Przejdź do treści Przejdź do menu
sobota, 21 grudnia 2024 napisz DONOS@

Studiuj i pracuj!

Do 23 lutego trwa rekrutacja na studia drugiego stopnia z Informatyki oraz Technologii żywności i żywienia człowieka. Zachęcamy do skorzystania z unikalnej oferty studiów hybrydowych, które umożliwiają godzenie nauki z aktywnością zawodową. Studiuj i pracuj – to tegoroczne hasło rekrutacji na studia drugiego stopnia w publicznej uczelni w Łomży.

Informatyka to kierunek dedykowany kandydatom, którzy posiadają dyplom ukończenia studiów pierwszego stopnia, na kierunkach należących do dziedziny nauk technicznych (w dyscyplinach: informatyka, automatyka i robotyka, elektronika, elektrotechnika). Natomiast Technologia żywności to studia dedykowane absolwentom studiów I stopnia dietetyki, chemii żywności, technologii żywności oraz kierunków pokrewnych.

Szczegółowe zasady rekrutacji na studia drugiego stopnia, kryteria rekrutacyjne:

Informatyka

Technologia żywności i żywienie człowieka

Dlaczego Akademia Nauk Stosowanych w Łomży?

Hybrydowa formuła studiów i dostosowany do oczekiwań pracujących studentów program nauczania, dają możliwość sprawnego uzupełnienia wiedzy, kompetencji. Absolwenci Informatyki drugiego stopnia zyskują po studiach zaawansowaną wiedzę z zakresu programowania systemów mobilnych, baz danych, algorytmów, multimediów oraz grafiki komputerowej, a także kwalifikacje niezbędne do projektowania, implementowania i eksploatacji programowych i sprzętowych systemów informatycznych oraz systemów sterowania opartych na mikrokontrolerach, sterownikach i systemach wbudowanych. Nabywają także praktyczne umiejętności opracowywania i projektowania grafiki cyfrowej i multimediów, w tym przetwarzania i edycji cyfrowych zdjęć i wideo, projektowania interfejsów użytkownika, grafiki 3D, podstaw DTP i poligrafii cyfrowej.

Absolwenci Technologii żywności drugiego stopnia zyskują po studiach pogłębioną wiedzę w zakresie żywienia człowieka z uwzględnieniem wpływu żywności i jej składników na zdrowie, umiejętności samodzielnej analizy zgromadzonych informacji i danych do oceny procesów technologicznych oraz cech jakościowych produkowanej żywności.

Zajęcia teoretyczne na studiach na obydwu kierunkach odbywać się będą online, natomiast część praktyczna w specjalistycznych salach i laboratoriach Akademii Nauk Stosowanych w Łomży, z wykorzystaniem nowoczesnego sprzętu i infrastruktury. Konkretny przykład? W 2018 roku Specjaliści Polskiej Komisji Akredytacyjnej ocenili, że łomżyńska uczelnia „dysponuje najlepiej wyposażoną halą technologiczną dla technologii żywności w kraju”.  Wydział Nauk Informatyczno-Technologicznych może pochwalić się nowoczesną halą technologiczną, ale także specjalistycznymi laboratoriami, które umożliwiają praktyczne przygotowanie do zawodu. W raporcie Polskiej Komisji Akredytacyjnej  jak mantra przewijają się słowa „unikalne, unikatowe, nowoczesne”. Niezależni specjaliści napisali wprost – „infrastruktura udostępniona studentom znacznie przewyższa wymagania kształcenia na ocenianym kierunku”, oraz „wydział dysponuje najlepiej wyposażoną halą technologiczną dla technologii żywności w kraju” oraz „studenci mogą zapoznać się z przebiegiem i przeprowadzić samodzielnie niemal wszystkie procesy technologiczne, typowe dla branży spożywczej, mając do dyspozycji aparaturę umożliwiającą programowanie jej pracy i zbieranie danych”. Również dedykowana studentom Informatyki infrastruktura naszpikowana jest nowoczesnymi rozwiązaniami, gdyż uczelnia cyklicznie dostosowuje przestrzeń dydaktyczną i narzędzia dydaktyczne do wyzwań współczesnego świata technologii i przemian cywilizacyjnych.

Sprawdźcie nas!

tekst płatny


 
 

W celu świadczenia przez nas usług oraz ulepszania i analizy ich, posiłkujemy się usługami i narzędziami innych podmiotów. Realizują one określone przez nas cele, przy czym, w pewnych przypadkach, mogą także przy pomocy danych uzyskanych w naszych Serwisach realizować swoje własne cele i cele ich podmiotów współpracujących.

W szczególności współpracujemy z partnerami w zakresie:
  1. Analityki ruchu na naszych serwisach
  2. Analityki w celach reklamowych i dopasowania treści
  3. Personalizowania reklam
  4. Korzystania z wtyczek społecznościowych

Zgoda oznacza, że n/w podmioty mogą używać Twoich danych osobowych, w postaci udostępnionej przez Ciebie historii przeglądania stron i aplikacji internetowych w celach marketingowych dla dostosowania reklam oraz umieszczenia znaczników internetowych (cookies).

W ustawieniach swojej przeglądarki możesz ograniczyć lub wyłączyć obsługę plików Cookies.

Lista Zaufanych Partnerów

Wyrażam zgodę