sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
zlote mysli

oto kilka zlotych mysli leszka i jarka jak mozemy porownac wszystkie zostaly wdrozone w zycie w 100%:
1. Nie będę premierem gdy mój brat będzie prezydentem
2. Nie będzie koalicji z Samoobroną.
3. Nie zmienia się ordynacji wyborczej przed wyborami
4. Nie podniesiemy akcyzy na paliwo.
5. Trzy miliony mieszkań
6. Niższe podatki
7. Tanie państwo i redukcja administracji
8. Marcinkiewicz - premier na całą kadencję.
9. Afera bilboardowa.
10. Chcemy koalicji z PO.
11. PO jest w koalicji z SLD.
12. Nie bedzie TKMu.
13. "Moja teczka jest sfałszowana".
14. W rządzie nie będzie przestępców!
15. Byli szefowie dyplomacji byli na usługach KGB.
16. Wycofamy wojsko polskie z Iraku.
17. Kler nie ma wpływu na politykę PiS
18. Prowadzimy politykę zagraniczną dla dobra Polski.
19. Obniżymy ZUS.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: zlote mysli

20. Ganiaj apacza do okoła sracza

i tak cofnij sie do rzadow z wielu poprzednich lat i ich obietnic i sprawdz co wykonali,my polacy bedziemy narzekac zawsze -nie jestem fanem tego rzadu ale mam nadzieje ze wyłapią lekarzy łapownikow bez serca i co najwazniejsze umiejetności

Dużo złotych myśli również na www.zlotemysli.pl/abal.php

No ja tu bede pesymista i niestety nie mam takich nadzieji. A dlatego, ze poki co wszystko robia w sposob pokazowy. Wydaja wyroki w mediach na ludzi bez zadnych dochodzen i dowodow. Nie martwi was, ze pan premier albo Ziobro wypowiadaja sie autorytarnie w mediach, na temat tego, czy ktos popelnil przestepstwo, jaka spotka go kara itp itd, chociaz od rozstrzygania tego sa sady, a takie wypowiedzi mozna by potraktowac w zasadzie jako nacisk polityczny? Chocby wlasnie ta sprawa lekarza, ale i pare innych. Starczy sie przyjrzec jak to zalatwiono. Moze i gosc jest lapownikiem, ale to by wypadalo udowodnic. Za to w mediach od razu zrobili piekna pokazowa akcje, jak typa wyprowadzili skutego, pan Ziobro publicznie nazwal go morderca itd... Pozniej okazuje sie, ze zarzuty o morderstwo raczej wyssane z palca, jesli chodzi o lapowki, czesc rodzin tez wrecz zaprzecza i mowi ze probowal pomoc... I nie chodzi tu o tego konkretnego lekarza, tylko o to, ze takich akcji coraz wiecej. Zwlaszcza kiedy rzad jest pod obstrzalem, to szybko znajduje kozla ofiarnego dla odwrocenia uwagi.
Obawiam sie, ze tym sposobem szybko wrocimy do czasow komuny i trafic do paki bedzie mozna bez powodu. Po obaleniu komuny udalo sie rozdzielic policje od polityki. Teraz znow politycy kieruja policja, prokuratura itd... Nie trudno zgadnac jak sie to skonczy. Kaczki tworza powoli nowa policje polityczna, a teraz tak zapalczywie ganiaja ubekow i sbekow... dziwne.

my żyjemy w czasach komuny,przeciez jaka jest definicja komunisty- to człowiek ktory neguje indywidualnosc i chce zeby wszystko było wspolne,przeciez tak jest zbieramy razem hajs do wspolnego koryta ,zusy i inne rzeczy o tym swiadcza.fakt faktem ze wiele robia na pokaz a sprawa ukazania lekarza skutego jest wogle paranoja(bez udowodnienia winy przeciez nie mozna nikogo skazac)okazuje sie w Iv rp bedzie mozna skazac za wszystko.nie broniłbym za bardzo tego lekarza ani zadnego innego zreszta-łapownictwo trzeba tepic a drogi do celu moga byc rozne

wg mnie ten rzad jest dobry pod wzgledem ujawniania rzeczy o których inne rzady nie mowily, roznego rodzaju afery,łapówkarstwo i kolesiostwo.
pokazali ile w Polsce bylo (i jest) układów. Powoli usuwaja "czerwonych zbrodniarzy" z naszego państwa i to jest dobre. Usuwaja UB-eków i innego tego typu masońskie pomioty, ale ktoś wreszcie musiał to zrobic
Wydaje mi sie że nastepny rząd ( oby nie jakies PO i Lewica) bedzie jeszcze lepszy od tego, bo po przeprowadzeniu tej "dekomunizacji" zajmie sie rzadzeniem we właściwym tego słowa znaczeniu.

[ndst z ortografi ;) ]

urzad skarbowy, chyba zarty sobie robisz? Ten rzad "ujawnia" a czasem wymysla rzeczy dotyczace innych. Bo takiego kolesiostwa jak w tej chwili to chyba dawno nie bylo, afer tez nie brakuje. Tropia jakis niezidentyfikowany blizej "uklad" i obarczaja go wina za wszystkie swoje niepowodzenia. Za to sami tworza taki uklad, ze glowa boli. Uwazasz, ze wlasciwym zjawiskiem jest proba podporzadkowania politykom wszelkich mozliwych organow i instytucji, ktore powinny byc z zalozenia niezalezne? Przeciez to oczywiste, ze jedyne co beda robic, to wypelniac rozkazy polityczne i dbac o interesy rzadzacych, zamiast obywateli. Jezeli juz teraz politycy zaczynaja wyreczac odpowiednie wladze, w decydowaniu kto jest przestepca, to wedlug mnie jest bardzo zle. Jak ktos z PiS w cos wdepnie, to nic mu nie grozi, gorzej jesli jest to ktos z przeciwnikow...
Zreszta dla mnie ten sposob myslenia jest widoczny nawet w takich glupotach, jak akcja z "malpa w czerwonym". Siedzi taki na konferencji prasowej z 10 mikrofonami pod nosem i obraza kogos, a pozniej zamiast przeprosic, skacze z morda, ze jego PRYWATNE rozmowy podsluchuja... parodia albo paranoja co gorsze. I tak niestety jest caly czas. Zawsze winny jest ktos inny.

rece mi opadaja jak czytam wypowiedzi niektorych z was ten rzad jest dobry?? juz wam wogole chyba mozgi wyprali handlowanie stanowiskami to dla was nic a co tam my zaltwimy wam dany resort w zamian pojdzie uchwala ze spoleczenstwo zaplaci za weksle wedlug politykow to sa zwykle negocjajce szkoda tylko ze jak policjant mnie zlapie i chce sie z nim dogadac ze ja mu dam 100 a on mnie pusci to to jest juz korupcja nieudolnosc rzadzacych mnie powala wejdzcie sobie lepiej na youtube i zobaczcie jacy sprytni sa nasi blizniacy zero umiejetnosci zachowania sie w danej sytuacji nie twierdze ze nie maja oni zadnej wiedzy moze i cos tam maja w tych glowach ale to nie wystarczy kompromituja nasz kraj na kazdym kroku ale co tam dalej cieszcie sie ze macie takich rzadzacych i podniecajcie sie ze macie robote za 700zl miesiecznie jak wam to wystarcza to gratuluje ale w sumie mozna sie pochwalic cudzoziemcom ze w naszym kraju czlowiek srednio zarabia 2700

www.zlotemysli.pl/abal.php

to co się dzieje w naszym kraju każdy widzi, obrzucanie się błotem, zero dbania o obywateli naszego kraju, zero reakcji, by zatrzymać wyjeżdżających rodaków "za chlebem" za granicę. to paranoja, żeby w Polsce pracować za marne 936 zł brutto a za tą samą pracę za granicę otrzymywać kilkakrotnie więcej.

troche optymizmu,moze cos ruszy z kopyta,jaka by nie była władza trzeba ją krytykowac nie?bo przeciez nie zarabiamy po 3000 tak? a przeciez irlandczycy w usa tez maja swoja dzielnice i wcale nie wyjezdzali tam turystycznie,cieszcie sie że nie urodziliście sie na białorusi ukrainie tam pewnie byscie lepiej zarabiali pewnie 3000 ...rocznie.docencie to co macie!!!władza jaka nie bedzie,zawsze bedzie pchała swoich ,uroki demokracji,pewnie wy byscie rzadzili tez tak byscie robili ...to przeciez domena nas polakow

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org