poniedziałek, 05 grudnia 2016 napisz DONOS@

PRZEPIS NA NASZ REJBAK /babka ziemniaczana/

- ilość na blachę 2,5m x 2,5m wys. 10-15 cm

• 800 kg ziemniaków
• 100 kg boczku
• 60 kg kiełbasy
• 20 kg cebuli
• 100 jaj
• 4 kg mąki
• 4 l śmietany
• vegeta, pieprz do smaku
• olej do smażenia

Niezbędne narzędzia pracy:
- patelnia z pokrywą o średnicy 2 m
- łyżka ze stali nierdzewnej 1,5 m
- widelec ze stali nierdzewnej 1,5 m
- olbrzymia chochla spożywcza

Babka pieczona będzie w specjalnym /szamotowym/ piecu elektrycznym /3,5 tony/ osiągającym temperaturę 320o C.
mm
pon, 12 lipca 2004 12:33

 
 
4lomza.pl Regionalny Portal Copyright © Speed s.c. 2005r - 4too v.1.0