Przejdź do treści Przejdź do menu
środa, 21 maja 2025 napisz DONOS@

VII Akademickie Mistrzostwa Makijażu Fantazyjnego

Wróżki, elfy, motyle i kwiaty zagościły w czwartek w stylizacjach uczestników VII Akademickich Mistrzostw Makijażu Fantazyjnego, którzy swoje prace przygotowali pod hasłem „W zaczarowanym lesie”.

Do konkursu z terenu województwa podlaskiego stanęły 24 zawodniczki. Przy ocenach pod uwagę brano nie tylko makijaż, ale i całą stylizację stroju i towarzyszących mu elementów. Dr Joanna Masłowska i dr Beata Jankowska, wykładowczynie ANSŁ, chwaliły wysoki poziom przygotowanych stylizacji. W kategorii szkół policealnych na najwyższym stopniu podium stanęła Anastazja Krasowska z Białegostoku. Wśród uczniów szkół ponadpodstawowych zwyciężyła Wiktoria Szabracka, a Anna Żerańska w kategorii studenci. 

- Całą stylizację od makijażu po strój przygotowałam samodzielnie. Kształcę się na dwóch kierunkach, także na technika dentystycznego, dlatego w ogonie sukni mam druty wtopione na klej dentystyczny, które dają płynny efekt poruszania się ogona kobry - opisywała detale wykończenia stroju Anastazja Krasowska ze Szkoły Policealnej Centrum Zawodów Medycznych i Społecznych – Szkoły Policealnej Województwa Podlaskiego w Białymstoku, która przygotowała stylizację kobry. Jej modelką była rodzona siostra Nadzieja Krasowska, której najbardziej w całej stylizacji podobał się makijaż i efekt oczu kobry przy zamkniętych powiekach.

Z kolei Wiktoria Szabracka, z Zespołu Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych w Ciechanowcu, zaprezentowała swoje wyobrażenie żywiołu. - Zaczarowany las to także żywioły, woda, która daje życie roślinom, zwierzętom. Uznałam, że oryginalnym pomysłem będzie zrobić z mojej modelki leśny strumień. Wydaje mi się, że super mi wyszło, zwłaszcza kryształy na włosach, które dają efekt mokrych włosów. Liczyłam na wyróżnienie za oryginalność, a mamy pierwsze miejsce, super! - opisywała Wiktoria. Jej modelka, Klaudia Siekierko, jak mówiła w stylizacji czuła się bardzo swobodnie, naturalnie. 

- Organizujemy konkursy, aby młodzi ludzie mogli się w czymś sprawdzić, zobaczyć, że są w danej dziedzinie dobrzy, wybitni. Ale istotna jest także dobra atmosfera konkursowej rywalizacji – mówiła Dziekan Wydziału Nauk o Zdrowiu, dr hab. Małgorzata Knaś-Dawidziuk, prof. ANSŁ.

Klasyfikacja VII Akademickich Mistrzostw Makijażu Fantazyjnego pod hasłem „W zaczarowanym lesie”

Kategoria I - uczniowie szkół ponadpodstawowych

Miejsce I

Wiktoria Szabracka, modelka Klaudia Siekierko, Zespół Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych w Ciechanowcu/Technik Usług Kosmetycznych i Fryzjerskich  

Miejsce II

Karolina Boratyńska, modelka Kamila Zoruk, Zespół Szkół Technicznych w Czartajewie 

Miejsce III

Agata Siejk, modelka Katarzyna Olszewska, Zespół Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych w Ciechanowcu

Wyróżnienia: Wiktoria Wasilewska, modelka Zuzanna Dacz (Zespół Szkół Ogólnokształcących  i Zawodowych w Ciechanowcu); Wiktoria Szewczyk, modelka Dominika Szeligowska (III LO Łomża); Gabriela Bactawska, modelka Amelia Gudelsk (Zespół Szkół Mechanicznych i Ogólnokształcących w Łomży). 

Kategoria II - Uczniowie Policealnych Szkół Kosmetycznych

Miejsce I

Anastazja Krasowska, modelka Nadzieja Krasowska, Centrum Zawodów Medycznych i Społecznych – Szkoły Policealnej Województwa Podlaskiego w Białymstoku

Kategoria III - Studenci ANSŁ 

Miejsce I

Anna Żerańska, modelka Agata Łada

Miejsce II

Klaudia Okurowska, modelka Lizaveta Rutskaya

Miejsce III

Julia Dąbkowska, modelka Roksana Zawadzka 

źródło: ANSŁ

Ogłoszenia płatne 4lomza.pl

usługi
Wywóz gruzu, styropianu, starych gabarytów. Kucie posadzek, tynku, sprzątania piwnic, przycinanie drzewek ozdobnych, owocowych, sadzenie krzewów, wycinka, malowanie ogrodzeń, altan. Przeprowadzki.
tel. 797632796
usługi
Zakład Kamieniarski, producent pomników, nagrobków z kamienia naturalnego: granit. Wykonujemy solidnie, niedrogo i bardzo ładnie. Stara Łomża p/szosie ul. Górna 8a, www.kamieniarstwo.lomza.pl
tel. 694906114
różne
Brykiet drzewny (opał ze zrębki liściastej). Możliwy transport. 700 zł/tona (40 worków po 25 kg).
tel. 509094086
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:

W celu świadczenia przez nas usług oraz ulepszania i analizy ich, posiłkujemy się usługami i narzędziami innych podmiotów. Realizują one określone przez nas cele, przy czym, w pewnych przypadkach, mogą także przy pomocy danych uzyskanych w naszych Serwisach realizować swoje własne cele i cele ich podmiotów współpracujących.

W szczególności współpracujemy z partnerami w zakresie:
  1. Analityki ruchu na naszych serwisach
  2. Analityki w celach reklamowych i dopasowania treści
  3. Personalizowania reklam
  4. Korzystania z wtyczek społecznościowych

Zgoda oznacza, że n/w podmioty mogą używać Twoich danych osobowych, w postaci udostępnionej przez Ciebie historii przeglądania stron i aplikacji internetowych w celach marketingowych dla dostosowania reklam oraz umieszczenia znaczników internetowych (cookies).

W ustawieniach swojej przeglądarki możesz ograniczyć lub wyłączyć obsługę plików Cookies.

Lista Zaufanych Partnerów

Wyrażam zgodę