Studiuj i pracuj!
Do 23 lutego trwa rekrutacja na studia drugiego stopnia z Informatyki oraz Technologii żywności i żywienia człowieka. Zachęcamy do skorzystania z unikalnej oferty studiów hybrydowych, które umożliwiają godzenie nauki z aktywnością zawodową. Studiuj i pracuj – to tegoroczne hasło rekrutacji na studia drugiego stopnia w publicznej uczelni w Łomży.
Informatyka to kierunek dedykowany kandydatom, którzy posiadają dyplom ukończenia studiów pierwszego stopnia, na kierunkach należących do dziedziny nauk technicznych (w dyscyplinach: informatyka, automatyka i robotyka, elektronika, elektrotechnika). Natomiast Technologia żywności to studia dedykowane absolwentom studiów I stopnia dietetyki, chemii żywności, technologii żywności oraz kierunków pokrewnych.
Szczegółowe zasady rekrutacji na studia drugiego stopnia, kryteria rekrutacyjne:
Technologia żywności i żywienie człowieka
Dlaczego Akademia Nauk Stosowanych w Łomży?
Hybrydowa formuła studiów i dostosowany do oczekiwań pracujących studentów program nauczania, dają możliwość sprawnego uzupełnienia wiedzy, kompetencji. Absolwenci Informatyki drugiego stopnia zyskują po studiach zaawansowaną wiedzę z zakresu programowania systemów mobilnych, baz danych, algorytmów, multimediów oraz grafiki komputerowej, a także kwalifikacje niezbędne do projektowania, implementowania i eksploatacji programowych i sprzętowych systemów informatycznych oraz systemów sterowania opartych na mikrokontrolerach, sterownikach i systemach wbudowanych. Nabywają także praktyczne umiejętności opracowywania i projektowania grafiki cyfrowej i multimediów, w tym przetwarzania i edycji cyfrowych zdjęć i wideo, projektowania interfejsów użytkownika, grafiki 3D, podstaw DTP i poligrafii cyfrowej.
Absolwenci Technologii żywności drugiego stopnia zyskują po studiach pogłębioną wiedzę w zakresie żywienia człowieka z uwzględnieniem wpływu żywności i jej składników na zdrowie, umiejętności samodzielnej analizy zgromadzonych informacji i danych do oceny procesów technologicznych oraz cech jakościowych produkowanej żywności.
Zajęcia teoretyczne na studiach na obydwu kierunkach odbywać się będą online, natomiast część praktyczna w specjalistycznych salach i laboratoriach Akademii Nauk Stosowanych w Łomży, z wykorzystaniem nowoczesnego sprzętu i infrastruktury. Konkretny przykład? W 2018 roku Specjaliści Polskiej Komisji Akredytacyjnej ocenili, że łomżyńska uczelnia „dysponuje najlepiej wyposażoną halą technologiczną dla technologii żywności w kraju”. Wydział Nauk Informatyczno-Technologicznych może pochwalić się nowoczesną halą technologiczną, ale także specjalistycznymi laboratoriami, które umożliwiają praktyczne przygotowanie do zawodu. W raporcie Polskiej Komisji Akredytacyjnej jak mantra przewijają się słowa „unikalne, unikatowe, nowoczesne”. Niezależni specjaliści napisali wprost – „infrastruktura udostępniona studentom znacznie przewyższa wymagania kształcenia na ocenianym kierunku”, oraz „wydział dysponuje najlepiej wyposażoną halą technologiczną dla technologii żywności w kraju” oraz „studenci mogą zapoznać się z przebiegiem i przeprowadzić samodzielnie niemal wszystkie procesy technologiczne, typowe dla branży spożywczej, mając do dyspozycji aparaturę umożliwiającą programowanie jej pracy i zbieranie danych”. Również dedykowana studentom Informatyki infrastruktura naszpikowana jest nowoczesnymi rozwiązaniami, gdyż uczelnia cyklicznie dostosowuje przestrzeń dydaktyczną i narzędzia dydaktyczne do wyzwań współczesnego świata technologii i przemian cywilizacyjnych.
Sprawdźcie nas!
tekst płatny