Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Autko na czesci z Anglii |
Witam. Mam pytanie. Chce kupic autko w anglii i po przyjechaniu nim do polski zostawic je sobie na czesci. Wiem ze auto te posiada wazny MOT i Road Tax, ale co z ubezpieczeniem? Jak i gdzie kupic to graniczne? Da sie to zrobic w Dover albo jeszcze lepiej przez internet? I jaki jest jego przyblizony koszt dla (renault 19 '92 1,4) Z gory dzieki za odpowiedz. ps Aha i jeszcze jedno. Czy w dover sprawdzaja w ogole MOT i Road Tax? Czy moze wcale ich to nie interesuje i mozna przejechac nie okazujac pierwszego lub drugiego?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Autko na czesci z Anglii |
Czy zastanawiałeś sie nad kosztami transportu?Koszt transportu przewyzszy cenę auta:/
|
|
cze jak masz wazne mot i tax to mozesz jechac zadzwon do norwich union 0800222400 i tam sie dowiesz ja kupowalem u nich na miesiac na AUDI A6 1.8T i zaplacilem 27futow za ubezpieczenie i smialo do polski jedziesz niezapomnij wyslac do DVLA fioletowego formularza ze auto jedzie na export i po sprawie i w polsce morzesz go rozebrac bezproblemu. wa dover niekupisz nic. Sa kamery i napewno cie sprawdza na road tax i mot lepiej nieryzykowac. podroz taka renowka mniej wiecej na 3 bakach paliwa do lomzy sie dotoczysz. prom do dunkierki jak trafisz i nocna pora to 28 futow zaplaciasz. Ja 13 lipca ruszam do kraju. passata B5 ciagne tez na czesci.
|
|
pati2168 - autko kosztuje mnie 70Ł z pelna elektryka w srodku i na alu(old style) Brak w nim tylko klimy:D i skory. Z zewnatrz porysowane i troche pordzewiale z kilkoma wgnieceniami na dachu i na drzwiach, ale el.szyby, el.lusterka, el.szyberdach, wsp.kier, zdalny centr.zamek, Immobiliser, regul.kier, alarm i radyjko na kasety:p. W domku w polsce mam identyczną renowke tyle ze w najubozszej wersji jaka wyszla i z zepsuta jedna mala czescią kosztująca w salonie renault ok 600zl. Wracam do polski po paru latkach ze swoja dzewczyna wiec odpada nam koszt biletu lotniczego ze sporyyym nadbagazem. Reasumując nie jestem pewien Twojej wypowiedzi: "Koszt transportu przewyzszy cenę auta:/" koniu - o taką wlasnie rzeczową i konkretna odpowiedz mi chodzilo. Jeszcze tylko 2 szybkie pytanka bo wole sie na 100% upewnic niz sie domyslac. Czy przesylaja to ubezpieczenie pocztą, czy moze trzeba je odebrac osobiscie? I skad ten fioletowy formularz dla DVLA i co jesli go nie wysle? Dzieki i pozdro!
|
|
poczta po trzech dniach przyjdzie ubezpieczenie jak kupisz ten samochod to wlasciciel wysle dowod rejestracyjny do dvla i po 3 tygodniach przyjdzie na twoje nazwisko iadres twoj dowod i tam bedzisz mial fioletowy taki waski formularz nr11 i wpiszesz date kiedy jedzie na export i twoj podpis i wysylasz do dvla a reszte dowodu rejestracyjnego bierzesz ze soba i jedziesz do polski. poczytaj na tym forum tam duzo pisze na ten temat strona podana nizej. http://www.angliki.fora.pl/
|
|
Wielkie dzieki koniu za wyczerpujacą odpowiedz!! Pozdrawiam!!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |