wtorek, 18 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Nowy basen

i jak wrazenia po otwarciu nowego basenu,lepszy niz w zambrowie...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Nowy basen

Pytasz czy opowiadasz?

Myślę, że pyta. Też jestem ciekaw jak tam prezentuje się basen, ale pewnie takie zatrzęsienie ludzi, że jakiś czas trzeba będzie poczekać, żeby pójść i sobie spokojnie popływać. Czekamy na opisy wrażeń tych co byli:)

Live for nothing or die for something...

Basen rewelacja !!!

Długo czekaliśmy ale było warto. Nie mam póki co żadnych zastrzeżeń.

basen

do końca nie jestem zadowolony z cennika np. lekką przesadą jest cena za saune 8zl za 15 minut w takim wypadku nadal oplaca się jezdzic do zambrowa tam za wszystkie uslugi placi sie 10 zl za godzinę mam nadzieję że jednak cennik ulegnie zmianie

myślę że raczej napewno cennik ulegnie zmianie bo na razie zapewne chcą wykorzystać to że na z dluga oczekiwany basen zwali się pół miasta którzy już tyle czekali na ten nieszczęsny basen że cena nie będzie dla nich przeszkodą. Noi chcą się odkuć z tego co w renowację włożyli. Pewnie za pare miesięcy cennik spadnie. :)

sauna powinna byc w liczona w cennik,tak jak w zambrowie-szkoda ze tak zrobili.hmm

Gdzie można znaleźć cennik ????

cennik jest tam http://www.lomza.pl/index.php?wiad=1850 z takimi cenami to nigdy nie namówią ludzi do korzstania. dalej lepiej jezdzic do zambrowa tam za 25 zl masz saune na godz tylko dla siebie a tu za 8 zl na 15 min, do tego wieczorem dowalili wieksze ceny niz w zambrowie a tam masz saune lażnie dwa jacuzi i brodzik a tu tylko maly brodzik i te kołeczko dla paru osob czyli jacuzi,haha

NIE MA JAK W ZAMBROWIE BEZ PORÓWNANIA ŁOMŻA SIE CHOWA PRZY ZAMBROWIE

No to żeście mnie zdziwili tymi cenami dodatkowo za saunę! Także ja dalej będę jeździł do Zambrowa, bo zazwyczaj tylko z sauny korzystam i z jacuzi. Masakra jakaś! Jak nie było basenu,tak nie było i trzeba było do Zambrowa jeździć, a jak zrobili, to chcą ludzi odstraszyć cenami,żeby dalej jeździli do sąsiadów. Aż strach pomyśleć, jak będą wyglądały ceny w tym basenie, co się jeszcze buduje! Ceny europejskie - zarobki dalej Polskie...

a sauna jaka jest? Parowa i sucha?

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

haha plaga

Pomysłowo.

BRAWO cytyje poprzednika Ceny europejskie - zarobki dalej Polskie... i karnety hahahah po 60 min a jak ja bede chcial poltorej godz? to juz za pol musze doplacic? bo karnet 60 min obejmuje? nie zrobia po ludzku jak w zambrowi jest kwaota i ja wykorzytujesz ze znizka tylko kombinuja

to faktycznie jeleni szukają. Czy ktoś myśli?
W Białymstoku w Hotelu Gołębiewski w normalne dni do godz 15, godz kosztuje 2o zł. Po 15 i w weekendy 1,5 godz 30zł.Dopłata stała za 0,5 godz 5 zł.
A u nas wychodzi godz 32 zł.
W Gołębiewskim są dwie sauny suche, jedna parowa, grota śnieżna, grota solna, basen z falą, basen sportowy, 3 duże jacuzzi.
To naprawdę jest komedia.
Zróbmy strajk i niech sami się pławią. Może zrozumieją.

Uważam, że powinniśmy olać ten basen, za to, jak długo miasto sobie robiło z nas jaja. Do Zambrowa daleko nie ma a z tego co widzę cenowo też dalej się opłaca do zambrowa. Już wolę poczekać na basen przy pg1.

Cennik to jedna wielka kpina. Niech minie pewien okres i wrócą po rozum do głowy ludzie odpowiedzialni za te ceny. Wolę dopłacić za wachę i pojechać do Zambrowa ,gdzie ceny są o wiele mniejsze niż bulić za opóźniony basen w Łomży tak wielkie pieniądze, 11zł za godz, w weekendy - WIELKA KPINA,

To sukcesu zycze.Ceny kosmos!!!!! Ja napewno tam nie zagoszcze...tylko zambrow!!!!!!!!

Pozdrawiam:
Grey

muszą się odbić finansowo po tej wpadce z opóźnieniami otwarcia basenu.

Dla mnie Zambrów to basen z prawdziwego zdarzenia, w dodatku z przyziemnymi cenami. A ten "nasz" to się chowa, zarówno z warunkami i cenami........pfffff

a jak się wchodzi na ten pakiet rodzinny bez limitu czasu to też się osobno płaci za saune i zjeżdżalnie? bo w zambrowie to nikogo nie obchodzi z czego korzystasz...

ciekawe ile bedzie kosztowac przy pg1 pewnie 20 zl za godzine plus 10 za saune. w kolnie tez jest basen

a czy ktoś się może orientuje czy w Łomży czy może w Zambrowie na basenie jest ktoś kto uczy niemowlaki pływać?? a może już ktoś uczestniczył ze swoim maluchem w takiej nauce??

:)

wcale nie jest az tak drogo

duzo Wody!

Niech sobie sroczyniak i brzeziniak w smokingach pływają, "panów" stać na basenik za taką kasę. ZAMBRÓW rządzi, za 10 PLN, mam basen i saunę na 1 godzinę. Regularnie jeźdzę na basen w Zambrowie, jeśli ma ktoś z szanownych forumowiczów na wyjazd na basen prosze o kontakt.

MoJe ŻyCie To MentoR.

jakby chcieli się odkuć za te opóźnienie to według mnie powinni zrobić bardziej przystępne ceny wtedy więcej ludzi by przychodziło i szybciej by im się zwróciło chyba wszyscy się ze mną zgodzą a tak ludzie się zrażają do cen i wolą jechać do zambrowa. Miejmy nadzieję że ktoś kto zarządza tym basenem czyta(ł) komentarze na forum i zrozumie co jest nie tak

W pewnym sensie to śmieszna sprawa...
Nie było basenu w Łomży - jeździłem do Zambrowa...
Basen w Łomży otworzyli - a ja dzisiaj znowu tam jadę ;)

Panie Prezydencie a mnie uczyli ze na basenie nie wolno chodzic w butach!! bo potem male dzieci lykaja bakterie, ktore Pan wniósł na swoich pieknych lakierkach.

no ja tez sie dzis wybieram do zambrowa i bede tam jezdzil dopuki tu ceny sie nie zmienią do poruwnywalnych w zambrowie

porównywalnych;p

bzzzyk89 ja sie z Tobą nie zgodzę, basen ma ograniczoną pojemność i jak dadzą niskie ceny to szybko im sie to nie zwróci a teraz jest dopiero co otwarty więc każdy leci zobaczyć nówkę sztukę nie śmigany basenik i zapłacą każdą kasę.a propo chodzenia w butach po basenie: jak ujrzałem to zdjęcie to o tym samym pomyślałem kto go tam wpuścił w buciorach.

Ile trzeba dopłacić za saunę i zjeżdżalnię ?

dobra już wszystko wiem, ich chyba pokur***ło z tą sauną. za 8zł to ja sobie kebaba kupię :P

coscie sie tak tej sauny uczepili. dla nieuswiadomionych cos wyjasnie:
sauna jest to kapiel w cieplym powietrzu. czas trwania powinien wynosic do max 30minut, ALE w prawidlowej kapieli w saunie mamy 2 fazy. Pierwsza faza jest faza nagrzewania ktora powinna trwac !uwaga! do 15minut a nastepnie druga faza czyli faza ochladzania. Sauna jest bardzo obciazajaca dla organizmu, a jesli jeszcze ktos ma problemy z termoregulacja, o czym sam moze nie wiedziec, to moze zaistniec nieciekawa sytuacja.

a dla narzekajacych:

Droga wolna do zambrowa :*

Przepraszam bardzo...
karnet na 10 godzin 75 zł...
chciałbym chodzić 2-3 razy w tygodniu na 6 rano na godzinę, czyli tylko 5 zł płacę jako uczeń, czyli:
karnet 10 h - 75 zł
normalny bilet 10 h - 50 zł

Gdzie tu logika???? Nie ma żadnych karnetów ulgowych z tego co widzę????

duży, czy Ty wiesz , jak niebezpieczna jest jazda samochodem albo wyjście z domu?
Skąd Ty czerpiesz informacje?

stefanek1:

mowimy o powaznych rzeczach, czy masz zamiar zartowac ?

a oto lekturka:

Tadeusz Mika "Fizykoterapia";
Tomasz Podgorski "Masaz w rehabilitacji i sporcie".

Marcin135 też miałem zamiar kupić karnet i chodzić na basen o 6.00. Jednak, gdy zobaczyłem ceny karnetu, zdecydowanie bardziej opłaca się inwestować w bilety ulgowe.

duzy ... to moze jak bede wychodizl z basenu i szedl na saune to powinni stoper jak dla szachistow dawac ? bo jak siedze w saunie to nie siedze w basenie conie ? a basen licza sobie od godziny... jakos mi to wytlumaczysz ?

Z tą sauną duzy ma rację: max 15 minut i z tego co mi się wydaje nie na raz, a faza ochładzania organizmu powinna trwać tyle samo co faza nagrzewania.

"Autor: ryba(k) (---.elomza.pl)
Data: 01-02-10 17:07

Panie Prezydencie a mnie uczyli ze na basenie nie wolno chodzic w butach!! bo potem male dzieci lykaja bakterie, ktore Pan wniósł na swoich pieknych lakierkach."

To samo pomyślałem !!!!! W buciorach do szatni. Porażka.

Popieram przedmówców. Ceny z kosmosu. Odpuśćmy sobie ten basen, zobaczą że nie ma chętnych to może przemyślą sprawę. Lepiej sprzedać 50 biletów za 5zł niż 5 biletów po 11zł.

oto kolejny kroczek do tego aby w pełni wykorzystac basen, dowalili ceny jak z kosmosu a więc zainteresowanie będzie lipne, zamiast uczyć się jak to się robi na zachodzie nadal marne urzedaski robia po swojemu. patrząc na to co mamy na własnym podwórku można smiało stwierdzić że do dobrego zarządzania w efektywnym wykorzystaniu to nam daaaaleko a jak to miało być kraina mlekiem i miodem płynąca. jak ludzie nie będą chodzili to wynajmą jakąś umową dla AWF i po zawodach ciekawe tylko czy tak właśnie nie miało być?
teraz medialnie jest basen otwarto a powoli zapomina się że sprawa w jaki sposób to miało miejsce przycicha, przycicha również chyczne wywalenie ze stnowiska dyrektorki przycicha sprawa tego że podobno nie zgodnie z prawem rzejmowano i wykorzystano środki ale co tam przeciez to polska (z małej piszę ) bo tu krj mkumby...
pozdrawim pływających i mam nadzieję że rzeczywiście doczekamy się rynkowych cen na tym basenie oraz na nowo budowanym.

Sauna tylko sucha no i dodatkowo płatna, więc bedzie stała pusta.

to basen a nie miejska darmowa łażnia. Nie kązdy musi w nim dupcie moczyć. Ceny dobre.

Bimbo

Bimbo może i masz rację ale basen musi sie z czegoś utrzymywać. Jeżeli nie bedzie chętnych to bedzie generował straty.

Basen i tak sam na siebie nie zarobi... Nawet basen w Zambrowie jest utrzymywany ze środków miasta.
To nie realne żeby z ceny wynajmu- biletów basen zarobił na siebie(infrastruktura, pracownicy, ratownicy itp.)
Basen nie jest od tego żeby na siebie zarabiać.
Oczywiście dochody z basenu pokrywają część zapotrzebowania na kasę do utrzymania- ale nie całą kwotę.

Jeśli chodzi o ceny- to oczywiście zgadzam się z przedmówcami- że jest drogo- chociażby w porównaniu do Zambrowa- ale z drugiej strony...
Jeśli ktoś chce 1 czy 2 razy w tygodniu popływać to nie jest aż tak okrutnie. Uważam że przez 1 godzinę i tak nikt z was nie bedzie pływał- bo taka jest prawda- a skoro wiekszosc ludzi traktuje basen jako umywalnie i możliwość odmoczenia się :D- to bardzo mi przykro.
Moja dygresja- Prawda jest taka że tylko niewielka część ludzi przychodzi na basen żeby popływać. Z reguły jest to siedzenie w wodzie, młodsi uprawiają "skoki", lub wygłupiają się zajmując kilka torów.

Za rok otworzą basen przy PG 1 wtedy napewno zacznie sie ruch w interesie... a póki co o kondycje i zdrowie (o ile ktoś chce) można zadbać w 10.

Jeśli komuś zależy na popływaniu może sobie przyjść na basen między 6 a 8 - zapłacić taniej i w spokoju i samotności popływać- Ja takie rozwiązanie praktykowałem ba starym basenie i teraz mysle ze bedzie tak samo :)

Dziękuje za uwagę
i prawdopodobnie za bzdurne odpowiedzi z wulgaryzmami :)

a propos sauny- Cena jest kosmiczna i pewnie sauna będzie nieużywana, ale z 2iej strony wiekszość z ludzi nie umie z niej korzystac co widac codziennie na basenie w Zambrowie.
Oczywiscie dobrze ze ludzie zaczynają zażywać odnowy biologicznej- bo to juz coś... ale przydał by sie instruktaż lub co najmniej lektura :) bo większość tylko sobie szkodzi...

Sami malkontenci w tym mieście zawsze źle !! Ja wolę zapłacić złotówkę czy dwie więcej i nie jechać do zambrowa, tracąc czas i niszcząc środowisko naturalne ;-)

I tak źle i tak... Do informacji dużej grupy osób. Jak chcecie spadku cen skoro sami mówicie, że chcą zwrócić sobie koszt inwestycji, a wy na to nie pozwalacie?.. nie wiem czy wyjazd do Zambrowa jest opłacalny ze względu na sam basen (dojazdy, bilety). Ja na pewno wolę na miejscu zapłacić pieniądze, spokojnie popływać i wszystko.
Przynajmniej tutaj jest czysty i nowy basen, a nie zambrowski syf, w którym kąpie się połowa Łomży :)

nie umiem pływać :(
ale umiem się zeszczać :D

i czesio ogarnął temat hahah

Życie to nie je bajka, nie podrapie cie po jajkach

Ktoś się tam pytał czy są szkółki dla niemowlaków, otóż tak. Organizuje je MOSIR. Siedzibę mają na ulicy Zjazd 18.

Jeżeli chodzi o liczbę osób na basenie to najwięcej jest między 17 a 21.
Najmniej natomiast przed 7. Liczba osób około 8 wynosi w granicach 20.

Apropo sauny, ludzie będą z niej korzystać, gdyż teraz dużo zapytań o jej otwarcie.

A mam do wszystkich, którzy byli na basenie pytanie, czy po zjeździe ze zjeżdzalni wystąpiły jakieś zadrapania?

Dodam, ze jestem Ratownikiem na pływalni, dlatego też to pytanie o zjeżdżalnię.

Zjeżdżałem i zadrapań nie mam... Znajomi też nie :) Więc narazie wszystko wygląda, że jest ok.

Bardzo Dziękuję, Pozdrawiam:)

Jeżeli by cokolwiek się działo na terenie pływalni, to proszę zgłaszać do Ratowników :)

To zapytam tutaj. Jak wygląda sprawa jakuzzi? Bo raz trafiłem na bardzo słabe powietrze, a z kolei na następny dzień dysze dawały tak, że nie można było wysiedzieć :P
To jakieś widzimisie, coś nie tak ze sprzętem, czy jakieś testy?

Sprzęt jest nowy i dopiero jest wszystko testowane, jak jest za mocne lub za słabe to trzeba zgłaszać :)

Wydaje mi się, że wszelkie uwagi dotyczące strony technicznej pływalni powinny być kierowane do zatrudnionej w tym celu obsługi, a ratownik powinien skoncentrować się głównie na osobach pływających. To jest pływalnia i jest tam sporo ludzi, którzy się nią zajmują. Nie powinnaś tłumaczyć się ludziom z jakości powierzchni w wykonanej zjeżdżalni, tak samo jak z ciśnienia wody w natryskach i jaccuzi :) wyobraź sobie sytuację, kiedy podchodzi do Ciebie co 10 minut jakieś dziecko, nastolatek, ktokolwiek i zaczyna pytać Cię: czy mogłaby Pani podejść i sprawdzić czy strumień wody w jaccuzi nie jest przypadkiem za silny? nie możesz doprowadzić do sytuacji, że ratownicy będą kojarzeni z osobami odpowiedzialnymi za stan techniczny urządzeń na basenie, bo tak się nie da pracować, uwierz :) to jest inna sytuacja niż na plaży, bo tam za całą organizację odpowiadają ratownicy, ale nie tu :)

! co?

Jak dla mnie odwalili STRASZNA LIPE!!!!!! fajnie ze odnowili stara czesc...ale reszta nie nadaje sie do niczego.
- Jaccuzi- PORAZKA. Malo miejsca a bicz na siedzeniu jest tylko jeden i masuje zaprzeproszeniem w D...*
- Pod prysznicem woda lodowata. nie da rady sie umyc!!!!!!
- O cenach juz nawet nie bede piasc bo wystarczy poczytac wyzej....zgadzam sie z cala reszta ze przesadzili. Tyle czekalismy na nowy basen a po 1 tygodniu nawet kafelki odpadaja. (jak ktos bedzie siedzial w jaccuzi niech sie rozejrzy)

Tylko rozkradli, hajs wzieli i zrobili "basen" na odpierdol... przeciez to nie bedzie wogole dochodowe z tymi "atrakcjami" i cenami, zwlaszcza ze na wyciagniecie reki jest basen z prawdziwego zdarzenia w Zambrowie, a za niespelna rok bedziemy mieli dobry i (mam nadzieje) tani basen kolo bociana.

koc!o
Nie pesz dziewczyny. Ona po prostu chce zatrzeć niemiłe wrażenie. Nie tylko tego, jak działa basen, ale też chce się wykazać za sposób, w jaki dostała tę pracę. W końcu jeśli się nosi nazwisko prezesa łomżyńskiego WOPRu, to nie może być mowy o żadnym nepotyzmie... No ale z tym basenem jest tak wiele szumu, że nepotyzm ginie w gąszczu nieścisłości i przekrętów...

Narzekają, narzekają jak zwykle. Jakieś marudne towarzystwo się tu zebrało. Jak ktoś uważa, że lepiej jest pakować kuper do auta i jechać do Zambrowa - droga wolna. Widocznie go na to stać, tylko po co wtedy pleść głupoty, że w Łomży drogo. Przypuszczam, że cennik się zmieni ku zadowoleniu Łomżan. Pływalnia działa dopiero drugi tydzień, wszystkie uwagi użytkowników są na pewno mile widziane i brane pod uwagę.
A nie jeden z forumowych krzykaczy tu jęczy a wieczorem pójdzie moczyć tyłek na łomżyńskiej pływalni. Zapłaci 10 zł a będzie chciał używać jakby stówę wydał.
A jak nie pasuje to do babki na wieś jechać trzeba, babka się w balii kąpała a pranie w strudze robiła i pasowało. Na polu po rżysku śmigali, krowy ganiali też było dobrze. Teraz w mieście wygód szukają. Buractwo.
Najgorzej jak się z chama PAN zrobi. Wchodzi jeden z drugim na zmodernizowany basen, odnaleźć się nie umie to agresją reaguje i nagle wszystko się nie podoba !

"cham, zostanie chamem, na wieki wieków amen"

I tu gutek prawdę obwieścil...szczerą do bólu. Brawo!

Ja z całą rodziną też jeżdżę na basen do zambrowa,bo pakiet rodzinny jest kożystniejszy;no i sałna za darmo,dżakuzi,zjeżdżalnia za darmo!

ja akurat przychodzę społecznie, więc nie dostałam tej pracy, bo się o nią nie ubiegałam:) jeśli o to chodzi. A tym bardziej, że wg mnie ten basen to również lipa, tym bardziej, że firma która wykonywała projekt nie zajmuję się budową basenów. Wkurzające jest to, że woda między schodami do sauny, a schodami na zjeżdżalnię cały czas stoi, bo są odpływy źle pomyślane.
Komu nie pasuje, tak jak powiedział Gutek, można do zambrowa jechać.

W takim razie bardzo ci się to chwali.
Wytłumacz mi tylko jedno: jak to możliwe, że w obecności dwóch etatowych ratowników i kilku społeczników nikt nawet nie zauważył, że tonie człowiek? Dodam że miało to miejsce w czwartek około 15, kiedy na basenie było tylko z 15 osób (mniej więcej), a człowieka wyciągnął instruktor, który był zajęty prowadzeniem zajęć z dość liczną grupą. Jak to w ogóle możliwe, że przy praktycznie pustej niecce robotę za ratowników odwalił cywilny człowiek, który w dodatku w tamtym momencie pracował ze swoją grupą? Nie można było zatrudnić doświadczonych ludzi, a nie całkowicie wymieniać kadrę i przyjmować samych młodych?
Dobrze, że ferie mojego syna się skończyły i wracamy do domu, bo teraz ten basen już się totalnie skompromitował w moich oczach...

Zatrudniał ich kierownik, także nie rozumiem dlaczego do mnie skierowane jest to pytanie.

No pomyślmy... Wydajesz się bardzo zaangażowana w sprawy basenu, dopytujesz się o opinie itd. Poza tym, co za zaskoczenie, czyżbyś przedstawiała się jako Ratownik, pisany w dodatku wielką literą?
I btw, nie pytam Cię o zatrudnienie, tylko o fakt przeoczenia topiącego się w grupie zaledwie 15 osób? Jak to się stało? Co musi robić Ratownik, żeby nie widzieć takiej akcji? Co będzie, gdy na nieckę wejdzie te 70 osób, do których basen jest niby przystosowany?

nie ma się co dziwić, że pytanie było do Ciebie, przeanalizuj kilkanaście poprzednich odpowiedzi powyżej to będziesz wiedziała dlaczego, w zasadzie to napisałem Ci juz wcześniej :P w poprzednim poście padły pytania, powinny paść odpowiedzi :)

! co?

Basen nadaje się do wykorzystania jedynie jako basen szkolny, polecam do nauki pływania. Natomiast do relaksu się nie nadaje, za małe jakuzzi (bez barierek) no i dysze nie są na plecy tylko centralnie na siedzenie, brodzik dla dzieci za głęboki i woda za zimna, zjeżdżalnia nie nadaje się dla dzieci poniżej 6 roku życia. Brak sprzetu dla dzieci, desek, nie ma wypożyczalni i sklepu z akcesoriami do pływania. Brak wyciszenia pływalni. Widoczne rury. Zakaz wchodzenia na trybuny (adnotacja - nie wolno wchodzić w butach) może Paniom nie chce się sprzątać.
Panie w kasie i ratownicy sympatyczni. Cena za bilet rodzinny na godzinę 20 zł za 6 osób (2 os dorosłe i 4 dzieci) jest bardzo dobra, na więcej nie opłaca sie brać, bo nie ma tam co robić.

Jednym słowem wykonawca zrobił kaszankę za takie pieniądze, ale tak to wychodzi jak się wybiera firmę wykonującą elewacje budynków. Brawo dla organizatorów przetargu. Można było te pieniądze dołożyć do nowego basenu i mielibyśmy ekstra aqua park (taki jak budują w Suwałkach).

proponowac'-godziny otwarcia- od 9h do 12, i od 15h do 19 dla pracuja,cych
Podejrzewam ze w wodzie bedzie duzo chloru, radze dobrze zabezpieczac' oczy

Jolka 80 a kiedy to podtopienie miało miejsce w który czwartek i skąd tak dobrze wiesz o wszystkim co się dzieje na basenie może ty też jesteś Ratownikiem któremu nie udało się dostać do pracy na ten basen teraz poprzez szantaż chcesz zmiany ratowników i tym sposobem cie tam zatrudnią he he he sprawdziłem na basenie regulamin i tam jest tak napisane że dzieci do lat 10 przebywają na basenie wyłącznie z osobą dorosłą i ona w głównej mierze ponosi za to dziecko odpowiedzialność a było też tam napisane że jeśli instruktor przychodzi z grupą dzieci na zajęcia to on w głównej mierze ponosi za nie odpowiedzialność i nie powinien dopuszczać do takich sytuacji pilnować je a także w pierwszej kolejności udzielić bezpośredniej pomocy a jeśli mu się nie uda poprosić o pomoc ratowników tak to wynika z regulaminu i obowiązku opiekuna który zajmuje się grupą często obserwowałem ratowników na naszej plaży miejskiej co niektórzy z nich pracują też na basenie na plaży mocno się poświęcali i naprawdę byli skupieni na swojej pracy jak był tłum ludzi więc nie wymyślaj co by było a nie jest jak będzie pełny basen na pewno dadzą z siebie wszystko aby każdy czuł się bezpiecznie dzieci się nieraz wygłupiają mimo ostrzeżeń od ratowników i może za którymś razem ratownik to inaczej odczytał nie czepiaj się już ich daj im spokojnie pracować niech sie nam nie stresują na początek a jak masz problem to im to zgłoś na pewno wezmą to sobie do serca a nie od razu wielka mi tu aferę robić czas pokaże którzy pracują bo chcą a którzy na siłę

Brawo za teorię spiskową, biały1 :)
Faktycznie mam uprawnienia ratownicze, w stopniu ratownika, ale nie pracuję jako takowy. Poza tym od ponad 10 lat mieszkam w Wawie i nawet nie myślę o powrocie do Łomży, a tym bardziej o pracy tam. No ale czuję się związana z WOPRem, więc kojarzę różne nazwiska.
Skoro mój post napisałam 13, to podtopienie miało miejsce 11 lutego. Widziałam to na własne oczy, stąd to wiem. Ja pilnowałam syna, a instruktor pilnował swojej grupy, która btw składała się z kilku dorosłych facetów,a nie żadnych dzieci i to wcale nie osoba z tej grupy się topiła. Dlatego właśnie pojawiło się moje pytanie: ja opiekowałam się synem, instruktor swoją grupą, więc tak naprawdę do pilnowania zostało z 5 osób. Więc co się stało z tymi, jakże według białego1, oddanymi ratownikami?

to, że instruktor bierze na siebie w pewnym sensie odpowiedzialnosc za grupe, to nie znaczy ze nikt procz niego nie powinien zareagowac :P

"a jeśli mu się nie uda poprosić o pomoc ratowników" - nie powinien prosić o pomoc, w takim miejscu i przy takiej ilości osób powinna przyjść sama

! co?

Może ktoś wie kiedy w końcu ,,zarządca" basenu MOSIR wprowadzi karnety i uruchomi saunę ?

Przyłączam się do powyższego pytania z postu datowanego na 23.02.2010.
MOSiR skończę wreszcie tę farsę!
Kiedy karnety ?
Cierpliwość też ma swoje granice.

KARNETY dostępne w wolnej sprzedaży
kiedyś to musiało nastąpić :-P

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org