III Podlaskie Dni Kukurydzy - WPODR Szepietowo
SOBOTA 4 września 2004 r.
Godz. 17.00 - Spotkanie organizatorów i wystawców
Ocena wpływu tegorocznej aury na wzrost, rozwój i plonowanie kukurydzy
Godz. 18.00 - Wspólne ognisko
NIEDZIELA 5 września 2004 r.
Ośrodek Szkoleniowy - sala konferencyjna
Godz. 10.00 - Otwarcie i powitanie gości - mgr inż. Eugeniusz Stanisław Stefaniak - Dyrektor WPODR w Szepietowie
Godz. 10.15 - Wykład "Wybrane zagadnienia z nowoczesnej technologii uprawy kukurydzy" - prof. dr hab. Tadeusz Michalski - Akademia Rolnicza w Poznaniu
Godz. 11.15 - Wykład „Organizacja żywienia bydła ze szczególnym uwzględnieniem TMR” - dr Zbigniew Lach - Ośrodek Hodowli Zarodowej w Osięcinach
Budynek Zakładowy - sala nr 4
Godz. 12.00 - Konferencja prasowa
Pole doświadczalne godz. 9.00 do 16.00
Lustracja pola doświadczalnego:
kolekcja odmian kukurydzy,
stoiska firm, w tym pokazy pracy maszyn - godz. 13.00 do 14.00
doradztwo i konsultacje:
- specjalistów firm hodowlano-nasiennych,
- specjalistów Polskiego Związku Producentów Kukurydzy
- specjalistów Wojewódzkiego Podlaskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego
w Szepietowie
degustacja grochówki
Serdecznie zapraszamy
Godz. 17.00 - Spotkanie organizatorów i wystawców
Ocena wpływu tegorocznej aury na wzrost, rozwój i plonowanie kukurydzy
Godz. 18.00 - Wspólne ognisko
NIEDZIELA 5 września 2004 r.
Ośrodek Szkoleniowy - sala konferencyjna
Godz. 10.00 - Otwarcie i powitanie gości - mgr inż. Eugeniusz Stanisław Stefaniak - Dyrektor WPODR w Szepietowie
Godz. 10.15 - Wykład "Wybrane zagadnienia z nowoczesnej technologii uprawy kukurydzy" - prof. dr hab. Tadeusz Michalski - Akademia Rolnicza w Poznaniu
Godz. 11.15 - Wykład „Organizacja żywienia bydła ze szczególnym uwzględnieniem TMR” - dr Zbigniew Lach - Ośrodek Hodowli Zarodowej w Osięcinach
Budynek Zakładowy - sala nr 4
Godz. 12.00 - Konferencja prasowa
Pole doświadczalne godz. 9.00 do 16.00
Lustracja pola doświadczalnego:
kolekcja odmian kukurydzy,
stoiska firm, w tym pokazy pracy maszyn - godz. 13.00 do 14.00
doradztwo i konsultacje:
- specjalistów firm hodowlano-nasiennych,
- specjalistów Polskiego Związku Producentów Kukurydzy
- specjalistów Wojewódzkiego Podlaskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego
w Szepietowie
degustacja grochówki
Serdecznie zapraszamy