sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
uwaga kleszcze !

W ciagu 10-15 minut moj pies zlapal okolo 50 kleszczy. Na mnie bylo 11, na mojej dziewczynie 6. Wszystko dzialo sie na bonie. Radze odpuscic sobie niedzielne wyjazdy do lasu czy jakikolwiek piknik :]

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: uwaga kleszcze !

Jest coś tak genialnego jak obroża przeciwkleszczowa (dla psa ;) ) i różne spreje przecikleszczowe dla człowieka. Nie wiem czemu miałabym rezygnować ze spacerów od końca lutego do początku listopada tylko dlatego że są kleszcze.

hmm obroża przeciwpchelna dla człowieka mogło by to nieźle wyglądać ;)

JESZCZE JESZCZE!! :)

ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!

To co wyście robili na tej Bonie??? :))

grali w karty ?

No to pięknie, zaczyna się...

Bona to fajne miejsce na spacery, ale już od dawna (niestety) spacery bez psa...

Pozdrawiam.

bylismy tam doslownie 10-15 minut. pies 4 razy zbiegl z gorki i wbiegl. lacznie na psie kleszczy bylo okolo 110 (jak ktos nie wierzy, to mam je w sloiku, moge odsprzedac ;) ) no a razem pewnie jakies 150 ;/ horror

a co do srodkow dla psa, to pies i tak nazbiera kleszczy, tylko poprostu go nie ugryza. zreszta zaden nie daje 100% pewnosci...

zwykla ostroznosc jest llepsza niz te srodki...ale profilaktycznie moj pies ma obroza i preparat na kark to na okres letni ma

wes zrob zdejcie tych kleszczy i wrzuc tutaj

obudziły się ze snu zimowego i muszą się najeśc :) mam nadzieję, że mnie nie dopadną. Nie stosuję żadnych preparatów, ponieważ mam na nie uczulenie, nadzieje w wit. B

orii

Kleszcze to bardzo niebezpieczne stworzonka. Nie tylko dla zwierząt,ale także dla ludzi. Syn mojej koleżanki został ukąszony przez kleszcza i zachorował na zapalenie opon mózgowych. Całe szczęście ,że w porę rozpoznano chorobę. Zwierzęta też ciężko znoszą kontakt z zakażonym kleszczem. Często mają problemy z poruszaniem się. Zwierzę jest osowiałe,ma gorączkę i przykurcz tylnych kończyn. Moja suczka miała pokleszczówkę i o mały włos nie zdechła. Lepiej więc zapobiegać niż leczyć. Ja kupuję specjalny preparat w areozolu i spryskuję moją suczkę. Jest bardzo skuteczny.

Pozdrawiam:)

G a z e l a

jeszcze kilka takich "bezmroźnych" zim i robactwo nas zeżre...

nalezy sie zaopatrzyc w specialna pompke do kleszczy...mozna kupic w aptece

Pompke do kleszczy?????
A ona, ta pompka, to zasysa te kleszcze, czy je zdmuchuje? :))

ryskago ...oczywiscie ze zasysa:) wydlada jak pompka do pilek...tylko koncowke ma taka podobna jak kieliszek...zasysa cala skore wraz z kleszczem... :)

Podobne pompki mają w sexszopach też się nadają?

Kurcze, jak czytam te wypowiedzi to mnie już wszystko wszędzi... Brrrrrrrrr...

to wyobraz sobie jak mnie wszystko swedzi po tym jak siedzialem 2.5 h wyciagajac kleszcze z psa. ble :P mi sie wydaje ze to raczej nie przyczyna niemroznych zim, tylko zakaz wypalania traw ;/

Swędzi jak ukąsi komar,wesz lub pchła...po ukąszeniu kleszcza nie swędzi:)

G a z e l a

wiecie, kiedys sie trawy wypalaBo i byB spokój, dzi[ jest zakaz i plaga, mówi si ze to Zagrożenie Pożarowe, no napewno. Ale wypalanie pod nadzorem? Bo krzyk ekologów o pajączkach, (kleszcz tez jest pajęczakiem), Zycie i zdrowie jest ważniejsze znam ludzi którzy Chorują na BOLERIOZE. to naprawdę groźna choroba. A problem jest sam z psa zebrałem w ciągu 2 dni ponad 90 kleszczy.

Temid

Kiedyś jadąc przez bonę na rowerze, po wydeptanej ścieżce i zahaczając trawę w dosłownie dwóch miejscach na jednej nogawce miałem pięć.

fanka bocianka musisz sie sama o tym przekonac

temid,chodziło Ci oczywiście o BORELIOZĘ ?
:)

Ja bym proponował aby więcej psów wypuszczać na wybieg na Bonę,to włościciele tych psów sami te kleszcze wyzbierają.

ŁOMŻA O.K

sam sie ku*** wypusc palancie :D

btw. grabos, masz jeszcze film "sprawa szeryfa" :D ?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org