środa, 07 grudnia 2016 napisz DONOS@
Wyszukiwarka
Wczytanie

Mistrzowski stek z Wety

Andrzej Ciołek i Damian Fabiszewski – uczniowie z klasy III, kształcący się na kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych w łomżyńskiej Wecie, zwyciężyli w konkursie sztuki kulinarnej „Mazowieckie smaki – wołowina na polskim stole”. Przewodniczący jury Carlos Gonzales Tejera i Mistrz Polski Kucharzy Jarosław Maliszewski docenili ich stek wołowy – przekazuje Przemysław Ciuchnicki – nauczyciel przedmiotów zawodowych Wety – dumny z sukcesu swych uczniów.

W konkursie młodych kucharzy, który odbył się w Wyszkowie wystartowało 8 dwuosobowych drużyn ze szkół gastronomicznych z całej Polski. Stek wołowy uczniów Wety okazał się najlepszy. W ocenie jury uczniowie Zespołu Szkół Weterynaryjnych i Ogólnokształcących Nr 7 w Łomży byli bezkonkurencyjni w przygotowaniu stanowiska pracy, pod względem czystości i profesjonalizmu pracy, wykorzystania surowca, prawidłowości zastosowanych technik kulinarnych, smaku i aromatu potrawy oraz estetyki podania i prezentacji dania.

W nagrodę otrzymali puchary i pięciodniową wycieczkę do Brukseli połączoną ze zwiedzaniem Parlamentu Europejskiego. Uczniowie już przygotowują się do przyszłorocznego konkursu, by obronić tytuł oraz zdobyć nowe doświadczenia.

161121091207.gif
(fot. Przemysław Ciuchnicki)
(fot. Przemysław Ciuchnicki)
(fot. Przemysław Ciuchnicki)
Mistrzowski stek (fot. Przemysław Ciuchnicki)
(fot. Przemysław Ciuchnicki)
cz
cz, 25 lutego 2016 17:15
Data ostatniej edycji: 2016-02-26 11:42:55

 
161109032208.jpg
 
4lomza.pl Regionalny Portal Copyright © Speed s.c. 2005r - 4too v.1.0