niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
ul. Wojska Polskiego & TIRY

Słuchajcie co myslicie o tych wielkich pojazdach (TIRACH) szosujacych przez ul. Wojska Polskiego w długich kordonach i nietylko? (bo samemu to nudno sie jedzie) niszczacych nawierzchnie( już dzis widać potężne koleiny a co bedzie jak przyjda upały) nie mowiac juz nic o bezpieczenstwie i hałasie, może pobudujemy kladki przez ulice tak jak ekolodzy proponuja w Augustowie i ściany akustyczne wzdłuż tej ulicy :) bo nie da sie normalnie żyć.

piotr

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: ul. Wojska Polskiego & TIRY

A moze po prostu zmodernizować kolej za jej pomocą przewozic te cholerstwa przez Polskę. Ale to sie przecież nie opłaca, lepiej przecież co chwile naprawiac drogi...

Poza tym normalne połaczenia kolejowe z łomża przydały by sie , zwłasza jeżeli na poważnie chcemy sciagnac studentow, do naszych swietnych ...uczelni zaocznych

kolej to doskonały pomysł:) a na razie musimy się zadowalać szumnie zapowiadaną obwodnicą:) hehe jak na razie z wariantów zachodniego i wschodniego każdy dodał coś od siebie i mamy więcej wariantów niż ktoś mógł przewidzieć:P oby nie szykował nam się drugi Augustów:(

bigi2004

Przewóz tirów koleją to mit. Szczególnie przez Łomżę :)

Poza tym każde podniesienie ceny transportu (np. wyższe opłaty, czy wspomniana kolej) i tak opłacone będą z kieszeni konsumenta (czyli naszej).

A co do obwodnicy Łomży to oby nie spełniła sie przepowiednia bigiego2004. Czy ktoś sprawdził, czy Łomża nie jest w jakiejś szczególnie chronionej strefie Natura, czy coś tam...

Pozdrawiam.

drzew u nas dostatek, zapraszamy ekologów na drzewa to może i u nas hurtem obwodnicę zbudują:)

ekolodzy to pajace,przy takich głosnych akcjach pokazuja swoj charakter,jak wyciac ma jakis miejscowy biznesmen pare drzewek juz nie robia takiego szumu bo ten lokalny biznesmen zasilił ich konto o skromne 200tys,lepiej niech te tiry jezdza wojska niz legionow chyba ostatnia dobra droga w łomży

"lepiej niech te tiry jezdza wojska niz legionow chyba ostatnia dobra droga w łomży"

To rozumiem, że jak wyremontowana będzie ul. Wojska Polskiego, to wszystkie tiry będą wtedy ul. Legionów jeździć.

Nie tylko na ul.Wojska Polskiego taka sytuacja jest.
piotrlom uwież mi, że na ul.Poznańskiej na,której mieszkam jest tak samo.

A ja mam propozycję, czemu TIR-y nie puścić przez posesję Pana Topczewskiego? Może ten pan (pana) zaczął myśleć?. Chociaż podobno śledź nie myśli tylko kieruje się instynktem <lol

ściemka wszystkim

mnie zastanawia coś. piotrlom wspomina o bezpieczeństwie. jakoś nie usłyszałem żeby coś w Łomży jakiś TIR spowodował wypadek. prędzej jakiś alkoholik na kolneńskich blachach będzie się ścigał z policją albo jakiś pajac pod pociąg wpadnie.

Od wieków jest tak że najlepiej rozwijające się miasta są przy największych szlakach transportowych. Łomża dzięki Baltice na niej się znajdzie. Owszem obwodnica się znajdzie ale TIRy są były i zawsze będą. Nie ma sensu ich zwalczać bo to walka z wiatrakami. Nie można zakazać im wjazdu do miasta bo przecież są firmy które robią "zakupy" nie w kg a w dziesiątkach ton.

A to że droga się niszczy to nie wina TIRów a raczej wykonawcy drogi. Dobrze wykonane drogi na pewno się nie zniszczą od tak sobie tylko dlatego że kilka cieższych samochodów przejedzie.

umiecie wy sluchac ze zrozumieniem ? ekolodzy CHCA obwodnicy tylko, jesli drogowcy powycinaja drzewa, to i tak nie zaczna budowac obwodnicy, bo unia europejska na to nie zezwoli. a po co na darmo zabijac zwierzaki i niszczyc rosliny ktorych nie ma nigdzie na swiecie ?

A ja powiem tak: ...złej tańcownicy przeszkadza i rombek u spódnicy.

________
Malachit

to wg. was ,ktoredy tiry maja jezdzic? najlepiej sprawcie im skrzydla ,to beda latały ! Dobrze tez nie bedzie bo moga ptaki zabijac!!!

bagrmosen

moze niech rownomiernie obciażają wszystkie ulice bo niedlugo jak beda remontowac Wojska Polskiego to beda jezdzily tylko Al. Legionów :)

piotr

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org