niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
tel. komórkowy

jaki wg Was jest dobry telefon komórkowy - chodzi o markę komórki - za jakiś czas mam wymianę komórki na abonament i zastanawiam się nad marką komórki.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: tel. komórkowy

Wszysto zalezy od tego czego oczekujesz od telefonu? Czy chodzi Ci o dobry aparat VGA,odtwarzacz mp3 czy poprostu zwykly telefon do dzwonienia i pisania sms'ow. Oczywiscie mysle ze rowniez chodzi o cene.
Ale mimo to(chociaz zalezy jeszcze od modeli) : Nokia,SE,Motorola. Reszta odpada.

pozdr

jak dla mnie to tylko Nokia.To jedyny telefon,którego nie udało mi sie rozwalic, a zdolna ze mnie dziewczynka w tym względzie:D no i bateria mi trzyma!

Polecam Samsungi e900, d900.Warto sie nad nimi zastanowić.Pozdrawiam

Tylko Nokia;DPozdrawiam

Jeżeli chcesz mieć dobry i bezawaryjny telefon polecam Nokia-marka mówi sama za siebie,ewentulanie Motorola,Sony Ericsson chodź te już są bardziej,że tak powiem bardziej awaryjne :-P

Pozdrawiam

Motorola ,posiadam 3 telefony tej marki i jestem bardzo zadowolony ;) Tylko nie v3 bo z motek największy ****.

tylko i wyłącznie smartphony na symbianie lub windowsie. godny polecenia jest nokia e50 na platformie symbian9. oprócz tego spv

polecam sony ericsson k 800i fajan zabawka ewentualnie w810 i tez niezly "walkman" osobiscie posiadam w550i niemam do niego zadnych zastrzezen... tez niedlugo wymieniam tel i bede bral k800i

martin8421

nie znam sie zabardzo na modelach , ale jak moge ogólnie doradzic to polecam nokie, choc osobiscie z zew. mi sie nie podobaja, sa niezawodne, poprzednio mialam i motorole i alcatela to byly ciagle problemy z bateria, soniaczek tez jest w porzadku

Samsungi, SE, Nokie ble.

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

dobry aparat VGA? Rozdzielczość VGA Panie i Panowie to staroć nic nie warta.

Oto obrazek w rozdzielczości VGA:

oraz obrazek z telefonu z kamerą 3,2Mpix (zmiejszony do 640x480):

Co do telefonu to w tej chwili najlepsze są oparte o system Windows(R) albo Symbian(R) (np. Nokia N80, N73, samsung i750 itp).

Co do telefonów z poza "systemowców" polecane są telefony takie jak samsung e900, najnowsze modele lg.

Zresztą każdy musi pobawić się telefonem z miesiąc żeby stwierdzić, że jest ok.

Latam, Skaczę i jeżdżę

tommeknet: i wychodzi cała twoja wiedza o telefonach. miałeś któryś z wymienionych przez ciebie telefonow? ja mialem przez spory okres czasu zarowno N73 jak i N80 i z cala pewnoscia moge powiedziec ze to szajs!!! zawieszaja sie, restartuja, a bateria w N80 trzymala mi przy oszczednym uzywaniu 1,5 dnia! N73 nie byla duzo lepsza - 2 dni. Dodam, ze byly to nowe telefony, z poprawnie sformatowana bateria.

Łomżyńscy Podrywacze

Podrywacze-Lomza: tak się składa, że jestem fanem telefonów.
Nigdy nie przytrafiło mi się zawieszenie ani N73 ani N80 ani N93, może być to zależne od wersji softu jaką masz.

W jakim telefonie wg. Ciebie z taką ilością funkcji bateria trzyma dłużej niż 2 dni? N80 jeśli wcale jej nie używasz przy poprawnie sformatowanej, standardowej baterii trzyma do 3 dni, owszem jak włączysz WiFi, Bluetooth i chociażby minimalne oszczędzanie baterii przez czujnik światła to i Ci padnie po kilku godzinach.

Śmieszy mnie Twoja wiedza, pewnie Twoja wiedza co do Symbiana (zainstalowanego w tych telefonach) ograniczała się do zainstalowania jakiejś gry lub napisania SMS-a.

Ja Mam sony ericsson W850i telefonik poprostu jest super.

Autor tematu pytał o markę tematu, a nie o poszczególne modele.

Ja polecam Sony Ericsson i Nokię. Ewentualnie Samsung, którego właśnie posiadam (P850).

Ogólnie jakość telefonów wyrównuje się. Stereotyp, że Nokia jest najlepsza powoli zanika, a przekonać się o tym można tylko użytkując telefon innej marki.

Podrywacze.. - jeśli n80 i n73 nazywasz szajsem to co wg Ciebie jest dobrym telefonem komórkowym? Obydwa mają 760mAh, więc niespodziewaj się cudów po takich kombajnach.
Bateria

komforum.pl -> tutaj autor tematu dowie się najlepiej n/t najlepszego wyboru spośród telefonów komórkowych.

Autor tematu pytał o markę telefonu*
oczywiście... (;

zdecydowanie nokia. a szczególnie te które są oparte na Symbianie

Aha Nokia ma jeszcze taki plus że po upadku z dość dużej wysokości działa cały czas sprawnie. Koledze spadła kiedyś z 3 piętra, pozbierał części jakoś je upchał i telefon zadzwonił, gośc odebrał rozmowę :)

Telefony na symbianie polecam tylko dla zaawansowanych uzytkowników, którzy chcą mieć masę funkcji oraz spersonalizowany telefon w każdym szczególe. Niestety telefonyu na symbianach,windowsach i linuksach działają wolniej od telefonów na systemach zamkniętych. Niektórym to bardzo przeszkadza :)
Kolega kupił N80 dla aparatu, sprzedał ją po 2 tygodniach i kupił K800 który może nie ma tyle funkcji, z których większość użytkowników i tak nie korzysta (o niektórych czasem nawet nie ma pojęcia), ale za to działa "normalnie" czyli czas reakcji telefonu na polecenie użytkownika jest bardzo szybki.
Kupując nowy telefon zastanów się poprostu co on wg Ciebie powinien mieć i wtedy dopiero zacznij szukać. Na forum każdy ma inny gust i potrzeby i każdy zaproponuje co innego albo tylko to co zasłyszał od kolegi bo telefonu w ręku nigdy nie miał :) (chociażby przekonanie że Nokia robi najlepsz etelefony )

Prawda nie ma żadnych bogów ponad sobą. Wiara w prawdę zaczyna się od zwątpienia we wszystkie prawdy, w które się uprzednio wierzyło.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org