sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Mechanik

Wiatm!
Po raz kolejny poruszam temat mechanika. Mianowicie poszukuje speca od silnika. Moja maszyna zdecydowanie za dużo pali, a w ASO opla zaśpiewali mi 100 za samo podłączenie do komputera i najblizysz wolny termin za tydzień. Polecacie kogoś kto zna się na tym co robi i nie życzy sobie za to nie wiadomo jakich pięniędzy?
Pozdr.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Mechanik

jeżeli masz niestary samochód to jedź do Aso zadzwoń bo tam też różne ceny mogą mieć. lepiej chyba na białystok się wybrać lub na warszawkę niż do ostrołęki. w łomży z dobrym specem od skomplikowanego silnika ciężko:(

bigi2004

SxxxK: jedź do aso nie po "podłaczenie do komputera" ale po to żeby zrobili żeby samochód mniej palił

Jest jeden pożądny na poznańskiej. Serwis SAAM. Naprawia tam w szczególności samochody amerykańskie, ale ma naprawdę dobry sprzęt więc może on Ci pomoże. Ja bym pierw do niego zajechał niż jechać od razu do białego albo wawy skoro problem można rozwiązać w Łomży.

Ja znam jednego na Sikorskiego. Jak mi uszczelkę pod głowicą wymieniali , to im wałek rozrządu pękł , rozciągnął się łańcuszek i zniszczyło coś do napinania. "Dobrych" mechaników to u nas dostatek. Inny w Konarzycach zamiast wymienić uszczelniacze w silniku chciał robić kapitalny remont. Uważajcie na cwaniaczków.

Jak za dużo pali,to zacząłbym od sondy lambda.Jak padnie to auto chla,bo ECU dostaje od niej bzdury.

to proste rzeczy są ! Kiedyś też mi dużo palił. Spalał bestia jakieś 100 litrów miesięcznie. Jak się wkurzyłem i przestałem jeździć w weekendy to od razu zużycie spadło do 70 litrów. Koszty co prawda wzrosły bo gadzina stoi w te weekendy na płatnym parkingu strzeżonym ale jestem dumny, że sobie z tą kłopotliwą sytuacją techniczną poradziłem.

Pozdrawiam
Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.

w Mobilu na Zawadzkiej, albo przy Prymie

to ile on ci pali i co to za auto??

Astra G 1.4 16V, potrafi dojśc nawet do 20 l/100 km :/

Przy okazji - jesli ktoś ma kłopot z TDI, zapraszam do mnie na porządną diagnostykę :)

a komputer wywala ci check czy nie??

Czy Opel szybko łąpie temperature? ( po okolo 4- 5 kilometrach wskazówka powinna już iść w prawo )

Jeśli nie to na 100% wina TERMOSTATU

Też to miałem, palił ze 20 litrów , zaczeło się od problemów z nagrzewaniem silnika, wymieniłem termostat i jak ręką odjął

Jak będziesz to sprawdzał i jak okaże się że to jednak termostat to jego koszt jest dwojaki:

Termostat + obudowa = okolo 200, 300 żł

Termostat bez obudowy = 80 zł

Więc nie daj się naciągnąć w sklepie

_wowo
a może masz tech'a do opla?

Pozdro
batarki

Niestety, tylko silniki VAG. Przynajmniej na razie.

SxxxK -> sprwdź czujnik temperatury.

a kombajny tez sie da tak na forum naprawic?????bo jak tak to ci mechanicy niepotrzebni sa ,a swoja droga jak ci astra sciaga 20 l ,to ty szukaj przyczyny w butach i jak czekasz w macdonaldzie to silnik wyłaczaj .a opony pewnie standardowe 13 co????? naprawiajcie dalej autka to sie wiecej kaski zarobi

Check oczywiście się świecił. Ale tylko na gazie i tylko przy dużych prędkościach. Pozmienaiłem filtry. Termostat ok - szybko łąpie temperaturę. Wyświetla mi bład kodu 0170 - Nieprawidłowy skład mieszanki - mieszanka za uboga lub za bogata.

Mam taki sam modele astry, jest tam silnik wysokoobrotowy, musiałem cewki wymienić, bo zaszły siarką, a bujałem się też z tym ze 3 tygodnie. Byłem u kilku mechaników i Andzrej w Jarnutach odrazu zdjagnozował cewki,a le jeszcze pojechałem do Opla no i sie potwierdziło. Musisz jeździć na obrotach 2,5 -3,0 po mieście to praktycznie na 3 trzeba jeździć.

to on ci pali gazu 20 czy benzyny bo juz sam nie wiem?? skoro mieszanka to cos z zaplonem moze byc

Gaz chłonie w takich ilościach.

myślałem że paliwo, skoro gaz to zapewne regulacja mu wystarczy, jedz do Walusia na Senatorską albo do Kubusia w Piątnicy

Byłem na senatorskiej już 3 razy parownik nowy, filtr nowy, instalacja wyregulowana, a problem pozostał.

Samochody sa na benzyne, kuchenki na gaz, a pociagi na rope. Wywal LPG i bedziesz mial z bani :D

666 jeśli pokryjesz różnicę kosztów z miłą chęcią przerzucę się na benzynę.

Ty już sam sobie pokryłeś tę różnicę, hi,hi,hi...

trzeba bylo kupic sobie jakiegos maluszka z silnikiem 1.0 (nie chodzi mi o 126p) i by Ci wtedy palil 5 litrow a nie 10 :D a nie sie rozwozic paliwozercami zachcialo jak sie pieniedzy na wache nie ma ;P

Jak ja se właśnie zmieniłem takie 1,0 na 1,4 :]. A nad usterką sam pracuje i mam już pewne pozytywne efekty - spalanie około 14 na 100.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org