sobota, 03 grudnia 2016 napisz DONOS@
Wyszukiwarka
Wczytanie

Na komendę z boku

- W związku z trwającym remontem budynku Komendy Miejskiej Policji w Łomży w środę wyłączono z użytkowania wejście główne. Teraz do budynku komendy przy ul. Wojska Polskiego 9 wchodzi się wejściem bocznym, z prawej strony – informuje mł. asp. Ewelina Szlesińska, oficer prasowy.
W to miejsce przeniesiono też dyżurkę, recepcję i poczekalnię, a nawet ogólnodostępny alkomat.

Budynek Komendy Miejskiej Policji w Łomży. Od środowego popołudnia wchodzi się do środka widocznym na zdjęciu bocznym wejściem.
Budynek Komendy Miejskiej Policji w Łomży. Od środowego popołudnia wchodzi się do środka widocznym na zdjęciu bocznym wejściem.

Remont komendy policji w Łomży rozpoczął się w lipcu i ma trwać trzy lata. W sumie ma kosztować ok. 8,4 mln zł. W tym roku do przerobienia jest około 2,5 mln zł. Jednym z etapów tegorocznych prac jest remont wejścia głównego, który właśnie się rozpoczął.

W związku z koniecznością zamknięcia go przygotowano zapasowe wejście od strony małego parkingu znajdującego się po prawej stronie budynku komendy. W jego okolice przeniesiono policyjna dyżurkę i recepcję. Jak podaje  Ewelina Szlesińska wygospodarowano też niewielką poczekalnię, w której – podobnie jak w tej przy wejściu głównym – zamontowano ogólnodostępny alkomat dla kierowców chcących sprawdzić czy mogą już usiąść za kierownicą swoich samochodów.

Zobacz: Rozpoczyna się remont w komendzie

cz
śr, 09 września 2015 16:40

 
 
4lomza.pl Regionalny Portal Copyright © Speed s.c. 2005r - 4too v.1.0