Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
co zrobic |
Mam do oddania 2 szczeniaki, co zrobic jak ich nikt nie zechce? anna
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: co zrobic |
|
Trzeba było pilnować suki jak miała cieczke ! Albo odrazu po urodzeniu oddać do uspania. Teraz to albo wychowywać, albo dać ogłoszenie że się odda. ...::: Dobry chłopak był.... i mało pił.... :::...
|
|
Sprawa nie cierpiąca zwłoki. Napisz do Kuriera Pomorskiego.
|
|
Sprawa nie cierpiąca zwłoki. Napisz do Kuriera Pomorskiego.
|
|
luizfernandez widziałam Twoje wypowiedzi w kilku wątkach i Ty jakiś dziwny jesteś. Strzelasz wszędzie jadem jak przysłowiowa "teściowa". Jak taki jesteś na codzień to współczuję ludziom, którzy są zmuszeni z Tobą przebywać. Wyładowuj swoje frustracje w sporcie np. Bo jak się czyta Twoje wypowiedzi to się niedobrze robi. Zero tolerancji i świeżo ukończony kurs asertywności. " nie akceptuje, nie toleruje, trzeba było...etc" Jadu...więcej jak w zygzakowatej żmii. Uspać to Ciebie matka mogła zaraz po urodzeniu. Przyjemniej by się to Forum teraz czytało. Suczka powinna mieć choć raz w życiu szczeniaki. Inaczej miewa urojone ciąże. Aniu daj ogłoszenie w bezcennej...może ktoś je zechce. Szkoda oddać je do schroniska :( A na przyszłość...są zastrzyki antykoncepcyjne dla suczek. Robi się je bodajże raz na pół roku. Powodzenia
|
|
w sklepach dla zwierzat sa czsem tablice zeby wywieszac takie ogloszenia. naprzeciwko kartedry chyba widzialem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ____________________________________-- ... & vice versa!
|
|
a jakiej rasy szczeniaczki ? hmm....
|
|
szczeniaczki to kundelki. ładniutkie, moją 1-miesiąc; Jeden czarny, drugi brązowy. anna
|
|
W ostateczności możesz włożyć je do kartonu i stanąć na targowisku miejskim.
|
|
a jaka to rasa? lomzynianka
|
|
No przecież pisała, że kundelki
|
|
Mieszańce, ale ładniutkie, jak chcesz to Ci prześlę zdjęcia na e-maila anna
|
|
enya - ... ci do tego co pisze. Nie pasuje nie czytaj !!! ...::: Dobry chłopak był.... i mało pił.... :::...
|
|
Za wszelką cenę: 1. wysterylizuj suczkę, 2. znajdź dla szczeniaków DOBREGO właściciela. W ostateczności spróbuj przez schronisko. Myślę, że szczeniaki cieszą się jako-taką popularnością. Ale to dopiero gdy będą miały 8-10 tygodni. Chociaż schronisko to niezłe przeżycie dla psów, szczególnie młodych... enya: to bzdura o tej "ciąży raz w życiu". Efektem takich zabobonów pogańsko - ludowych są m.in. te 2 szczeniaki. Nie powtarzaj tego nikomu, pliizzz, szczególnie małolatom. luis: nie pisze się przez "h". Pozdrawiam.
|
|
moja suczka nigdy nie miala szczeniakow i po kazdej cieczce ma urojona ciaze wychowuje kapcie i caly czas piszczy... :) ale to nie prawda ze powinna miec przynajmniej raz szczeniaki... :) ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
No cóż...róbcie co chcecie...moja sunia właśnie po szczeniakach przestała wychowywać kapcie. I gdzie tu zabobony pogańsko - ludowe? Każdy weterynarz Wam to powie więc odsyłam do znawców.
|
|
Uffffffffffff.... Szkoda gadać. drzewko: a po co Twoja sunia ma cieczki? Masz hodowlę? enya: to dawaj takiego weta, zobaczymy :) Pozdrawiam.
|
|
Mam ci go przyprowadzić? Przejdź się.
|
|
Nieee, no nie przyprowadzaj go, bo chyba byłby pijany, żeby twierdzić, że suczka musi raz w życiu mieć szczeniaki :) A po co mi pijany wet w domu? Ale że jesteś młodziutka i umiesz się posługiwać wyszukiwarką, to wpisz "sterylizacja" i znajdź mi pogląd (tam jest cała masa wypowiedzi wetów) zbieżny z poglądem średniowiecznych stajennych ("suczka musi raz w życiu mieć szczeniaki")... Pozdrawiam.
|
|
hehehe popieram adamusa. Przynajmniej raz w życiu to trzeba się wódki napić. Tak czy nie ? :DD ...::: Dobry chłopak był.... i mało pił.... :::...
|
|
No i 2 szczeniaki wylądowały na dworze, nie wiem czy akurat te, ale opis by pasował. Na szczęście zostały chyba przygarnięte przez ludzi.
|
|
enya niech je przygarnie taka wielce inteligentna i świętojobliwa. ...::: Dobry chłopak był.... i mało pił.... :::...
|
|
Luizfernadez...wal się.
|
|
thompson niestety ludzka zawisc, nienawisc, glupota itd. nie zna granic a tu mamy przyklad jednej z nich. luizfernandez masz racje ;)) przynajmniej raz w zyciu trzeba ;)) enya znalazlas ten artykul o przymusowej ciazy zwierząt ??
|
|
Moja suczka od pięciu lat przyjmuje zastrzyki hormonalne i nie ma urojonych ciąż. Nigdy nie miała szczeniaków i myśle, że nie będzie miała. Sumienie nie pozwoliłoby mi zamordować jej maleństw. A wychowywać taką pokaźną gromadkę...z pewnoscią przyjemne jak pieski są małe,ale jak dorosną jest już problem. G a z e l a
|
|
Gazelo, lepsze zastrzyki niż nic... Chociaż osobiście polecam sterylkę. Zastrzyki są jednak szkodliwe (w jakimś stopniu). Amerykanie sterylizują suczki jeszcze PRZED pierwszą cieczką, co obniża ryzyko raka niemal do ZERA. Pozdrawiam.
|
|
Wiem , że jeden którego przygarnęła starsza pani już zdechł. Przypuszczam , że był za wcześnie odsadzony od matki. Co za bydlę wyrzuciło te dwa psy. To jest karalne wg prawa.
|
|
autochton jednak nie dojdziesz kto porzucil te psy ...
|
|
Moze to anna25 lub świętojobliwa enya ? ...::: Dobry chłopak był.... i mało pił.... :::...
|
|
Psy nie zostały porzucone, nie wiem co za głupek doszedł do takiego wniosku. Jak nie wiesz o co tu chodzi to nie komentuj.
|
|
A jakiej płci są te szczenieta i czy jest mozliwosc zobaczenia zdjec szczeniat i matki?
|
|
anna25 bede komentował co chcę i kiedy chcę. ...::: Dobry chłopak był.... i mało pił.... :::...
|
|
Do luizfernandez komentuj co chcesz i kiedy chcesz tylko żeby było to na temat i z sensem. anna
|
|
zanieś do baru chińskiego,
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |