piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
chrzciny

Zostałam zaproszona na chrzciny i pojecia nie mam co temu dziecku kupic.Ma 6 miesiecy.Nie chce kupowac żadnego pisma świetego łańcuszka to niech kupuja babcia czy rodzice chrzestni!Co ja jako jeden z wielu gosci moze podarowac szkrabowi?

Aneta

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: chrzciny

może od razu komputer? na przyszłość będzie;P
a na poważnie? to sam nie wiem xD

jakąś praktyczną rzecz ;-) czy jakąs kołderke łóżeczko hmm jakies bajeczki :-P też sie nie orientuje

Hmm według mnie to dobry pomysł z tą kołderką, lub też ewentualnie jakaś mała poduszeczka z napisem pamiątka chrztu czy jakoś tak. Jeśli chodzi o ubranka to może lepiej się nie porywać, no chyba że dokładnie wiesz ile dziecko ma wzrostu wagi itp. O albo buciki jakieś fajne.To chyba tyle ode mnie, pozdrawiam.

śpioszki i jeszcze raz śpioszki+jakaś grzechotka fajna :)

Zapytaj rodziców. Bo może wolą pieniądze i za nie kupią coś maluchowi. Jeżeli nie pieniądze to zawsze przydatna będzie zabawka edukacyjna (np. sorter do klocków, czy pchacz) lub jakieś wyjściowe oryginalne ubranie (np fajne ogrodniczki z koszulką).

Gotówkę się daje i tyle.

...::: Dobry chłopak był.... i mało pił.... :::...

Hm...Zgłupiałam ale chyba najlepsze rozwiazanie to bedzie zapytac rodziców.Jesli oni wywina sie od odp to najwyzej kupi sie ubranko albo zabawke.Sama jeszcze nie wiem.Dzieki za podpowiedzi.

Tyku:Komputer to niech mu kupuja rodzice i nie na chrzciny!

Aneta

Anecia: kup jakiś fajny, niedrogi ciuch i włóż w środek "kopertę" dla rodziców. Oni sami wiedzą co trzeba kupić.

ADALL

Najlepiej kupic jakis drobiazg i dac kase w kopercie( ktora wklada sie dziecku do ciuszkow przed chrztem, zeby w przyszlosci byl bogaty:D ). Ja po chrzcie mojego siostrzenca mialam ochote zabrac go na impreze, zeby stawial:D Haha, tyle mial "w sobie" kasy:D

Są ładne obrazki z okazji chrztu posrebrzane, czy jakieś bibeloty na których można wygrawerować "na pamiątkę..." itp. Wcale nie musi to być kasa. Zależy w jakim charakterze jesteś zaproszona, rodzina czy ktoś ze znajomych. Myślę, że jeśli to drugie to zdecydowanie jakiś drobiazg. Kasę zazwyczaj dają członkowie rodziny. A ubranka? Wyrośnie za miesiące i nic z tego nie zostanie.

wydaje mi się że powinno top być coś co będzie pamiątka do końca życia, w sklep[ie obok katedry na pewno coś takiego znajdziesz :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org