ze to nie jest jakies sobie zwykłe kopanie piłki, ale tam jest naprawde wysoki poziom jak na warunki krote tutaj sa!!!

Te i te. a w youtube sa dwa ale strasznie krotkie no i z tego roku

Mi żal Kononowicza że nie został Prezydentem Białego... :)

Obsługa, obsługa i jeszcze obsługa... Od takiego lokalu piwinno wymagać sie troszke wiecej. Nie wiem jak to sie złożylo, ale każda z kelnerek na drugie ma pomyłka, a co do ich nadgroliwości, to nazwe rzecz po imieniu: są natrętne... Jeżeli chodzi o jedzenie to, nie licząc owych pomyłek, nie jest źle. Klimat: nic specjalnego, choć nie powiem, że jest źle...
Krótko mówiąc: przecietny lokal o niezbyt dobrze dobranej obsłudze, co jednak przy łomżyńskim 'ogromnym' wyborze dobrych restauracji czyni go niezłą alternatywą dla pozostałych...

p.s. jezeli czyta to ktoś z managerow, to zróbcie pożadek z obsługą...

Do Ja i Dużego, wiem o czym piszę i ogladałem debatę ... Nie zmieniło to mojego stanowiska. Pomoc Prezydenta w postaci opłacenia kosztów przejazdu i noclego piłkarzy to przyznacie warunek konieczny, lecz niewystarczający. To minimum zaangażowania jakiego oczekowałem od osoby Prezydenta.
Jest wiele przykładów miast, gdzie pomoc Magistratu w utrzymaniu klubów jest nieporównanie większe...i nie są to wielkie ośrodki. I nie mówię tu tylko o finansowaniu klubu, lecz o stworzeniu przyjaznego klimatu dla rozwoju sportu a piłki nożnej w Łomży w szczególności. Nie ma takich imprez , które gromadzi w jednym miejscu i to cyklicznie 4000 osób dumnych z tego, że są mieszkańcami Łomży i identyfikują się z tym miastem (niewiele jest takich możliwości).
Tytuł tematu jest może przerysowany, ale liczyłem na przyciągnięcie wielu osób i traktuję go jako wstęp do dyskusji.

Odświeżam temat.

Gdzie to jest ?

Bimbo !

Regionalni analfabeci ???

ja uwielbiam dresik bo jest cieply i nie jest tak sztywno na dupie jak przy jeansie, ktory poza wygladem nic dobrego nie daje ;]

hue hue hue :D

Bimbo !

A ktora wersje ubuntu proponowalibyscie do sciagniecia? Z KDE czy Gnome?

ja polecam Gnome... KDE próbuje udawać na siłę Windowsa

Bimbo !

Temat się rozwinął , a ktoś napisał że nie ciekawy i głupi temat o dresach ;)

obstawiam że będzie to jednak nowakowski i jemu kibicuje

.

Dobry typ z Ciebie, nawet nicku poprawnie nie umiesz napisać.

Stacja będzie tuz przed Konarzycami

Nigdy więcej PiS!

Jeszcze jedno. Rossman jesli chodzi o jakosc to dno, czy wy jestescie niewidomi ze mowicie ze w Rossmanie dobra jakosc, albo nigdy na oczy nie widzieliscie dobrych zdjec.

[*]

Zwracasz mi Waść coś, czego nie utraciłam :))
Pozdrawiam. AnnaMira

A czy administratorem nie jest czasem proboszcz z katedry?

Bimbo !

Najlepiej pamiętam:
-fontannę na Starym Rynku i sklep mięsny koło Starego Rynku i kolejki do tego sklepu
-Delikatesy na Rondzie Kościuszki i kolejki do tych delikatesów...
-Pewex, Baltonę... i sklep Bagoga :), gumy Turbo, Lazer i wafelki KukuRuku...
-czasy, gdy u mnie na osiedlu prawie nigdzie nie było asfaltu, a dzieciaki taplały się w błocie w wielkiej kałuży na ówczesnej ulicy "Związku Walki Młodych"...
-jak rosło kilka ogromnych drzew na Partyzantów, na które zawsze się czepialiśmy...
-na Sikorskiego był bruk i lubiłem z ojcem maluszkiem tamtędy jeździć...
-pamiętam jak budowano przedszkole na Wyzwolenia, do którego potem uczęszczałem
-budowa Nowgo Szpitala i bloków na Kazańskiej też utkwiła mi w pamięci dość głęboko
-pamiętam jak Dworzec Autobusowy był jeszcze w starym miejscu...
-wizyta Papieża utkwiła mi gdzieś tam głęboko w pamięci...

i te żółte picia też pamiętam, i kolejkę z USSR też miałem hehe

aż się łezka w oku kręci...

pierwsze slysze...

Ptysiu, bardzo proszę o kontakt e-mail wklosinski@radio.bialystok.pl lub komórka 601 394 365. Pozdrawiam.

Dzisiejszy wypadek potwierdzil to co widze codziennie.Chyba nie ma dnia by niebylo tam stłuczki czy czegoś innego. Ale to nie wina kierowcow tylko planu tego ronda...Szczególnie w godzinach rannych i popoludniowych jest na nim taki tłok ze auta czekaja okolo 10 minut(od ulicy rządowej) nim na nie wiadą.A jak juz wiadą to stoją kolejne 5 minut bo do ruchu właczają sie uzytkownicy z ulicy Pieknej,lub autobus przebija sie przez sznur samochodow by dostac sie na przystanek...Czy naprawde nikt tego nie widzi? TCo z tego ze jest duze te rondo jak jest wcale nie funkcjonalne? apeluje do władz,chociaz i tak wiem ze pewnie nic nie zdzialem o próbę poprawy funkconalności i szczegolnie bezpieczeństwa na Placu Kościuszki.

Śłyszeliście że ,lomżyński browar wchodzi na warszawską giełdę i kupuje jakiś duży jeszcze jeden browar.

Bimbo !

Moze powinno byc SĘDZINĘ ????

Drogi Macku. A czy moglbys mi wytlumaczyc (bo ja prosty chlopak jestem), w jaki sposob identyfikowali kierowce? Tez po tylnej tablicy? Czy tez tylko i wylacznie wlasciciel odpowiada za szkody wyrzadzone przez samochod?

a może to chłopaki świeżo zaj** towar upłynniają ;)

Nigdy więcej PiS!

tak tak a taki Krawczyk albo Stachursky to gdzie zaczynali ? fuksa mieli że w TVP się wbili i teraz wielkie gwiazdy muzyki sprzeda kilka tyś płyt i dostaje "platynową", większość polskich muzyków to kicz i tandeta ale śpiewają pod innym szyldem i na siłe się z nich robi gwiazdy a nie są w stanie sprzedać kilku tyś płyt

kiedyś (a może i teraz) ludzie narzekali, śmieli się z Mc Donalda, a najwięcej ludzi tam przewija się wieczorami. tak jest z forum, ludzie są nauczeni przekonania - "co nasze to złe i gorsze". Trochę wiary w siebie. Forum to jest fajne i niech takie zostanie :D

MassKiLLer racja.

do kogo niby ta sraka.

Bimbo !

ja wszystko zrozumiałem tylko nie wiem o co chodzi.

waldek27

wtedy nie uważałeś co robisz - teraz rób co uważasz?

Ale będzie miała czym w piecu rozpalać.

tylko nie pyta bo pyta to brzydkie slowo

Mały Płock polecam;)

brak podpisu

Zamiast chłopakowi rozwiązać to jakieś głupie komentarze sam bym je zrobił no ale niestety nie potrafie :p

Czesc, to ja z innego profilu, akurat wyszla taka niesforna sytuacja ze pani od niemieckiego odwrocila sie w druga strone jak chcialem sie przywitac, a jak ona sie odwrocila to juz mi sie nie chcialo :PP a nawiazujac do tego tekstu to jest on bardzo trudny, jesli tego nie widzisz. Mialem 4 takie teksty, i ten właśnie ostatni mi został. A juz wypytalem wszystkich czy ktos pomoze zrobic i nie znalazlem nikogo wiec napisalem na te forum :)

Bimbo !

Kefas napisał/a
...podaj mi taki X który podniesiony do kwadratu i dodany do 16 będzie mniejszy od zera...

X= i5 :) gdzie i to liczba urojona czyli pierwiastek kwadratowy -1

wiec i5^2 = -25

16+(-25)= -9

-9<0

:)

trzeba sprecyzować że chodzi o X Rzeczywiste :)

adamus, pytanie "co to jest rodowod" bylo swojego rodzaju wstepem. Co to jest z definicji to ja wiem i wiekszosc osob tez. Jesli chcesz obarczac hodowcow wina, za to ze ktos odda psa do schroniska, to wyobraz sobie, ze mozna w schronisku trafic rowniez na psa rodowodowego. Byc moze rzadziej, bo jak ktos placi za psa z rodowodem, to czesto po to, zeby sie nim pozniej pochwalic (nie kazdy oczywiscie). Dziwi mnie tylko, ze chcialbys koniecznie zrzucic wine za wszystko jak leci, na hodowcow psow bez rodowodow.
Zauwaz, ze w tym pierwszym pominietym akapicie opisalem Ci, co czesto robia utytulowani hodowcy, dzialacze zwiazku kynologicznego, ktorzy tak powinni dbac o rozwoj rasy, a nawet przeciwdzialac przepelnianiu schronisk, jak piszesz.
Piszac o jakosci hodowli, mialem na mysli wlasnie to, ze bywaja hodowle sprzedajace psy bez rodowodow, dbajace o jakosc bardziej, niz w tych rodowodowych, utytulowanych hodowlach, wiec nie ma na nic reguly.
Jeszcze raz napisze, ze podobnie jak Ty nie kupilbys psa z rodowodem, tak ja zastanawialbym sie nad kupnem rodowodowego, wiedzac ze moze to byc skupiony Bog wie skad szczeniak, z lewymi papierami, bo nie raz widzialem takie przekrety. W wykonaniu panow wydajacych ksiazki na temat hodowli rowniez.

Bimbo !

jak w Matrix agenci są wszędzie :D:D:D:D:D

jezeli młodzi mają takie pojecie a stanie wojejnnym ,że Wałęsa to .... a Jaruzelski to gośc - to uważam ,że jest dobrze. Widąc ,że prowadzona indoktrynizacja młodego pokolenia przez nieudaczników okresu PRL i powracająca po ucieczce 1939 roku burżuazję nie przynosi efektów

Bimbo !

Bartes będe ci bardzo wdzięczny;)

Bimbo !

czy ktoś z forumowiczów ma namiary na osobę która trudni się praniem tapicerki, dywanów.
z góry dziękuję.

Bimbo !

Tu nie chodzi o to czy ja (czy ktoś inny) umie te zadania rozwiązać. Te zadania są po prostu trywialne ! I jeżeli nie umiesz zajrzeć do pierwszej lepszej książki do matematyki, to już nie jest mój problem :) Ale ja się nie znam. Studiuje tylko Fizykę :)

Ja to od razu wiedziałem, że ta Małgosia_ to była ostatnio 24x razy. Ale żeby aż tu się tym chwalić? No cóż, dziewczyna ma cienkie włosy i do tego jest jak widać histeryczką. Małgosiu ..... w weekend się wyszalej. W poniedziałek wystąpisz z nickiem M30_ zupełnie odmieniona. Jak nowa (tylke te badziewne włosy pozostaną niestety nadal super cienkie).

Bimbo !

a wlasnie sie mylisz!

Bimbo !

Witam w Łomży jest to drogi gips:( . Osobiście korzystałem z wypożyczalni z Zambrowa samochód podstawiają pod dom i cena jest normalna właściciel nazywa się WOJTAŚ telefon proszę wziąć z informacji :)

A w jakich godzinach to było?? i dokładnie w którym miejscu??

najlepiej ale drogo bedzie u Henryka Biedrzyckiego w Piatnicy na rondzie po prawej, dobrze i niedrogo jest w tym nowym na spokojnej tez, nie pamietam nazwy ale maja sklep na Woj. polskiego, polecam, sprawnie i milo

Bimbo !

A jak te nowe Mpt 9191 jeszcze nie jezdziełem ?
Jak kierowcy sa spoko ? macie jakies spostrzezenia ?

.

Eragon z całym szacunkiem ale chyba trochę inaczej, trzeba sie do tego zabrać.
Po pierwsze powienieneś mieć już gotowy pomysł i go rozgłosić pod zupełnie anonimowym nickiem. We Flash Mobie nie ma miejsca na demokracje i osobowość. W tym cały urok Flash Mobu, że ktoś zupełnie anonimowy rzuca pomysł inni anonimowi i nieznajomi ludzie go wykonują i po chwili się rozchodzą.

.

Ja sie jeszcze z tym nie spotkałem w Łomży ale słyszałem ze były takie akcje.

Kiedyś Warszawa gratulowała Łomży Juliusza, teraz Łomża gratuluje Warszawie Stanisława...:)

***** jest ale ci nie powiem gdzie bo sie pokaleczysz jeszcze i bedzie na mnie

jezeli to jakas aluzja to mialem 5 miejsce w w finale Mistrzostw Polski, a co ty osiagnales kolego?/

=

tak apropo skoro jestes taki odwazny to moze sie przedstaw, ja sie nie balem i nie ukrywam kim jestem, ty wrecz przeciwnie, prosze napisz kto ty jestes, hehee, a dodam jeszcze ze myslenie chyba nie jets twoja najmocniejsza strona, nie jeden myslal podobnie do ciebie i sie zdziwil

dzieki za pomoc

w Retro też są wolne terminy. a w bezcennej zdażają sie ogłoszenia o odstąpieniu terminu wesela z dodatkami(kamera, zespół, itp.)

fakt jeśli pierwszy raz ktoś pije łomże to jest całkiem oko ale po kilku następnych szybko zmienia zdanie, a na drugi dzień to już masakra po tym piwie

a zarządowi pogratulować to tak jakby tonącemu nie pasował kolor koła ratunkowego, ktoś od dawna chce chyba zlikwidować ten klub i mu się to już prawie udało

Nigdy więcej PiS!

Wydaje mi się, że w Mcdonaldzie jest hotspot

.

Czy dentysta nie powinien wykonać usługi w gabinecie a środki chemiczne stosować jako uzupełnienie naświetlania promieniami?

Ale jest to także reklama dla tej firmy...a jest wyraźnie napisane że reklamowanie jest zabronione :-)

budująca...:)

Z tych które wymieniłeś myślę, że najlepszym wyborem jest Canon PowerShot S3 IS, ale jeśli myślisz poważnie o nauce fotografiki i chcesz mieć pełną możliwość kreacji fotografii kup, lustrzankę... cyfrową lub analogową. Poza tym zapraszam na forum dyskusyjne Łomżyńskich Miłośników fotografii pod adresem www.fotolomza.pl

Piss off !

ej jest jakas stronna o stoku w rybnie ??

oczywiście ;-) do tego polecam chromowana kałopaki , choinke zapachową na lusterku i naklejkę "Pajoniera" na tylniej szybie ;-))

Pozdro

Off!

to jest z lekka głupie i wcale nie trudne

jezu, przeciez to porazka, gosciu nawet rytmu nie trzyma :)
ja rozumiem wszystko ale tego nie :)
pozdrawiam autora i radze wiecej cwiczyc

Bywają też w areozolu koszt od 9 do 16 zł. spytasz w sklepie to wiedzą bo to bardzo popularny temat. praktycznie w każdym sklepie z agd itp.

http://wiadomosci.onet.pl/1480638,11,item.html

Cielak nie umiał wystawić minimalnej i myślał, że uda mu się niepostrzeżenie wywinąć od odpowiedzialności.

Ja mam na allegro 118 tylko pozytywnych komentarzy i wiele razy trafiałem na oszołomów. Wystawiłem ok 4 negatywne opinie. Raz jeden szanowny pan chciał mnie pozwać do sądu o to, że... ubezpieczyłem paczkę na 200 zł, a nie 250, kiedy wartość zakupionego przedmiotu ledwo przekraczała 100zł.

Piss off !

Pomijając oczywisty debilizm kierowcy Audi i uszczerbek kierowcy Nissana chcę się wypowiedzieć n/t poruszonego tu wątku "kozaków z podłomżyńskich miejscowości"

być może zdarzy się czasem, że przyjedzie jedne z drugim do Łomży bo tu MC Donalds itd, są kluby, a tata dał auto

a czy nie zauważyłeś stanos, kondonerii rodem z Łomży, synków dobrze ustawionych tatusiów, którzy szpanują brykami ojców, lansują się za ich pieniądze?

nie zauważyłeś kondonerii na tzw "kukawach" : na parkingu przed "Gośką", koło Mc Donalds, przy Rondzie i w innych miejscach ? siedzą w 5 w samochodzie na parkingu przy ulicy, palą zioło, zagryzają hamburgerami kupionymi w MC Donaldzie . jak im się z nudzi robią kółko Statoil - Petrochemia. popiszczą trochę oponami przy ruszaniu dla rezonu.

ostatnio widziałem takiego kondona na parkingu przed SP 9, od strony skateparku - kręcił bączki czerwoną audicą bodajże. za chwile przyjechała Policja bo pier.. debil robił przy tym gromadę hałasu. i co się okazuje? za moment przyjeżdza tatuś kondona, żeby dowieźć dokumenty bo kondonisko zapomniał.... tatuś w wypasionym terenowym Nissanie, garniturek, jeszcze zdziwiony wielce, że musi w tak błachej sprawie jechać.

powinni kondona samochód na lawete od razu wziąć , to by dopiero ojczulek wyskoczył z paru stówek.

jak napisał tito_ortiz" w temacie o taksówkarzach: "niektórzy z nich są kondonami od dziecka, niektórzy stali się nimi dopiero jak zaczeli robić na taksówce" - analogicznie do synalków naszych miastowych prominentów.tylko, ze tu decyduje moment zrobienia prawka

większośc z nich to chowane w cieplarnianych warunkach kondony, żyjące z pieniędzy rodziców.

zanim zaczniemy czepiać się kierowców z podłomżyńskich miejscowości, spójrzmy na własne podwórko...

każdego gorąco zachęcam, żeby jak zobaczy kondonów na "kukawie" rzucił gnojom cegłe w szybę

pozdrawiam

Hmm.. klawiaturka z masłem... Alli, dawaj przepis! :))

-------------------------------------------------------
Później taka mówi, że jej "A" nie działa...:P

the thruth tracker

Katem jestes chlopaku, masz talent. Powodzenia Ci życzę. Wyjedź w lato do Anglii czy Irlandii, ustań na ulicy zacznij pokazywać co umiesz niedość, że kasy se nieźle zarobisz to może wypatrzy cię jakiś łowca talentów. :))

ja sie pisze :)

ŁKS odpisał,że spodobała im się moja propozycja i mój film mam załatwiony pokaz ;DD

ten post powinien zostac usuniety

mongołowate powtarzanie jednej cyrkowej czynności może tylko budzić śmiech. Dlaczego jesteś taki wulgarny? Czy przystoi to przyszłej gwiaździe?

Bimbo !

W sierpniu 1894 r. w Białym Borze, w trójmeczu reprezentacji juniorów Polski, Czechosłowacji i Niemieckiej Republiki Demokratycznej startowała Cudnik Małgorzata. Wraz z Dylewską Izabelą, Kizińczuk Jolantą i Stecką Martą zajęła II m. w kategorii k-4 na dystansie 500 m. W tymże roku Polski Związek Kajakowy ogłosił całoroczną ocenę organizacyjno - szkoleniową klubów. Łomżyńskie Towarzystwo Wioślarskie sklasyfikowano w grupie klubów, które z wynikiem 89 pkt. zajęły XXIV - XXIX miejsce. Z północno - wschodniego regionu Polski lepiej wypadła "Vęgoria" Węgorzewo która zajęła XII miejsce i "Cresowia" Białystok z XXI miejscem. Ocena szkoleniowa obejmowała uzyskane wyniki we wszystkich kategoriach wiekowych. Łomżyński klub nie prowadził szkolenia w kategorii młodzieżowej i seniora. Oceniono 58 klubów

cdn.
Studia Łomżyńskie nr XI
Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowe

Piss off !

Bzdury. Jak motor masz oki to lej syntetyk.
Minerał leje sie tylko to trupów.

Maniek... jak widzisz posty Czesława.... nie czytaj!

Sprawdź zasilacz na innym kompie i będzie jasne czy sie spalił.

"Biernaczento a Ty zawsze po tankowaniu bierzesz fakturę?? Po co ??Nie brałem i nie bede brał to jest to mi zbędne,a sytuacje opisuje nie dla żartów tylko dla przestrogi :)"

No to pomyśl co możesz zrobić z fakturą i na ktorej jest napisane ze zatankowałeś 65 litrów i kwitkiem z homologacją zbiornika gdzie jest podana jego pojemność (50 litrów). Jak na nic nie wpadniesz to może ktoś się zlituję i napiszę.

najtaniej to chyba na allegro co?

I czego się tak podniecacie? Powinien grać w ataku ŁKS-u. Przynajmniej ten sezon. Sprzedali za darmo połowę super zdolnych zawodników a Jacek16 szczęśliwy, że On gra dla rywala. Bzdura totalna!

Piss off !

Pora na dobranoc jadł miś uszatek. I tyle

I finito

To gdzie polecacie jakąs trase na sobote lub niedziele do 20-25 km ?
Ps. a juz gdzies jeździliscie w trase ?

1. Joemonster to strona satyryczna
2. Jutro 1 Kwiecień :-]

Ja juz wypowiedzialem sie tu na ten temat poprzednio, tzn. ze ta cala sprawa pomnika i taka, ze tak powiem, nadgorliwosc i 'urgency'/naglosc towarzyszaca jej - no coz, wydaje mi sie troche dziwna.
Czyzby wlodarze naszego miasta nie mieli juz wazniejszych spraw do zalatwienia? Hmmmm? Cyz nie lepiej byloby wziac sie za (oprocz tych pilnych spraw juz wspomnianych powyzej) np. tych zlodziejaszkow i innych hycli i wszelkiego rodzaju lotrow nekajacych mieszkancow Naszego miasta (jak np. w tym temacie o skradzionym rowerze)?
Ja wiem, ja wiem, ze rozwiazanie takich pradziwych problemow i bolaczek wymaga trochy wysilku, polotu i ... wyobrazni, a duzo latwiej np. rabnac taki nastepny pomnik Pani Hance (Kobieta pewnie w grobie sie przewraca) - by zamydlic masom oczy az ... do nastepnych wyborow.
A co do pytania gdzie taki pomnik wystawic - odpowiem krotko (choc trochu drwiaco): na cmentarzu, na grobie Pani Hanki.
Ale tak powazniej, mam tu mala propozycje na kompromis: wybudujcie wreszcie te bulwary i jesli wtedy nadal ten sentyment za tym pomnikiem pozostanie, to pal go licho - zrealizujcie(my) ten pomysl z laweczka, a wtedy to i ja nawet doloze ta symboliczna 'cegielke'.

wychu

Czym jest dla mnie PiS?
Gównem!

dzięki za info; może jednak będzie na stronie Piasta Gliwice??

no jakos przydaloby sie zagospodarowac to miejsce jakim jest stary rynek...fontanna bylaby dobra...w upalne dni w sam raz:)

Piss off !

OPEK - na przeciwko "Labiryntu" na Sikorskiego. Jest taki mały banner z niebieskim napisem 'OPEK' , firma mieści się w domu jednorodzinnym.

opek czasem wali w *****, co prawda łomżyński nie ale w Polsce potrafja nie dowiezc przesylki i kaza odebrac samemu!!ale ceny konkurencyjne wiec polecam!!

@ tomy01: tak to plac Żeglickiego lata 70 . a co do tej ksiazki to

to nie jest okladka

no to gdzie kupić ziołowy?

Sie wydaję 10gr co to jest ale jednak jak pomnoży sie przez tysiące to wychodzi sumka. W pszyszłości pewnie wiecej będzie produkowało się takich piw.

.

I co? jakie pomysly? cisza...

Piss off !

Jeden pan o imieniu Artur zawładnął nie wiem dlaczego i w jaki sposób nazwę TV Łomża. W.....ił mnie ten Paaaaaan w kilku sprawach, raz, że nie wiem dlaczego reprezentuje swoje widzi mi się jako Łomża na cały kraj, to jeszcze jako TV Łomża powinno być instytucją pożytku publicznego jako Łomża. Taak? A na pewno, paaaaaaaaan Artur życzą sobie: za pokazanie szkoły (np. Gimnazjum nr 3 w Łomży - ale ta szkoła ma dochody kurczę, no biznes że hej) - 500 zł. A ja jako łomżanin żąDAM ABY pAAAAAAAN Filipkowski za używanie nazwy mojej (jestem łomżaninem) 1 500 zł miesięcznie. A dla pozostałych Łomżan (którzy mają tu meldunek) 2700,-. Albo TV Łomża za kasę, albo TV Filipkowski gratis (ale tego nikt nie kupi).
TV Łomża Pana Filipkowskiego jest TV komercyjną i nie życzę sobie aby używał mego miasta w nazwie.

Jak widzieliscie to napiszcie wiecej. Ludzie ciekawi plotek :)

£

Ostatnio widziałem motocyklistów jak się zebrali w kupę i jechali razem całą szerokością pasa - co oni w ten sposób chcieli pokazać? ...niech sobie w garażu pokazują, a nie na ulicy!?

A kibice. Idą na mecz kibicować, to niech kibicują na meczu, a nie na ulicach, nie muszą tak epatować swojego przywiązania i "miłości" poza stadionem.

Ja nie biegam po ulicy i nie krzyczę jaki to mój samochód jest wspaniały, albo jak to wspaniale ostatnio zagrała moja ulubiona holenderska drużyna curlingu.

A jeśli chodzi o Lednicę, to z pewnością kilka parafii będzie taki wyjazd organizować. :)

Czym jest dla mnie PiS?
Gównem!

Hehe ja przejeżdżałem tamtędy po 19 i wszystko(chyba) było na swoim miejscu :P Widocznie "demolka" zaczęła się później haha...To mówicie,że kiosk przewrócił słup ;> :P Co za czasy...

idealnie, tylko kto to wprowdadzi ?

jak juz lewica nie chciala sie rozstac z kosciolem to co dopiero pis.

wszyscy sie wyzywaja od waszystow i lewakow i to jest wlasnie zastanawiajace, kazdy kazdego obwinia za sytuacje w kraju.
powiem wam ze dla mnie to spoleczenstwo jest samo sobie winne za to co ma teraz i nie mozna obwiniac politykow...bo to spoleczenstwo ich wybralo.

jak urazilem tematem mniejszosc katolicka tego nadwyraz tolerancyjnego kraju jakim jest Polska to przepraszam :)

pozdrawiam

jak tak dalej pójdzie, to każdy z naszych zawodników dostanie kartkę....
Strózik, Łuba, Jasiński mają już żółte kartki na swoich kontach a Gala dostał czerwoną

Jeśli ktoś poczuł się dotknięty to widocznie trafiłem w senno sprawy, bo jest burakiem i ĆWIERĆ-INTELIGENTEM. W takim razie przepraszam wszystkich CHAMÓW obojętnie jakie pochodzenia (miejskiego/wiejskiego) za to, że nazwałem ich CHAMAMI. Jeszcze raz przepraszam. :)

Każdy wróg PiS jest moim przyjacielem
a każdy przyjaciel PiS jest moim wrogiem!

na szczeście nie :)

http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=305&w=56870226

I powiedz mi, skad u was te przekonanie, ze wasz zawod jest wazniejszy od wszystkich innych ??
Wedlug mnie osobiscie, jakby tak wyjechali wszyscy policjanci, to byloby bez porownania gorzej, bo po miesiacu mielibysmy tu wojne domowa i lekarze guzik by pomogli. A policjanci maja jeszcze gorzej... moze im powinnismy najpierw podniesc place? A przepraszam, lekarze mieliby to w dupie, bo oni i tak wyjechaliby przy pierwszej okazji.
A moze wazniejsi sa wojskowi? Bo bez wojska juz zylibysmy pod czyims butem... A co tam tlumaczyc... wy wiecie swoje. Wy nawet nie jestescie polakami, tylko obywatelami unii, to czemu sie dziwic...
Wiesz co, ja tez znam dobrze jezyki, jestem informatykiem, na zachodzie bym prace znalazl bez problemu za dobre pieniadze, tak naprawde nic mnie tu jeszcze nie trzyma... Ale nie wyjezdzam, bo chce zyc tu, u siebie, a nie gdzies, gdzie nie wazne co beda mowic, zawsze bedziesz obcy. Na zycie mi starcza poki co i nie mam zamiaru tego zamieniac na luksusy na zachodzie.
Pozdrawiam i dobrej nocy zycze, powodzenia na zachodzie.

.

Cleric ?? Powiedz jeszcze ze popierasz pedałów... Wytępić, wywieść na syberie, ogrodzić murem i jebn_ąć tam bombe !

£

W niech im pyknie jakąś bramke z Wisłą...:P Przed tym chłopakiem moze sie otwotzyc wielka szansa ;]

wyjściowa jedenastka ŁKSu: Maciej Kurdycki, Zbigniew Kowalski, Krzysztof Strugarek, Przemysław Mądry, Tomasz Łuba, Paweł Strózik, Damian Świerblewski, Jacek Dąbrowski, Łukasz Adamski, Michał Rozkwitalski, Tomasz Bzdęga

czeslaw , nikogo jurz nie szkalujesz ? widze ze wrociles do starego tematu - BRAWO , tego nam potrzeba - dzieki !!!! polityka to temat nie dla ciebie !!!

no niestety i ja sie skusilem na zatankowanie na tej stacji. Na pelnym zbiorniku zrobilem 290 km. Tankujac na stacji Orlen lub Statoil lub jakiej kolkwiek innej robie okolo w 360-370 KM. Myslalem ze mi ulegla uszkodzeniu instalacja gazowa, ale jak widze to nie to i nie tylko mnie takie cos spotkalo :)

Hej TERI

Jakie wrażenia po siłowni Relax? miałaś opisać. Powiem od siebie, że szukam siłowni z dobrym trenerem.
Nie pierwszym lepszym mięśniakiem, tylko z kimś kto wie jak dobrać ćwiczenia chociażby pod względem budowy ciała.
Bo jest to dość istotna kwestia.
Mięśnie np. u ektomorfika będą podatne na inny rodzaj ćwiczeń niż u endomorfika i inaczej też będzie wyglądał sam trening.

Więc myślę, że najlepiej pod tym względem wybrać siłownie i prowadzącego.
Bo bezmyślnym machanie można sobie wyrządzić krzywdę.

z Odrą wygramy jeśli zagramy z takim zaagażowaniem, wolą walki i skutecznościa jak zagraliśmy z Polonią w Warszawie

Potwierdzam, że nie warto tam tankować ;-]

Polecam BP - dobry jakościowo gaz.

A banki są otwarte ??

Piss off !

marcin135
Powiedz, ale szczerze:
1. Na jakich warunakch chciałbyś być zatrudniony?
2. Jak powinna być zorganizowana ochrona zdrowia?
3. Ile powinny zarabiać pielęgniarki i położne w stosunku do lekarzy?
4. Dlaczego domagacie się zarobków takich jak lekarze w UE, skoro my obywatele nie zarabiamy tyle co obywatele Unii?
Pozdrawiam

ale panowie, dajecie jakas kase na serwis?? w sumie nie ma sie co dziwic, za cos to musi dzialac!!

byłem w Relaxie -na pierwszy rzut oka narazie ciekawie to wygląda :)
oby tylko klimat nie przeniósł się z ZIbi...zobaczymy

mnie tez wpadaja do glowy pomysly...

trzeba miec kase wpierw, a potem lokalizacja...

i tak na to nie liczcie :)

pozdrawiam...!

Bimbo !

http://www.allegro.pl/item203615768_fuji_finepix_s5600_s_5600.html

Fuji FinePix S5600

.

A jak ktoś tam nasika ??? To co będzie basen czy szambo???

Piss off !

Basen do skoków jak nazwa wskazuje służy do skoków a nie do pływania. 1,80 m - co to za głębokość, mnie nawet nie zakryje. Te zawody to chyba będą dla dzieci, bo jak dorosły skoczy przy takiej głębokości to naprawdę może złamać kark. Lipa jednym słowem, kto bywał na basenie w Ostrołęce, wie jaka jest różnica między pływaniem na 3,60 m a pływaniem na 1,88 m w basenie przy SP10.
Jeśli skakanie na główkę jest niebezpieczne na basenie, to tym bardziej pływanie, można przecież się utopić....

"Każdy chce normalnie żyć i nie dorabiać kosztem rodziny"
Gazeta Wyborcza
Data utworzenia: 13.06.2007

Wszyscy uważają, że skoro lekarze zawsze jakoś sobie radzili przy niskich zarobkach, to w zasadzie nic robić nie trzeba. Otóż trzeba! Każdy chce w końcu normalnie żyć i nie dorabiać na kilku etatach kosztem rodziny. Nawet taki Łukaszenko na Białorusi to zrozumiał i dał lekarzom 100% podwyżki - mówi prof. Franciszek Kokot.
- Skoro rząd tłumaczy, że nas na podwyżki nie stać, to może nie stać nas w ogóle na lekarzy? Nikt chyba nie zdaje sobie sprawy, że za 10 lat ich zabraknie. Teraz wyjeżdżają najzdolniejsi i najbardziej ambitni. Nie wolno na to dalej pozwalać - podkreśla prof. Kokot.

- Gniew lekarzy nie bierze się tylko z niskich zarobków, ale z upokorzenia. Dawniej lekarz był jednym z najbardziej szanowanych zawodów. Dziś ten autorytet się niszczy. Nie mówię, że wszyscy lekarze są czyści jak łza, ale większość bardzo ciężko i uczciwie pracuje, a zarabia grosze - dodaje rozmówca "Gazety Wyborczej".

- Trzeba powiedzieć ludziom wprost, że za leczenie państwo już dziś samo płacić nie może. W Niemczech, gdzie na zdrowie przeznacza się 16% PKB, a nie 4% jak w Polsce, też wprowadzono dopłaty do leczenia. Trzeba to ludziom uświadomić - konkluduje prof. Kokot.

a do ag - napisz skarge do NFZ - w koncu placisz skladki a nie mozesz uzyskac swiadczenia.

A wiesz, że chyba tylko Ty :-) Możęsz swoją opinię na jego temat ????

.

Jeśli to prawda, trudno dziwić się chłopakowi. Wisła Płock ma dobrą bazę, boiska, jest finansowana przez bogatego sponsora. Po przejściu do tamtego klubu Strugarek ma szanse rozwoju. Trener Jakołcewicz dobrze go znał więc chętnie go sciągnął do siebie.

Nie od dziś wiadomo, że za friko nikt nie zbuduje dobrego klubu. Bo, w pewnym momencie kończy się improwizacja i trzeba wszysto profesjonalnie opłacać, od zgrupowań, przez opieke medyczną, odnowę itp.

W Łomży, ciągle niestety to wiązanie końca z końcem. Nie ma kasy, nie można pozyskać dobrych zawodników, a własnymi wychowankami nawet Real czy Liverpool nie grywa tylko kupują. Stara prawda , bez kasy w piłke też długo się nie pogra.

Piss off !

w Łomży pod koniec roku otwieraj hipermarket carrefour(nie carrefour express)
bedzie on na Szosie Zambrowskiej

.

najlepsze jest skrzyżowanie Woj. Polskiego i Sikorskiego jadąc w stronę dworca... odczucia podobne jak na progach wzalniających mogli by chociaż sciąć te garby tak jak kiedyś przy BP

Czym jest dla mnie PiS?
Gównem!

loosac...palacze niby lamia prawo jak pala w niedozwolonych miejsach... a Ty... nie lamiesz nigdy prawa? Skoro jestes taki praworzadny i przeszkadza Tobie lamanie prawa przez palaczy, to zacznij od siebie i zacznij przestrzegac wszystkich praw. Masz prawo jazdy? Nie lamiesz przepisow?
Jezdziles autobusem? Zawsze miales ze soba bilet?
Jak to bylo ? Niech Ci bez winy rzuca w palacza kamieniem. Zobaczymy ilu ich bedzie, tych praworzadnych..

Polecam lekture: Alrauna.org

"Jako ciekawostkę można podać, że zgodnie z poprawną pisownią polską prawidłowy skrót powinien brzmieć UMSC, gdyż jako pierwsze podaje się nazwisko panieńskie. Jednakże skrót UMCS jest zgodny z kolejnością członów nazwiska faktycznie używanego przez Marię Curie. Aby podkreślić swoją polskość, działająca głównie we Francji Maria Curie dopisywała do nazwiska męża człon Skłodowska. Często jako wyjaśnienie tej kolejności liter w skrócie UMCS podawane jest uniknięcie w ten sposób problemu z wymową dwóch bezdźwięcznych spółgłosek obok siebie."

Za http://pl.wikipedia.org/wiki/Uniwersytet_Marii_Curie-Skłodowskiej_w_Lublinie

Wynika, że dopisywała panieńskie nazwisko po nazwisku męża i to nie zawsze (na stronie nagrody Nobla jest tylko Curie). Gryzie się to tylko z zasadami języka polskiego. Nie widzę problemu :)

heh... ja tam jeszcze pamietam jak Pub miala Ewka a za barem stal Modzel i kostek to byly czasy :D bogdan tam napotoczyl sie jakos nie wiem kiedy :D ale jakos ciagnal ten Pub raz bylo lepiej raz gorzej ale robilo sie chyba raczej gorzej coraz mniej ludzi przychodzilo... ale nie wiem czy to jest wina bogdana. Wydaje mi sie, ze to wina ludzi zmienilo sie pokolenie zmienily sie gusta klientow. Teraz jest moda na bary z kolorowymi swiatelkami, pizza, z mikrofali zapiekanka i drinkami .... przynajmniej w Łomży... Musi lomotac jakas kijowa muzyka umca umca gdzie moga sie pobujac jakies karki z tombakiem na szyi... chyba wiemy o kim mowa i o jakim pokroju ludzi... Niestety czuje w kosciach (jeszcze nie starych), że ze stareko czeska pozostana tylko wspomnienia i niestety nie bedzie gdzie popic konkretnie browara. Pozostana nam chamskie lokale z rozowymi laskami, spedalonymi kolesiami i prostakami w dresach...

peace

przemek aka phobia

MAM 2 BILETY SIEDZąCE NA GENESIS, SUPER MIEJSCA, KONCERT JUTRO STADION śLąSKI CHORZóW. GODZ. 20 !!!!

bo my w łomży jestesmy normalni
nie to co te geje

16:45 i tyle

nina26 jesteś bardzo ograniczona, jeśli myślisz że kobiety dzielą się na plastikowe lale i śmierdzące-obrośnięte paszkwile. Poza tym "zadbana" kobieta to niekoniecznie wypindrzona panienka z kilogramem tapety na twarzy. Ogólnie to nie mam nic przeciwko nim, tylko wkurza mnie, gdy takie 4 osobniczki wejdą do jednej łazienki i pudrują tam sobie noski przez pół godziny, a pod drzwiami stoi kolejka ludzi, którzy mało co się nie zsikaja....

"haftować "się chce jak czytam luizfernandez, najchętniej stał byś nad gejami jak esesman w obozie koncentracyjnym, pomyliłeś lekko czasy nie te lata.
Prawdopodobnie przeszkadzałby mi widok całujących się mężczyzn na ulicy, ale na gruncie towarzyskim w relacji kolega nie przeszkadzałoby mi to, TAKICH JAK TY NALEŻY PIĘTNOWAĆ I BAĆ SIĘ W CIEMNEJ ULICY

Czym jest dla mnie PiS?
Gównem!

Zostajemy w 2 lidze. Kary zostały podtrzymane a nawet zaostrzone.
www.90minut.pl

Ludzie po co takie dyskusje? Wezcie sie do pracy!

a co to sa krywlany w Lomzy??

Piss off !

prznajmniej ciężko zasnąć gdy się prowadzi :D

Gdzie w Łomży są jeszcze takie koleiny? Ptysiu i Masa twierdzą, że w innych częściach miasta też takie są. Gdzie? Albo ja ich nie zauważyłem, albo oni bardzo dawno jechali przez Woj. Polskiego. Jeżdżę bardzo dużo po naszym mieście i nigdzie nie widziałem takich kolein jak tu, na prawie całej długości Woj. Polskiego. Najgorsza sytuacja jest na skrzyżowaniu z ul. Sikorskiego i dalej w stronę parku, aż do ronda. Jest to droga krajowa, która może być często remontowana - o ile oczywiście GDDKiA znajdzie na to pieniądze. Bo przecież w ich planach nie ma przewidzianego remontu tej nawierzchni. Ale co będzie z ul. Poznańską, która na remont czekała ponad 30 lat???!!! przecież TIRY rozjeżdżą ją przez rok i co wtedy? A obwodnica według ostatnich doniesień będzie nie wcześniej niż w 2015 roku.
Dla mafii białostockiej z GDDKiA najważniejsza jest trasa z Warszawy do Białegostoku i być może będą nawet chcieli ograniczyć tam ruch ciężarówek, puszczając je przez Łomżę. Z ich dotychczasowych działań wynika, że chcieliby zaorać Łomżę, wymazać z map.
Nie wiem dlaczego władze miejskie nic z tym nie robią. O naszych posłach już nie wspomnę, bo od dawna wiadomo, że oni reprezentują nasz region tylko dla forsy i palcem nie kiwną, by coś załatwić.
W Augustowie potrafili robić skuteczny szum i blokady, aż ich usłyszano w stolicy i ich problem dzięki mediom stał się problemem UE. Czemu my tak nie możemy zrobić? Sam chętnie wyjdę na ulicę by protestować przeciwko opieszałości GDDKiA, może dzięki naszym naciskom ta mafijna instytucja podda się i ludzie tam pracujący wrócą do logicznego myslenia przyznając rację ekonomistom i ekologom, że Via Baltica może być tylko przez Łomżę.

A jeśli dojdzie do naszych protestów i blokad Woj. Polskiego, to proszę by ludzie pokroju J.Kmicica i inii zagorzali fani PiS-iuarowców nie stosowali wobec nas swojej charakterystycznej propagandy i nie mówili, że to protest o podłożu politycznym, bo Tiry w mieście na pewno nie mają nic wspólnego z polityką.

"Ja nam wszystkim wiadomo dzieci biorą przykład z rodziców, więc te zaadoptowane i wychowywane w takich rodzinach(kobieta+kobieta, czy mężczyzna+mężczyzna) będą uważały ten układ za normalny, a za dziwny według nich będzie układ mężczyzna+kobieta. ". Mnie wychowala kobieta z mezczyzna. I co? Czy uwazam, ze to jest jedyny mozliwy uklad? Nie. Mezczyzna + mezczyzna i kobieta+kobieta to dla mnie rowniez normalny uklad. Wiec ta teorie wloz sobie w buty.
I przeczytaj to, co na ten temat sadzi WHO. TO NIE JEST CHOROBA!!!!!
A Seksmisja nam nie grozi, bo ludzi homoseksualnych jest tylko maly procent:P

czytaj ze zrozumieniem, nie napisalem nigdzie ze wszyscy maja wygladac tak samo a raczej o tym ze nie wyrozniaja sie z tlumu. Nie smierdzi?? nie wyobrazam sobie jak moze nie smierdziec z glana w 30stopniowym upale?? co oni sie nie poca?? maja jakas inna cere?? i ty piszesz o braku tolerancji?? przeczytaj swoje wczesniejsze posty!!

Czym jest dla mnie PiS?
Gównem!

nie ciągnij tego dalej, dalej będzie leczył cię J.E Ks. Biskup, na pewno zoperuje cię na trzeżwo

A jednak można sobie poradzić ze strajkującymi, tylko trzeba się liczyć z "wpisaniem na listę":) Do dzieła łomżyńscy szefowie!

Lekarze zapowiadają strajk głodowy
TVN24/IAR/PAP - dodane 1 godzinę i 36 minut temu (aktualizowane 1 godzinę i 31 minut temu)
Lekarze zapowiadają strajk głodowy. Tę formę protestu podejmą od środy 27. czerwca. Uchwałę w tej sprawie podjął zarząd Ogólnopolskiego Związku Zawodowego Lekarzy.

Protestujący będą też kontynuować akcję składania wypowiedzeń z pracy. Poza tym zamierzają piętnować lekarzy czy ordynatorów, którzy przeszkadzają w prowadzeniu akcji protestacyjnej po przez publikowanie na stronach internetowych OZZL-u ich danych osobowych.

W Łomży już lekarze już poczuli czym grozi dalsze strajkowanie i powoli wracają do pracy - oddział laryngologiczny:)

Są takie miejsce gdzie lekarze, którzy zwolnili się z pracy są zastępowani innymi. Tak było w Puszczykowie gdzie na ich miejsce przyjechali ortopedzi z Gorzowa Wielkopolskiego - powiedział szef Ogólnopolskiego Związku Zawodowego Lekarzy Krzysztof Bukiel. Dodał, że lekarze jadą do strajkujących przed kancelarią premiera pielęgniarek.

Bardzo dobre posunięcie, na miejsce lekarzy, którzy nie chcą pracować znajdują się inni i o dziwo oni mają chęci do pracy, a raczej służby w imię najwyższych wartości jakimi są zdrowie i życie pacjentów:) Brawo!!!

the thruth tracker

Ponoc dzisiaj o 21:36

Wąskotorówka jechała przez Łyse aż do Myszyńca z którego można było dojechać do Kolna.

moja Lila :*

Bogdan jest nie tylko troche upierdliwy ale bardzo potrafi dopijac po kliencie alkochol z kieliszla sam widzialem na wlasne oczy

Narazie jeszcze niewiem, jeszcze troszkę muszę poczekac na werdykt :-)

.

jakby nie patrzyl to dzis jest 26...

.

Moze w okolicach Wizny,albo koło promu w Czarnocinie........

Wychu - a bedziesz w New Britain? Czwartego lipca (4/07/07) nasi pilkarze znowu beda grali. Wybieram sie tam w nastepna srode.

Wstawie fotki z New Britain jak i rowniez ze Stamford, bo bede mial zdjecia.

a jaki jest poczatkowy nr ... kierunkowy? zobacz tutaj.... ale nie jestem pewna...

http://www.sms.priv.pl/

nie wiem jaka to ulica ale tam za biedronką (po leader price ) jest pani ! (chyba, bo kiedyś była ) ale czy jest dobra ... tego nie wiem. można spróbować

pati2168 - autko kosztuje mnie 70Ł z pelna elektryka w srodku i na alu(old style) Brak w nim tylko klimy:D i skory. Z zewnatrz porysowane i troche pordzewiale z kilkoma wgnieceniami na dachu i na drzwiach, ale el.szyby, el.lusterka, el.szyberdach, wsp.kier, zdalny centr.zamek, Immobiliser, regul.kier, alarm i radyjko na kasety:p. W domku w polsce mam identyczną renowke tyle ze w najubozszej wersji jaka wyszla i z zepsuta jedna mala czescią kosztująca w salonie renault ok 600zl. Wracam do polski po paru latkach ze swoja dzewczyna wiec odpada nam koszt biletu lotniczego ze sporyyym nadbagazem.
Reasumując nie jestem pewien Twojej wypowiedzi: "Koszt transportu przewyzszy cenę auta:/"

koniu - o taką wlasnie rzeczową i konkretna odpowiedz mi chodzilo. Jeszcze tylko 2 szybkie pytanka bo wole sie na 100% upewnic niz sie domyslac. Czy przesylaja to ubezpieczenie pocztą, czy moze trzeba je odebrac osobiscie? I skad ten fioletowy formularz dla DVLA i co jesli go nie wysle?
Dzieki i pozdro!

gooralek mam nadzieje ,że to nie był żart ;)

Tak, oczywiscie, no jak na pielgrzymke trzezwosciowa z alko...

Dziękuję.No a przejmować się nie przejmuję,chociaż czasami trzeba pożartować.Dzięki za informacje.Pa:)

czy ja wiem moze ma sens he ale lepiej sie zabezpieczyc i miec jeden zapasowy zwiazek tu na miejscu he

a ja sie zgadzam z Marcinem i popieram boba

właśnie kamcio, nie potrzeba. uciekaj do piaskownicy, raz dwa.

Dowpic na temat:
Kobieta przychodzi do lekarza i pyta go czy mozna zajsc w ciaze na odleglosc?
A lekarz jej na to:
"Owsze, o ile dlugosc jest wieksza niz odleglosc"

kurde, przeciez same opary benzyny sa tak latwopalne ze to powinno piep...nac

moze ta klapka co jest zaraz na poczatku wlewu, szczelnie zamyka, no sam nie wiem.
ale dziwne

a ile kosztuje??? nie nie wybil zulam gume i zab ktory mialam leczony (6) ulamal mi sie rog zeba i chce dokleic

£

szkoda ze nie wypowiadaja sie osoby ktorych to dotyczy poniekad osobiscie...ktore dostały nadzieje na jakos tam prace wiadomo za niewielkie ale zawsze jakies pieniadze...a teraz wszystko pod znakiem zapytania...tu nie chodzi o jakies tam przekroczenie powierzchni...tylko ze ludzie czekaja na prace ktorą im zaproponowano...a wiadomo jaki jest rynek pracy w Łomży...bez znajomości ani rusz...

lovely wasz związek ma jak najbardziej sens, ze swoim chłopakiem żyliśmy w taki sposób 3 lata i wytrzymaliśmy , widywaliśmy sie raz na dwa tygodnie ale daliśmy rade i dalej jesteśmy ze sobą :)
wierze ze i wam sie uda :)

nooooooo...
coś innego bedzie!!!!!!!!!!!
___________________________--

£

czubek napisał:
wiz a wiz

hehehehe

Sorry ale nie mogem się powstrzymać.

Kto nosi taki złom w kieszeni...

Bimbo !

sprawdz te linie http://www.norwegian.no/ , ostatnio tylko tymi latam , poniewaz laduja w Birmingham.pozdrawiam

£

Niby tak, ale to elementy z wnętrza samochodu i chciałbym, żeby to było dobrze zrobione. Jak nie znajdę nikogo to wtedy sam się za to zabiorę.

Piss off !

Witam. Wraz z gronem przyjaciół planujemy zorganizować mały spływ na rzece Narew. Czy ktoś orientuje sie ile kosztuje wypożyczenie Kajaku (1 i 2 osobowy) na godzine badz dobe ?? z góry dzieki za info ;)

Wawrek, zautowali nas młodzi, li tylko torebka z żółtym płynem i słomką gratis w pamięci pozostało. A guma do "ducia" "Bolek i Lolek" i "Irysowa" buble guum? Nie pamiętają tak jak i spodnie "dżins" made in "Odra".
Tam gdzie dziś jest przedszkole przy Wyzwolenia to się latem w piłkę grało (kużwa pod górkę), a jesienią łączka bagienkiem podchodziła i się na łyżwach jeździło, tak jak i przy Łąkowej, a za groblą na panczenach. Kino "Październik" i słynne filmy z Godzillą, i "Dzięki Bogu już piątek" z Travoltą, nota bene wyrwałem na ten film swoją pierwszą miłość (Bilety: I miejsca 24 zeta, II miejsca - 18). Oczywiście wyszarpałem od starych na I miejsca, a kupiłem na II, ale za to miałem za co laskę zaprosić na ciacha (po 2 zeta sztuka), a miała i ma na imię Anna. Na drugi raz do "Października" nie dała się wyrwać bo to był 13 grudnia, a ja kupiłem w sobotę bilety i kasy mi buce nie oddali.
Bar "Tramp" na starym PKS-sie. To był mój ostatni przystanek przed "wojem". Taa, Łomża miała klimat dopóki wiochy na "Jantarze" nie zaczeli budować. A teraz ta wiocha większa jest od Łomży. Łomża się kończy na ul. Sikorskiego - dalej to już beton i słoma.

floorek podbudowałeś mnie tym linkiem:)

pzdr

To jest stare ale zajefajne jest jeszcze inna wersje bez nuty

.

hahahaha poprostu brak słów

jak wszyscy go jadą że zrobił bład to teraz się wykręca że to był żart pfffff

To nie prawda ze Łomża nie ma perspektyw - to piękne miasto z piękną historią i tradycją. A i ludzie też wiele przezyli w przeszłosci. nie ma co narzekać tylko trzeba zabrać się za "swoje podwórko".

Siemanko!! Mam problem zainstalowałem Sims 2 ale niemogę budować ponieważ potrzeby jest crack budowania a nigdzie go niemogę go pobrać ponieważ linki są na stare serwery!! Jak ktoś ma taki crack to mugłby go mi sysłć . THX

.

nie chodzi o perspektywy czy przeszłość !!! ludzie piszemy, że tu nie ma co robić w wolnym czasie, fajnie, że zyskałeś coś tommeknet ale nie o tym mowa... nie krytykuje ludzi którzy pochodzą czy nadal mieszkają w Łomży, sama jestem z Łomży...miasto jest piękne...ale uśpione...

OK, zriobie dzisiaj albo jutro,
A na razie moze juz poogladac fotki,

ahh ten Ptysiu, caly czas nam kawaly robi :)

mam pytanko do forumowiczow. Widział może ktoś takie 2 rowerzystki? może zna je ktoś?chciałbym się z nimi skontaktować. thx za pomoc

Bks'Tiger' Lomza ;D;D przerwa wakacyjna ...startujemy od wrzesnia ;D

zawsze jest pod koniec wakacji, albo pod koniec wrzesnia, nie pamietam dokladnie, ale bardziej wrzesien :) jeszcze w mediach bedzie podawane co i jak :)

Może jakieś miejsce ukochane przez ryskago - NOWA HUTA ??

Liceum Życia w Trzeźwości i Ortodoksji Wszelakich
Wyjątkowe Liceum Matematyczo - Humanistyczno - Przyrodniczo - Nijakie
Technikum Tańca i Baletów Eklektycznych
Technikum Górniczo - Hutnicze
Liceum Improwizacji
Liceum Ogólnolicealno - Zawodowe
Technikum Hodowlano - Pastewne
Liceum Drobnej Rzeźby i Malunków Naturalnych
Studium Wiedzy o Kalkulatorach i Modzie

hipermarket

a ja mam BZA i sie ciesze!!!!!

Haha, kolejny nabrany. Mamy Cię !!!

Piss off !

plaska tez nie jestem :P:P:P

.

nadwaga-kompleks

znaleźć - igła w stogu siana

był sobie żul rodem z Łochtynowa

nawias napisał:

>po 2-3 drinkach i bedziesz mogl z nia robic stary co tylko zechcesz<

Przekonałeś mnie ;-) Gorzej jak ja po 2-3 drinkach nie będę mógł zrobić nic ze sobą... a Laska twardo będzie stała na nogach.... Ale drinka zapisuję do ulubionych :-)

Wiele osób pisze jaki dostawca jest dobry itp. bo łącze działa, nie ma zakłóceń.
To standard, w końcu za to niemało płacimy. Ja proponuję sprawdzić prędkość posiadanego łącza. Bo jedno, to papierowa umowa, gdzie obiecywać można "gruszki na wierzbie", a drugie to rzeczywistość.

Jest bardzo dużo testerów,pomijam lipne Wirtualnej Polski, proponuję np. :

http://www.speedtest.pl klikamy BEGIN TEST
http://www.numion.com/YourSpeed3/ klikamy Quickstart

Testu najlepiej dokonać wyłączając inne programy pracyjące w sieci, porównać wyniki o różnych porach doby.

Okaże się, że często "gwarantowana" prędkość, to bajka na papierze, ale każdy musi sam to siebie ocenić.
Pozdrawiam!

Dostało się akustykom a nie dźwiękowcom i tak być powinno. Sorry, ale Robert zna się na tym co robi i to jego muzyka, on ją czuje i widać coś nie pasowało. Wilki dali naprawdę niezły koncert.

Ogólnie impreza była zajedwabista, całość mogła się później zacząć byłoby jeszcze lepiej :D Kaczpospolita i droga pani sąsiadko wymiata :D Mega Dance też ładnie, tylko mówię - trochę później i byłoby jeszcze lepiej.

Najlepszy był pokaz fajerwerków, naprawdę się postarali i ta muzyka do tego, jestem pod wrażeniem. Brawa do organizatorów :D

bym mial dobra baterie od aparatu ... :f

duzy masz rację co do techna. mało kto wie czym jest to tak naprawdę i ogromna większość myli te pojęcie.

Jak? choćby tym że między wersami gdyż mówił "Łomza się bawi itp" miał zupełnie inny głos. Wystarczyło sie wsłuchać ;)

A ja uzywam to do zbadania sytucacji plci przeciwnej :)

Golce w Piątnicy 5.08 cos ok. 20. dokładnie nie pamiętam :D, koncert na boisku szkolnym

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

A co się robi w takim zakładzie ?

najlepiej chyba i anty i cb radio

Żel zostawmy w spokoju!!scanning505 a co do lansu to idź do jamy i popatrz na 80% obecnego tam towarzystwa!a odpowiedz znajdziesz(zobaczysz) sam!

albo blumek :)

Ten temat juz był kiedyś zakładany, ale takie brednie ludzie lubia pisać często to takf;] Koniec świata hahahahahah

napisze tak ja bylem zwolennikiem windy ale jak odpalilem ubuntu to opadla mi kopara -same pozytywy a jako ciekawostka mial sterowniki w sobie do tak egzotycznego urzadzenia jak klucz sagema do wi-fi od tpsa- szok:) bawie sie teraz tym systemem i mocno zaczynam sie zastanawiac po co mi winda!!!

pozdrawiam

do lokkko616 ,,, mam nadzieje ze wiesz co znaczy po hiszpansku twoj nick !!! tylko nie wiem jak mam to napisac bo doslownie to bedzie - JEBNIETY !!! a odemnie to ty rob zwalke palancie !!!

Piss off !

Nauczycielskie Kolegium Języków Obcych na ul. Marii Skłodowskiej Curie 1. Co sądzicie o tej szkole??Czy ktoś z was sie tam uczy/ł??? Jak oceniacie poziom nauki w tej szkole?? Czy warto tam studiować filologię angielską??? Za informacje z góry dziękuje :)

progi i nadkola do opla i VW to naprawde tania sprawa i lepiej kupić nowe niż lepić czy spawać bo za kilka mieisęcy i tak to zgnije, a wtedy przy okazji możesz pomyśleć nad zmianą wyglądu jeśli masz taki zamiar (jakieś dokładki itp)

lepiej raz wydać więcej kasy i mieć zrobione dobrze niż robić to samo 10 razy na raty

Bimbo !

wyyyyyyyypeeeeeeełniiiiiiłaaaaaaaaaam:-)))))))))))))))00

Same ściemy . To jak to w końcu było ?

MirekO głupoty gadasz. Twoja żona musi być bardzo szczęśliwa mając tak inteligentnego męża. Trzeba było w ogóle sie nie żenić..........

uwazam ze w Jam cafe wypadaloby zmienic Dj-a,bylam w sobote 4.08,nie byalm zachwycona,zreszta od 3 tyg tam jezdze z nadzieja ze kiedys go zmienia bo jest godny pozalowania!!!! jak bylam miesiac temu wytanczylam sie na maxa!myslalam ze jestem wybredna muzycznie ale wybaczcie jezdzac3 tyg pod rzad by sie nie pobawic jak nalezy to cos w tym musi byc i jest!-,,Dj ,, stan wc jest beznadziejny,te ciagle kolejki, za maly parkiet,aczkolwiek jest nowoczesnie urzadzony-to jest jedynie godne uwagi,jeszcze wspomne o dobrej lokalizacji,kazdy dobry szanujacy sie klub powinien miec stronke internetowa!lecz szef nie nierze tego pod uwage!-pewnie dlatego ze nie chcialby slychac podobnych opinii,liczy sie kasa,a jak sie nie podoba mozna nie chodzic ale jak sie nie am co sie lubi lubi co sie ma!niestety!moim zdaniem to snobistyczny klub,atmosfera jest tym przepelniona nie ma zyczliwosci-przy barze naczekasz sie tyle ze juz z 2 drinki bys wypil!wlasciciel powinien troche zainwestowac w klub, a nei tylko liczyc kase,ludzie chca sie dobzre pobawiac w dobrym lokalu m,ten ma predyspozycje by byc jeszcze lepszym,ale on stoi w miejscu,ma grupe stalych bywalcow,ale co z reszta nei liczy sie??jak tak dlaej bedzie kiedys sie skonczy era ,,klubu Yama".i takie bedzie final!

Zyczliwa

Piss off !

"Autor: DjDesK (---.lom.vectranet.pl)
Data: 01-10-04 14:51

jaK W Radiu Łomża zrobili te łagodne przeboje to ich nie słucham wole Radio BAB tak to chociarz puszczajo dobro muzyke i nie powtarzajo ją na okrągło i jak sie kończy jakas piosenka to nie Mówio Radio BAb i takie inne bzdety jak na Radiu Łomża ,,Łagodne Przeboje Dla Rolników'' ;-)

<Jedziemy Po Zioło>"

Panie DjDesk.

Nie piszemy : chocia"ż" zamiast chociarz
puszczaj"ą" zamiast puszczajo
powtarzaj"ą" zamiast puszczajo

Proponuje pojechac do szkoły we wrześniu zamiast po zioło..

Pozdrowienia dla Grabosia ,Mad_Blunted_Jazz i Phobii.

Nom czemu?
Bo aktualnie znalazłam pracę-roznoszenie ulotek.

to jest legalne?

Jezeli zalezy ci na ilosci bankomatow + dobrej obsludze polecem BPH lub PKO SA. Banki te polaczyly sie i teraz maja wspolne bankomaty.

w Lomzy sa conajmniej 2 bankomaty BPH i kilka bankomatow PKO SA. Poza tym oczywiscie Euronet, ktore tez sa w Lomzy :)

Treść jest ukryta

gra i buczy zespol z kampuczy

Wikipedia: od łac. antiquarius - osoba zajmująca się starożytnościami
Może to trochę rozjaśni ;)

szczerze mowiac o komendancie z piatnicy -----------jakim cudem dal się namowic na taka eskapade???? doskonale zna warunki pracy pod "zaborem bialostockim" a brzmia tak : " co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie" Przykladem takiego "wojewody" jest obecny komendant KMP w B-stoku!!!!!!!!!

ta... zróbcie tu drugi Jarocin... po pierwszym dniu takiego spędu nie będzie już klejów i rozpuszczalników w składach lol

Inscenizajca będzie ok. 100m od stadionu w stronę rzeki (tam też jest schron)!

Właśnie o tym pisałem.

jak to jakim cudem?

normalnie fotoradar lapal z jednej i drugiej strony... proste

Co to za szkoły w Łomży są, że aż trzeba się na kursy maturalne zapisywać??

papkarol w Sympatii widziałem tydzień temu.

Ja z tego korzystam. na stacjonarne i za granicę jest 8 gr/minuta. Natomiast na komórki jest ok. 80 gr. tak jak powiedział przedmówca.

w ROKu na Małachowskiego

z bluzgacza to kazdy umie :D

jaki znów mustang?

może ktoś wie jakie są ulgi dla studentów i czy tylko na bilety miesieczne czy tez na pojedyńcze oraz u jakich przewożników??? Z góry dziękuję za informacje.

.

Nie, ja to tylko dla "beki" robię. ;)

lol dwa tematy ja napisałem, a jak widać nasz GPS miażdzy konkurencję bo jest najfajniejszt

markac to Ty miałeś przyjść po coś

Zgadzam się z *X*X*.

te spec od skaningu to sie nazywa maszt antenowy.

.

ALE W KONCU O CZYM TO FORUM JEST :) BO NAGLOWEK JEST "POLSAT A W NIM"

BYL W POLASCIE COS TAM PIERD*LIŁ O MUZYCE

FORMUM ZAPERTE ZOSTAŁO :D

.

po pierwsze niejestem kobietką jak wynika z niku tylko te drugie..wiec tak flirtu niepodpiertalaj;] a podrugie nikogo zrodziny niemam jako lekarza ale kur rwa takie frajery zwas opierdalacze ze ***. zajmijcie sie swoją robotą

Carmello i tu się mylisz. Uw pracownik N nie nazywał się na N tylko na L i nie pracował na Ks. Janusza tylko na Placu Pocztowym.

Jak nie wiesz to nie pisz bzdur.

Pracuje w przeciwienstwie do ciebie nierobie.

.

Czy może ktos wie cos o wyniku lub gdzie jest jaka kolwiek relacja live?

I to jeszcze za co???
Namęczy sie pasibrzuch strasznie. :))))))
Po to, abyś mógł żyć zgodnie z wiarą pasibrzuch bierze szmal . :)))))

obeserwator38 wrecz przeciwnie u Pani dyrektor nie mialam zle a wrecz przeciwnie chodzilam do niej kiedy chcialam nawet swoj gabinet mi udostepniala zebym mogla sie pouczyc na przerwie, a po kazdym wystepie podchodzila i zawsze mi gratulowala wiec chyba zle nie mialam. Ale pomijajac ten fakt, wiem jaka jest, flaki w oleju, nic sie nie da zalatwic, robi dobra mine do zlej gry..........no coz kazdy czlowiek jest inny moze juz taka jej natura. Ale z tym zastepstwem to rzeczywiscie juz przesada.

.

Dokładnie, błędów w różnych artykułach można znaleść (czasami mnóstwo). Czy w redakcji pracuję ktoś z dysklekcją, a może nie zna zasad ortografi i poprawnej leksyki? Hmm... Ciekawe, ciekawe...

4LOMZA O to Ci chodzi ?
[ url=http://www.4lomza.pl]4LOMZA[/ur l]
Tylko bez spacij :)

Jedź jeden z drugim na pare miesiecy za granice , to sie wiecej nauczysz jezyka , niz w tych waszych Alma Eduko i na innych metodach kalana razem wziętych przez kilka lat

Andrew Spencer and the Vamprockers-Zombie

Nasze forum też nie jest lepsze...

Czy wrócą ? ZDECYDUJ TY !

Życie Jarka cudem jest

1) Pierwszy cudowny przypadek w życiu Jarosława to zawrotna kariera
jego ojca Rajmunda. Tuż po wojnie żołnierzy AK, rozstrzeliwano, osadzano w więzieniach, sadzano na nogach od stołka, torturowano, w najlepszym
razie wykluczano z życia społecznego. Tymczasem Rajmund Kaczyński,
żołnierz AK, tuż po wojnie dostaje od stalinowskiej władzy wypasiony
apartament na Żoliborzu, jak na tamte czasy rzecz poza zasięgiem
zwykłego obywatela, nawet szarego członka PZPR.

2) Cud drugi, żołnierz AK, mąż sanitariuszki AK, dostaje posadę
wykładowcy na Politechnice Warszawskiej i oboje żyją sobie z jednej pensji jak pączki w maśle. W tym czasie gdy w Polsce rządzi Bierut, a właściwie Stalin rządzi Bierutem, posada dla Akowca na uczelni brzmi jak
ponury żart, jednak rzecz miała miejsce

3) Cud trzeci, rodzą się bliźniaki i jako dzieci akowskiego
małżeństwa, na początku lat 60, kiedy większość dzieci akowców opłakuje swoich rodziców, albo czeka na ich powrót z więzienia, nasze orły zabawiają się w reżimowej TV.

4) Cud czwarty. Jarosław Kaczyński jako jedyny działacz opozycji, z
kręgu doradców Lecha Wałęsy nie zostaje internowany.

5) Cud piaty, Jarosław Kaczyński odmawia (tak twierdzi) podpisania
lojalki i jako jedyny opozycjonista odmawiający władzy PRL zostaje zwolniony do domu, co więcej nikt go nie nęka, w okresie 1982-1989.

6) Cud szósty, Jarosław Kaczyński jako jedyny opozycjonista ma
sfałszowaną
teczkę i jako jedyny opozycjonista domagający się powszechnej
lustracji ujawnia swoja teczkę dopiero po naciskach prasy.

7) Cud siódmy to cud zagadka. Jaki jest związek między ofiarowanym
Rajmundowi Kaczyńskiemu przez PRL apartamentem na Żoliborzu, pracą
wczasach stalinowskich na Politechnice Warszawskiej, karierą filmową
bliźniaków i brakiem internowania Jarosława Kaczyńskiego w stanie
wojennym?

Kto wie? Czym aż tak bardzo mógł zaimponować władzy ludowej żołnierz
AK Rajmund Kaczyński, że władza otoczyła jego samego, jego żonę z AK i
dzieci szczególna troską. Opowieściami o wykańczaniu bolszewików? Kto
wie, czym mógł zaimponować oficerowi SB Jarosław Kaczyński, że ten po
odmowie podpisania lojalki wypuścił go wolno i nigdy już nie nękał?
Być może postraszył esbeka lustracją, układem, oligarchią? A może po
prostu oficer zadzwonił do ojca, kazał odebrać syna, wyłoić w tyłek i
obiecać, że się więcej nie będzie wygłupiał. Wiecie, rozumiecie
towarzysze z PiS tak po starej partyjnej znajomości. Pomożecie
rozwiązać zagadki cudownego życia wodza?

...dostałem to mailem ;)

Szukam pracy jako mechanik, drobniejsze naprawy wykonam u siebie w garażu. Dzwońcie: 504520906

z ciekawosci, zaraszam do oddawania glosow

WYBORY-sonda

Ja osobiscie znam chlopaczka z Lomzy.. Wlasnie taki co krzyczal CHWDP. Kiedys jak inne chlopaczki(co tez pewnie tak krzycza) przystawili mu noz do brzucha i zabrali komore to mial na sobie bluze CHWDP. Przyjechala policja... od tego czasu nie nosi juz tej bluzy ;-) A policja nie jest juz taka zla.

Sluchaj Kasienko.... Jak kiedys bedziesz miec dzieci i bedziesz sie o nie bal... to policja nie bedzie juz taka straszna.... Wierz mi.

BTW: Witam wszystkich na forum - dawno mnie tu juz nie bylo ;-)

Signature will be available soon. Please wait ;)

niemowcie mi o prawach bo niedobrze sie robi.mnie tam zadne prawo nieobowiazuje czuje sie wolnym czlowiekiem. konsekwecje czasem wjadą w droge

"A dc pożyczyłam od kumpla legalne;) "
samo posiadanie dc może i jest legalne ale nie korzystanie z niego

Oj wątpie wątpie abyś dał rade go opylić no ale zobaczymy może się uda :D

moim zdaniem nie ma sensu usuwac linku, to zadna reklama a na Łomże nie ma nic lepszego niż 4lomza

ale BYWA słodka...

Nie brałam tabletek mirena,a ty gans co z ta marihuana-jestes pod jej wpływem?Proszę o poważne metody walki z wypadającymi włosami.Wiem ze dużo kobiet ma taki problem i nie tylko mi pomogą wasze wypowiedzi...

Dzielni i Niewątpliwie Zacni Panowie, przecież tylu pięknych, w miarę mądrych i baaaaaardzo miłych Pań co w Łomży, to ja w życiu nigdzie indziej nie spotkałem!

A wyjeżdżam co najmniej raz w miesiącu poza Łomżę (Konarzyce, Nowogród, Miastkowo itd).

Problem tkwi tylko w definicji - no bo czy to wszystko znaczy że One są dobre? W czym są dobre, w jaki sposób, dla kogo?

Ale ta dyskusja jest bardzo fajna - i rzeczywiście - przecież tyle 18- i więcej -latek uwija się po trzech łomżyńskich Uczelniach. Czyli znów wcale nie jest tak źle!!!!

A z szukaniem dobrej dziewczyny to jest tak; nie wiesz, która akurat jest dobra czy najlepsza. Wszystkich nie poznasz, nie sprawdzisz. Ale też nie trać od razu nadziei - próbuj, próbuj.... :-)

--------------
Pogoda ducha czyni słonecznym nawet najbardziej pochmurny dzień!

yes. in Lomza are 2 people from Turkey (girls) and one from Portugal (man) in program Erasmus but now I don't know where they're reside.

Pojęcie dobra dziewczyna proponuję zamienić na odpowiednio dobrana dziewczyna.

BO jeżeli ktoś ludzi chodzić po barach, to tam właśnie powinien szukać dziewczyny. Kwestia doboru po wyglądzie jest oklepana - trzeba mieć przecież wspólne zainteresowania, umieć rozmawiac ze sobą, rozumieć się.

Miłośnicy czytelnictwa niech sobie szukają w bibliotekach. Dziewczyna którą słowo pisane razi napewno tam nie zajrzy...

Kunszt polega na odpowiednim doborze partnerki, napewno nie na podstawie doświadczeń jednego wieczora (czasem nocy), bo to wcale nie jest metoda.

Pomocni okazują się przyjaciele. Czasami potrafią wskazać drogę do osoby, z którą będzie ci dobrze. Ale tylko ci prawdziwi przyjaciele, którzy nic przed tobą nie zatają.

Heheh admin zyje, walnalem watek po japonsku i watek rano zniknal :P

Juz sie martwilem ze jego tez porwali kosmici...

Teraz to już za późno ;)

madziusmadzius
A co nazbierało sie troche ?

dupy z Kolna są najłatwiejsze!

w Wortelu kolo 4+ powinno byc tanio,ale nie gwarantuje;]

mam problem z napisaniem pracy z matematyki moze ktos mi pomoc ;)

Mi tez jest szkoda lecz ten budynek to niemalze stojaca ruina ...

buahahha, tez jestem tego samego zdania :D

badz laureatem ;p powodzenia ;)

A co ma wspolnego piramida z lomza? Ni to przypiac, ni to przylatac. Nie podoba mi sie ten projekt. Chyba na zlotych tarasach sie wzorowali, ale cos im nie wyszlo. By wyslali do Egiptu to jeszcze hajs by wzieli niezly hehe ;-) Popieram swoich przedmowcow: duzo zieleni, bardzo duzo zieleni, fontanna tez moze byc, a i pomnik zlym pomyslem nie jest.

To wszystko, co opisujecie, właśnie to mi się marzy. Ale nie myślałam o telewizji. Może tak bardziej kameralnie. Nastrojowa muzyka z płyt. Może coś do poczytania, coby ludzie się odprężyli i odpoczęli od tego szybkiego życia.

docctor, dlaczego kościół? sugerujesz kościół z tego powodu że nie chodzę?

Ja proponuję kawiarnię.
Nigdzie w Łomzy nie ma prawdziwej kawiarni, gdzie można zamówić sobię kawę badz gorącą czekoladę do tego kawałek ciasta lub tiramisu. Nie znam takiego miejsca w Łomzy ,żeby tak sobie posiedzieć z przyjaciółmi i nie czuć alkoholu:/.

!!!!

zastanawiające jest skad "chlopaki z Lomży" wezmą kilkaset tysiecy zlotych na to auto i gdzie nim do serwisu beda jezdzic??

jeśli dolary zjade do 1,50zł to będzie rewelacja :D Amerykanie będą przyjeżdzali do nas do pracy

Bardzo gorąco polecam artykuł:

Po co ludziom łaskotki?

Może ktoś już go widział... a kto nie... to polecam :-)
Przyznam, że się trochę uśmiałem jak "rozbroił mój romantyzm na części pierwsze" ;-)

YEY :P

Sram na wszych Karłów, Eunuchów, Impotentów, Wy...Kolejeńców kaTTynskichh!

czesio, a złapałeś mową muchę !!?? :P LOL

.

to niech nie odpisuje, wtedy mu na bank przejdzie

Ja polecam DR..Kuskoskiego ,Krajewskiego

bazyl, taki żywot wizjonerów i piszących prawdę ...
jsb, pamiętam twoje wpisy z wątków o strajkujących lekarzach, chyba ze dwie osoby byly za strajkującymi, jedną z nich to ty, więc można wnioskować że we własne gniazdo srać nie można, co...?
Śmieszy mnie obwinianie dyrektora o niskie płace lekarzy, jedź płakać do wawy. A tendencja wyjazdu specjalistów nie tylko za granicę, ale do prywatnych klinik, jest w całej Polsce. Więc twoje argumenty to jakiś bełkot. A wracając do strajku, to lekarze raczej nie martwili się o pacjentów, szpital, któremu rosło zadłużenie, ale tylko i wyłącznie o własną dupę, straciłem do nich jakikolwiek szacunek... Dobrze że nie mam z nimi nic wspólnego...
Ps. oczywiście według ciebie jak by były w Łomży dwa szpitale to wszystko było by ok:))) piszesz że w wojewódzkim odchodzą specjaliści, ale że nie bedzie specjalistów w zakaźnym ci nie przeszkadza...:) co za przewrotność...

ty tez zanim cos napiszesz to to przemysl, a jak ktos jest ze wsi i ma auto na blm to jest chamem twoim zdaniem tak?? buahaha, dobre dobre

widzisz janie w przeciwieństwie do Ciebie ja miałem na podstawie czego wysnuć pewne wnioski ... czytam Twoje mierne wypociny od dłuższego czasu Pisowski kretynie ..... a Ty nie znasz mnie i nazywasz przygłupem ....

Wiesz ... niezbyt precyzyjnie dobrałeś nick... Jan Serce był postacią niezaradną życiowo ale z wielkim sercem ... a Ty masz sieczkę we łbie.... :P

Sram na wszych Karłów, Eunuchów, Impotentów, Wy...Kolejeńców kaTTynskichh!

łapanka na szosie zambrowskiej zaraz za znakiem ograniczenia prędkości do 30km/h ( autobusy szybciej tamtędy jeżdzą ) to chyba lekka przesada, jechałem spokojnie niecałe 60 i za co ja mam teraz płacić!? Przesadzają "zgrywusy"!!

No pewnie jak komus nie odpowiada to tam nie studiuje. Chodzilo tylko o to, ze sa to raczej dziwne zasady, na zadnej uczelni takich nie spotkalem. Czesto jest przeciez np tak, ze dopiero zaliczenie cwiczen uprawnia do zdawania egzaminu z przedmiotu. Tak samo co w przypadku, kiedy zaliczysz cwiczenia, a nie zdasz egzaminu? Troche to dziwne dla mnie.

Cała płytka czerwonych gitar Dzień jeden w roku

A ty co ostatnio kupiłeś jej w prezencie ,może to jakaś aluzja z jej strony.

Dość niedawno natknełem się na 4bialystok.pl i wydaje mi się to conajmniej podejrzane ponieważ wydają nawet swoją gazetkę - coś na wzór naszej bezcennej.
Czyżby ludzie ze wschodu nie posiadali własnej inwencji twórczej i musieli korzystać z istniejących pomysłów?

kiedyś czytałem, i słyszałem sporo głosów z innych miast polski, szczególnie tej polski ,,A" że lepiej sie im opłacało zrezygnować z usług straży mmiejskiej, i w to miejsce stworzyć dodatkowe kilka etatów w policji. Powód nie jeden, najważniejsze to to większe uprawnienia, i praca również w godzinach nocnych. więc w tych kiedy zdarza sie najwięcej napadów i kradzieży.

Nie da się ukryć że straż miejska zajmuje sie tylko zbieraniem kasy, czyli pobieraniem opłat z parkingi i teraz foto radar. Widziałem kiedyś akcję straży miejskiej na bazarze, gdzie to handlarze alkoholem i papierosami wskazywali strażnikowi jakiegoś Rosjanina który przyjechał autokarem, wyszło że pomagali likwidować konkurencję. Swoja droga ciekaw jestem ilu handlarzy alkoholem i papierosami bez akcyzy złapali strażnicy straży, bo proceder kwitnie od lat.

Nom i też sie zdażyło zadzwoniłam do radia miałam wybrać jakiś kolor pod którym było ukryte pytanie wybrałam czerwony i miałam wymienić kontynenty. Ale że wtedy byłam malutka,głupiutka to nie umiałam. Poprosiłam siostre o pomoc a ona mi specjalnie głupoty gadała... No i sie nie udało wygrać... SZkoDA

Witam!
Chciałbym się dowiedzieć w jakich godzinach funkcjonuje redakcja gazety Bezcennej. Głównie interesuje mnie godzina zamknięcia, ponieważ chciałbym zamiescić do oceny swój utwór na forum. Strona 4lomza.pl podobno podlega pod tych samych ludzi i jest przez nich moderowana, a moj utwór usuwany pomimo, że nie zawiera treści reklamowych. Mam nadzieję, że wraz z gasnącym swiatłem w tym budnynku gasną też komputery administratorów tej strony. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc!

:D

ZAREMBA na Prezydenta

moge powiedziec tylko jedno..... trzeba bylo sie uczyc a nie obijac. Ja jakos nie mialam warunku ani razu, poprostu sie uczylam

BYŁY SEKRETARZ PZPR na prezydenta

nie konecznie trzeba z speeda nadzorowac poprawnej pracy portalu...co wiaze sie z nadzorowaniem tresci na rorum

CZŁOWIEK, KTÓRY NIE TYLKO OBIECUJE, ALE OBIECUJE I ZAPEWNIA na prezydenta

zepsuło sie strasznie od kiedy wprowadzili metalowe puszki bleeeeeeeeee

Jak się nie czyści?
duzy ma rację. Popieram w 100%

jaki lokal - klub polecacie na 18 nastkę ???

slizgacze jak masz osad to czyms twardym wyczysc... w diodzie wystarczy patyczek od uszu:)) a poza tym to wilgotna sciereczka
kupcie laserowke, jak ja:D

jeszcze raz chcę podkreślić , każdy kto robi cokolwiek w celu eliminacji z drogi potomków rozstrząsaczy gnoju zasługuje na wielki szacunek i jego jakiekolwiek funkcjonowanie w tym zakresie nie podlega jakiejkolwiek ocenie. Tylko potomkowie rostrząsaczy gnoju pienię się na widok pracy ludzi profesjonalnie zajmujących się poprawą stanu bezpieczeństwa na drogach. Każdy post napisany przez ludzi z tego kręgu winień natychmiast trafiać do kosza jako beznadziejny wytwór gnojowo wyścigowej uposledzonej umysłowości.

rys to ostatnio arena bokserska ;d

domnisoara demolka a ta dentystka to młoda, czy stara?

pomiedzy blokami na poznanskiej
bylem nie jezdzilem
10 minut 15zeta
20 minut 30zeta
odzina 90zł plus 10 miniut gratis
strasznie wali w tym budynku spalinami(zero wentylacji)ale po 3 minutach przebywania nic juz nie czuc;)

...więc dlaczego niektórych stać na to, by myśleć, o tym że jadąc samochodem w pewnych miejscach szczególnych, może trafić się zwierzyna która może "nagle" wyskoczyć" na pas ruchu ? A inni co bezmózgi z fajerką ?! A ograniczone zaufanie do drogi i własnych umiejętności ? A prędkość ? Powiedzmy las, kilka metrów od jezdni (jak to w przepisach o ruchu drogowym) nasza prędkość zgodna z przepisami, trzeźwy kierowca - nie ma szans by takiemu cokolwiek 'nagle' wyskoczyło. Nooo chyba że nie obserwuje rozumnie drogi....

" Dlaczego nikogo nie obchodzi jak uchronić człowieka przed zderzeniem z łosiem?" Bo czlowiek nie zderza sie z losiem, tylko samochod :>

-sory, nie moglem sie powstrzymac :D

ErgoProxy zadzwon do firmy Mistral (086 218 73 43) i zapytaj sie w jakie dni robia kursy z W-wy i o ktorej, moze akurat bedzie tobie pasowalo.

.

nie byłam nigdy w Yamie ale chyba sie wybiorę. Co prawda mam już sporo wiosen na karku i nie wiem czy akurat wstrzele się w ten prowincjonalny luz Łomża vel MTV ale się postaram. Nie rozumię też dlaczego jest tyle zajadłej krytyki tego lokalu podczas gdy faktycznie jest on totalnie okupowany przez młodych ludzi co często widuje w postaci tłumów stojacych na chodniki ba nawet ulicy. Raczej sądze ,że jest to chyba ciekawy lokal a te komentarze są przejawem złośliwości tak typowej dla miejscowych potomków roztrząsaczy gnoju. Tak więc pozdrawiam bramkarzy , kelnerów no i właścicieli tego lokalu działajcie tak dalej i nie przejmujcie sie tymi postami. Jak się nie podoba to nie przyłazic i atmosfery nie psuć.

trzeba ptaka myc, nie ma co

Ja tez przepraszam za nie wlaczanie sie do topiku.

ale

"it's too late to apologize, it's tooooooooo laaate"

jaka tam pogoda w zaLomie ?

Zaj* pomysł z usunięciem postów w celach "optymalizacyjnych". Zresztą, kto zaglądał w historię tworząc nowe tematy...

Tak właśnie uważam, że zjeżdżając do Ks. Janusza masz wjechać na małe rondo i .

Co sądzicie o taksówkarzach w naszym mieście?O ich rzetelności i umiejętnościach?Wsiadłem do jednego koło blaszaka na Południu z pytaniem,czy zajadę za dychę w 5 minut do Piątnicy,nic nie powiedział całą drogę,auto trzeszczało jak by miało się rozpaść,ale dojechałem w 4 min,15 sek.Przed 8 rano.Jak wracałem zamówioną taksą,to kierowca specjalnie zwalniał przed światłami i wyszło 13,50 zł.Jechałem 7 min.45 sek.

Jakby nie patrzeć Yam Caffe jest najkulturalniejszym lokalem w Łomży.

Co do bramki to nie mam większych zarzutów, może byc .

a ja wole poczte-bezpieczniej

ocb?

Kocham Zarembę !

Przez internet najlepiej , za darmo ,bezpiecznie i nogi nie bolą.

Komercyjny bubel te święta ;) Jeśli Cię kocha to obojętne mu będzie co od Ciebie dostanie ;)

Ja tam powiedzieć złego o nim nie mogę, mam od niego kilka telefonów, wsio ok, moi znajomi też u niego kupowali i sprzedawali, nie tylko komórki. Także, trafił Ci się trefny model i tyle. Również u tego gościa naprzeciwko Sezamu byłem klientem i też nic złego powiedzieć nie mogę. Także luzik.

co osoba to inna stawka. no nieźle
-----------
1:
5 min 8 zł
10 min 15 zł
20 min 30 zł
-----------
2:
10 zł = 7 minut
-----------
3:
8zł-6min
10zł-15min
------------
4:
16zł za 39min

zaprasza na spotkanie-dyskusję EDUKACJA A RYNEK PRACY , które odbędzie się w poniedziałek 17 grudnia o godzinie 18.00 w Hotelu Gromada(Polonez). Serdecznie zapraszamy. Wstęp wolny.

Skad można sciagnac full wersje cs-a ?

czyli co myja zwieszku he a w srodku to odkurzanko plakowanko etc ??

sciagnij se program Screamer Radio, tam mozesz sluchac praktycznie wszystkich stacji radjowych internetowych.

Oto link do instalki programu http://www.programs.pl/program,341.html

ehh... a raczej buhahahahha
sura PK to nieoficjalny sport , skrót od Le Parkour..., mnie rozbroiles tym postem :P

wylicz sobie skladke na jakims kalkulatorze skladek oc.
wiekszosc firm przeciez oferuje sprzedaz przez internet

Dzisiaj znowu obudzili się policjanci. Z rańca stali przy przejściach dla pieszych na Zawadzkiej, Sikorskiego i Legionów. Od dawna na to czekałem w końcu bezpiecznie mogę przejść po pasach, no i moje dzieci mogą spokojnie przez nie przejść. Wreszcie widać ich i na ulicy. Mam nadzieję, że to nie jest pokazówka ale będzie można dobrać się do piratów drogowych.

Błąd literowy nie dżib , dżig tylko dżygit.

ty żadnego innego nie znasz...

Ja dam nawet 1 000 000. A Jan nie wiem po co sie odzywa skoro jest tu niechciany.

Bimbo !

Halfik ile byś chciał ?

.

napisz mi swoj a ja sie odezwe

Heheh zjawisko takie jaki się jeszcze fizjologom nie śniło :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org