Przejdź do treści Przejdź do menu
czwartek, 26 czerwca 2025 napisz DONOS@

Sąd Najwyższy zdecyduje który sąd zajmie się sprawą księdza Radosława

Główne zdjęcie
Ks. Radosław Kubeł przed Prokuraturą w Łomży

„Prowadzona przeciwko mnie sprawa trafi do Sądu Najwyższego w Warszawie. Taką decyzję podjął w środę 11 czerwca Sąd Rejonowy w Łomży. Warszawa wyznaczy, który Sąd ma się tym zająć” - pisze w swoich mediach społecznościowych ks. Radosław.

„Fakty są takie, że skala nieprawidłowości ze strony Prokuratury w mojej sprawie jest duża i według mnie łomżyński Sąd podjął słuszną decyzję – pisze oskarżony o niewłaściwe zachowanie ze sfery obyczajowej ksiądz. Z wyjaśnień ks. Radosława wynika, że Sąd art. 37 kodeksu postępowania karnego, który zezwala na taką operację, zastosował z własnej inicjatywy. 

W opublikowanym wpisie po raz kolejny zarzuca prokuraturze nieprawidłowości, ale dochodzi także nowy wątek. „Czy mamy do czynienia z powoływaniem się na wpływy w Prokuraturze? Czy zostały wykorzystane powiązania rodzinne z Prokuraturą? Na pewno nowy Sąd rzetelnie to zbada, gdyż są z tego nagrania” - czytamy. „Kochani, ja niezmiennie będę dążył do ujawnienia sprawy i pokazania Wam skali nadużyć. Wiem, że Prokuratura nadal podejmuje wobec mnie różnorakie działania. Jestem cierpliwy, broni nie składam. A ludzie nadużywający władzy i wpływów? No cóż, każdy jest już znany z nazwiska i zmierzy się zapewne ze swoją rzeczywistością. A biorąc pod uwagę nowe okoliczności - to może być to zupełnie niedługo. Pozdrawiam Was i otaczam moją modlitwą”.

Ogłoszenia płatne 4lomza.pl

praca
Praca dla Pomocnika na budowie z doświadczeniem, dobrze płatna.
tel. 608311961
usługi
Prace ogrodnicze, koszenie trawy, przycinanie drzewek ozdobnych, owocowych. Sadzenie krzewów, wycinka krzaków, wywóz gruzu, startych mebli. Malowanie ogrodzeń, altan.
tel. 500590581
usługi
Wywóz gruzu, styropianu, starych gabarytów. Kucie posadzek, tynku, sprzątania piwnic, przycinanie drzewek ozdobnych, owocowych, sadzenie krzewów, wycinka, malowanie ogrodzeń, altan. Przeprowadzki.
tel. 500590581

W celu świadczenia przez nas usług oraz ulepszania i analizy ich, posiłkujemy się usługami i narzędziami innych podmiotów. Realizują one określone przez nas cele, przy czym, w pewnych przypadkach, mogą także przy pomocy danych uzyskanych w naszych Serwisach realizować swoje własne cele i cele ich podmiotów współpracujących.

W szczególności współpracujemy z partnerami w zakresie:
  1. Analityki ruchu na naszych serwisach
  2. Analityki w celach reklamowych i dopasowania treści
  3. Personalizowania reklam
  4. Korzystania z wtyczek społecznościowych

Zgoda oznacza, że n/w podmioty mogą używać Twoich danych osobowych, w postaci udostępnionej przez Ciebie historii przeglądania stron i aplikacji internetowych w celach marketingowych dla dostosowania reklam oraz umieszczenia znaczników internetowych (cookies).

W ustawieniach swojej przeglądarki możesz ograniczyć lub wyłączyć obsługę plików Cookies.

Lista Zaufanych Partnerów

Wyrażam zgodę