Pit Stop Burger zakłada hodowlę krów
Pit Stop Burger wciąż podnosi jakość swych usług i burgerów. Najnowszym pomysłem właściciela najlepszej burgerowni w Łomży jest założenie hodowli krów na osiedlowym skwerku nieopodal lokalu, dzięki czemu zyska ona niemal nieograniczony dostęp do świeżego mięsa. – Dużo osób pyta skąd bierzemy naszą wołowinę – mówi Marcin Staniurski. – Prostszej odpowiedzi nie mogłem wymyślić, a wręcz przedstawić wszystkiego obrazowo, tym bardziej, że jestem przeciwnikiem niezdrowego jedzenia z fast foodów i przygotowywanego w mikrofalówce. Dzięki temu każdy będzie mógł się przekonać na własne oczy, że u nas podajemy burgery wyłącznie ze świeżą wołowiną!
Pit Stop Burger to nie tylko pierwsza w Łomży burgerownia z prawdziwego zdarzenia, wykorzystująca w swych firmowych burgerach wyłącznie świeżą wołowinę, ale też jedna z pierwszych w kraju, jeśli chodzi o nowatorskie podejście do jej pozyskiwania. Stąd pomysł na własną hodowlę krów, dzięki czemu klienci firmy będą mieli 100 % gwarancji, że jedzą grillowane na miejscu, świeżutkie i smaczne mięso, a nie odgrzewane w mikrofalówce, fatalne w smaku i niezdrowe imitacje burgerów. Tym bardziej warto zajrzeć do Pit Stop Burger, bo są tam często promocje, zniżki dla rodzin z Kartą Dużej Rodziny oraz wtorki studenckie, gdzie każdy burger kosztuje 10 zł.
Założenie takiej hodowli nie było możliwe przy poprzedniej lokalizacji firmy przy alei Legionów, jednak na ul. Mazowieckiej są ku temu sprzyjające warunki. Marcin Staniurski uzyskał już wszelkie wymagane zezwolenia na wolny wypas bydła. Na razie przy lokalu Pit Stop Burger pasą się trzy krowy, ale ich ilość z każdym tygodniem będzie wzrastać, aż do planowanej do końca lata ilości stu sztuk. Własne stado tej wielkości bez trudu pokryje zapotrzebowanie Pit Stop Burger na świeżą wołowinę najwyższej jakości, właściciel nie wyklucza też dostaw do innych lokali w mieście czy eksportu nadwyżek mięsa poza Łomżę.
Pit Stop Burger
Mazowiecka 6 D
tel. 690 000 345
facebook.com/pitstopburgerlomza