Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Fotoradary w Łomży |
Witam wszystkich kierowców!!! Mam do was pytanie. Czy na ul. Strzelców Kurpiowskich jest umieszczony fotoradar?? Bo ostatnio jadac tą ulica o godzinie 23 zobaczylem blysk jakby ktos mi zdjecie zrobil. Zastanawiam sie czy te urzadzenia dzialaj w nocy?? Bo w innych wiekszych miastach wiem ze tak gdyz zdjecia robione sa na podczerwiec. A czy Łomżyńska policja posiada juz taki sprzet to nie wiem> Jeśli ktoś coś wie na ten temat to bylbym wdzieczny za informacje Pozdrawiam:)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Fotoradary w Łomży |
Urządzenia działają w nocy przy pomocy lampy błyskowej. Urządzenia można prznosić i stawiać na tzw. trójnogu, więc wszystko mozliwe:)
|
|
Ale czy takie przenosne fotoradary moga byc pozostawione na noc ,ze tak powiem "bez zadnej opieki"?? znajac dzisiejsza mlodziez i ich stosunek do policji bardzo szybko mogli by zdemolowac taki sprzet
|
|
Ja tam nie wiem, jak to jest z tym podczerwcem ale w nadmaju to mogą juz pracować. pozdrawiam... a może i nie.... pozdrawiam M
|
|
Może zdawało ci się bo sam sprzęt by nie stał na pewno.
|
|
jak to bez opieki? jak stoi na trojnogu to masz kabel ktory rowadzi do radiowozu...prawdopodobnie ladowanie, choc do monitorka mozna podpiac i patrzec jaka predkosc jest... ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
No wiesz tylko ja nic takiego na trojnogu tam nie zauwazylem. tylko byl blysk. A w tym miejscu nie ma tych normalnegp stacjonarnego fotoradaru w siwej budce jaki np znajduje sie na skrzyzowaniu al. Legionów z ul przykoszarowa
|
|
Jak piszesz bylo ciemno i późno, a radar mógł stać na trójnogu, kabel pociągnięty dalej do radiowozu, którego nie zauważyłem, bo poprostu nie zwróciłeś na to uwagi. Łomża ma ten sprzęt, a już niedługo będzie go jeszcze więcej i mało tego ... Straż Miejska też zostaje doposażona i będą strzelać, bo mogą, dostali takiego prawo. ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
Kurde tylko ze ja sie zaraz zawrocilem i nic takiego tam nie widzialem. A jakby co to w przeciagu ilu dni przychodzi mandat ??
|
|
w ciagu kilku dni... poprostu ktos zrobil zdjecie badz inne swiatlo...nie musialbyc radar...albo nie koniecznie ciebie pstryknelo...a fotoradaru nie koniecznie musiales widziec, bo on nie jest duzy i moglby byc zasloniety... ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Błysk ten był koloru tak jakby niebieskiego, wcale jakby sie blyskało podczas burzy.
|
|
z własnego doświadczenia pamiętam błyski różowe ;)
|
|
Nie to był jasno niebieski błysk, a wiec może to nie był foto radar skoro powiadasz ze błyski były różowe. Ale czy ten radar chwycił Cie w dzień czy w nocy??
|
|
Ludzie nad czym tu debatować. w mieście obowiązuje ograniczenie prędkości i jeżeli tam faktycznie był fotoradar to bardzo dobrze że Ci zdjęcie zrobił. Potem się czyta, że ktoś przejechał dziecko itd bo po mieście 140km/h jechał....
|
|
burza moze byla:) ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Co ty od razu wyskakujesz ze 140 km sie jezdzi. Jesli jestes z Łomzy to wiesz pewnie jaka jest droga na ul. Strzelców Kurpiowskich. Stoi tam ograniczenie predkosci jak dobrze pamietam do 30 km\h a zdaje mi sie ze tam nikt tyle nie jezdzi gdyz wedlug mnie to jest juz lekka przesada wprowadzac takie ograniczenie.
|
|
cykało mi i w dzień i w nocy i zawsze to był taki czerwony, bardziej różowy błysk ktoś może strzelił Tobie fotkę może się fura spodobała ;)
|
|
mam taka nadzieje. Jesli tak mowisz ze to czerwone swiatlo to jest mozliwosc ze nic nie przyjdzie. ale to sie okaze w ciagu kilku kolejnych dni
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |