sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
selekcja naturalna

hitler miał kiedys bardzo dobry pomysł,wyeliminowac słabsze ogniwa z zycia,oczywiscie sposob w jaki chciał to wykonac pomijam,prawdopodobnie znalazłby sie lepszy,ale odwiecznym prawem natury słabsze ogniwa powinny byc usuwane likwidowane,tylko po to zeby patologia sie nie rozszerzała także-alkoholikow,narkomanow,pedofili-tyle co mi przeszkadza powinnismy usuwac,hitler mowił tez o upośledzonych kalekich,zydow,pedałow-nie komentuje tego,ale te 3 grupy po oczywiscie daniu szansy na wyleczenie powinno sie uduwac

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: selekcja naturalna

Proponuję zacząć od analfabetów.

takich ludzi jak ty powinni zamykac i leczyc... to jest POLSKA - tu sie pije :D

Mam coś tu dla ciebie może ci pomogą:

Poradnia Psychologiczno-Pedagogiczna nr 2
Łomża, ul. Polna 16
tel: 0-862150318

Wieże w ciebie,że się wyleczysz :D

rozrozniaj padalcu analfabete od kogos kto spierd....z polskiego jak była gramatyka i stylistyka,analfabetyzm nie jest grożny,a pijany kierowca czy cpun ciułajacy na działe jest-mam bardzo bezposredni kontakt z nałogami i doszłem do wniosku że przez własnie takich ludzi świat zmierza ku końcowi,nie jestem przeciwnikiem alkoholu ale trzeba jak we wszystkim zachowac umiar.mysle ze jakies obozy byłyby ok

smieszny jestes...obozy, gdzie ty czlowieku zyjesz....

ehehe w obozie to sie sam lecz ,,czlowieku"

tito ortiz nawet ćpunowi czy alkoholikowi trzeba dać szansę.
Wszystko jest dla ludzi. (z umiarem)

tito ortiz napisałeś - cyt "rozrozniaj padalcu analfabete od kogos kto spierd....z polskiego jak była gramatyka i stylistyka". No właśnie !! Przez te spierd ..... zostało się analfabetą. Jak potem można durnia posadzić za kierownicą, kiedy on czytać nie umie. Zapewne kupił prawo jazdy. Jest takim samym zagrożeniem na drodze jak cytowany przez Ciebie pijany kierowca.

Pozdrawiam
Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.

ewolucja

tito ortiz, nieodpowiednie forum wybrałeś na dyskusję o tym. Proponuję bardziej naukowe lub filozoficzne.

Z doświadczenia wiem, że wiekszosc ludzi za takie coś najchętniej by zlinczowala. Nie mają pojęcia o ewolucji, socjobiologii, genetyce... nie zdają sobie sprawy do czego dąży świat poprzez zaburzenie naturalnej selekcji.

Obecnie większość ludzi w naturalnych warunkach nie miałaby szansy przetrwać, nawet niewielka wada słuchu, wzroku czy ruchu natychmiast by go wyeliminowała. Za xxx lat człowiek będzie nosicielem zmutowanych geneotypów, ale wciąż będzie istniał dzięki nauce, medycynie. Dzisiaj z większością chorób można żyć normalnie, przekazywać potomstwu geny i brnąć w bagno zamiast naturalnie ewoluować.

Adolf Hitler chciał stworzyć idealnego człowieka. Po zagładzie ludzi nienadających się do przekazania dobrych genów w jego planach miało być stworzenie fabryk ludzi. Kobiety i mężczyźni mieli być selekcjonowani pod względem rozmaitych kryteriów zdrowotnych, budowy ciała, twarzy, wzrostu... i poprostu miała ruszyć produkcja najsilniejszego panstwa.

Adolf Hitler nie brał zapewne pod uwagę faktu, iż człowiek wadliwy genetycznie może zostać przez naturę obdarzony umysłem iście einteinowskim, a tym samym przyczynić się w sposób znaczny do rozwoju nauki, kultury, cywilizacji...słowem: człowieka.

a ja mniejwiecej popieram spostrzezenia Tito i Dzefreja.
faktem jest to ze na tym forum, mało jest ludzi do merytorycznych rozmów

wydaje mi sie, ze jednostki ktore nie pasuja do naszego otoczenia spolecznego powinno sie odseparowac ( i obozy byly by tu niezlym rozwiazaniem) lecz globalizacja, pedalizacja i tzw. humanitaryzm jaki jest nam wpajany przez Żydów i Unię Europejską + USA raczej na to nie pozwoli

Jako ze nie mamy wiekszego wpływu na cały świat, zmieniajmy ten wokół nas, dajmy przyklad innym. Pokazmy ze gej i pedofil to nie jest cos normalnego. Nie udawajmy ze palenie marichuany nie jest zazywaniem narkotykow.

Nie zgadzajmy sie na niszczenie naszej kultury w imie jakiejs tolerancji
Podsumowując:

JESTEM DUMNY Z TEGO, ŻE JESTEM BIAŁY, BYĆ MOŻE NIEDŁUGO TYLKO TO MI POZOSTANIE

U.S .........., cyt: "faktem jest to ze na tym forum, mało jest ludzi do merytorycznych rozmów" i dalej........... "Nie zgadzajmy sie na niszczenie naszej kultury w imie jakiejs tolerancji
......... wydaje mi sie, ze jednostki ktore nie pasuja do naszego otoczenia spolecznego powinno sie odseparowac ( i obozy byly by tu niezlym rozwiazaniem)"

Totalna porażka. Powiedz skąd pochodzisz a powiem Ci kim jesteś !!

ADALL

Jasne- odseparujmy też wszystkie wrzeszczące dzieci, młodzież słuchającą hip hop-u, zrzędzących starców, rudych, za grubych ,za chudych...no kogo by tu jeszcze? Ciekawe kto by został? Z całą pewnością autor tematu:)

G a z e l a

A czemu Wy Robaczki jeszcze nie śpicie??? :)

ADALL :co sie martwisz co sie smucisz ze wsi jestes na wies wrocisz, a po za tym nie jestes chyba zadnym autorytetem zeby stwierdzac ze moje wypowiedzi są ponizej IQ=65

tak jak juz wczesniej pisałem: faktem jest to ze na tym forum, mało jest ludzi do merytorycznych rozmów

ja piedr........ czyli kto nie jest wysokim, niebieskookim blondynem ten do skreślenia??

myślałem że fanclub hitlera już się rozpadł ale widać że nie.....

dla popaprańców typu pedofile - istnieją dla nich więzienia, nie wiem tylko jak można ich stawiać w jednym szeregu z kalekami czy z ludzmi i innego koloru skóry

Pomysły wyżej wymienione nie mają NIC wspólnego z selekcją naturalną.
Przypuszczam że osoby je wypowiadające nie mają też bladego pojęcia o darwiniźmie.
Same wypowiedzi są przykładem klasycznego propagandowego bełkotu, pełnego intencjonalizmu i nominalizmów.
Poza tym, jako nawołujące do zachowań faszystowskich są sprzeczne z konstytucją Polski i jako takie powinny być ścigane (z urzędu).
Jeśli właściwe organa je czytają, to zapewne podejmą działania.

Mam nadzieję że moja wypowiedź w kwestiach merytorycznych rozświetliła mroki...

Pozdrawiam (w sensie zdrowia psychicznego) pomysłodawców.

tak tak tylko tak na marginesie chcialem dodac ze same wpomnienie o Hitlerze i Jego pomysłach nie jest nawoływaniem do Faszyzmu etc.

do petera-nie wiem co jest bardziej grożne analfabeta za kierownica czy pijany za kierownica moze zrobmy referendum,z reszta nie interesuje mnie twoje zdanie,oczywiscie jestem za daniem szansy tym ludziom kazdy swoja miec musi(no moze nie dałbym szansy pedofilom od razu komora po wczesniejszym odcieciu jaj)ale praktycznie wiekszosc gdy wie ze znajdzie sie zawsze pomoc w instytucjach szpitalnych czy innych tego typu grzeje dalej bez oporu,jezeli odseperowywanie cpunow pedałow,pedofili,alkoholikow jest faszyzmem to ja nim jestem na 100%,zadna pijacka menda nie zasługuje przynajmniej na moj szacunek!!

Jeśli co najmniej jedna osoba uważa że ww. "wpomnienie o Hitlerze i Jego pomysłach" jest takim nawoływaniem, to powyższe wypowiedzi do takich nawoływań się zaliczają.

Manipulacje sensem słów bywają niebezpieczne ...
Wątpliwości powinien rozstrzygać Sąd.

Na koniec, dla tych którzy chcieliby więcej dialogu merytorycznego jeszcze raz zacytuję autora pierwszej wypowiedzi:
"...tyle co mi przeszkadza powinnismy usuwac.."
Ta wypowiedź wskazuje na intencje "wodza".

Moim zdaniem jeśli chodzi o różnego rodzaju przestępców, pijaków, narkomanów, homo-innych... to nie jest tu potrzebna tzw. selekcja naturalna (trudno byłoby ją nawet wprowadzić, bo poprzez naszą interwencję nie byłaby już ona taka naturalna)... ale potrzebne jest odpowiednie, dobre (bez żadnych dziur i dwuznacznych interpretacji) prawo oraz różnego rodzaju zakłady i poradnie leczące zaburzeniach u tych, którzy tego wymagają...
Co zaś do 'zdrowych' to może bardziej powinny te osoby zwracać uwagę na to co robią ich najbliżsi, ich otoczenie, zwracać uwagę, krytykować, zamiast ciągle przyklaskiwać w imię 'tolerancji' która według mnie często jest zwykłą głupotą...

W jednym natomiast co tu zostało już napisane jestem zgodny. Mało jest tu rzeczowych, merytorycznych rozmów, dyskusji, a do tego chyba powstają właśnie takie miejsca jak to.
W zamian na porządku dziennym są głupawe odzywki, wyśmiewanie oraz pisanie typu „nic nie wiem, ale coś napiszę, niech inni zobaczą, że istnieję”.
Ale prawdą jest w sumie, że głupotą zaistnieć jest najłatwiej, najprościej….

Pozdrawiam.

Hitler śmierdzi

słabsze ogniwa powinno sie usuwac-a napewno słabsze psychicznie nie fizycznie na to nie ma wpływu,ludzie wpadajacy w nałogi sa psychicznie słabi,dlatego dla dobra ogółu -potas do żyły

jak dla mnie to tito jest słabszym ogniwem, powinien być usunięty, nie zna faktów naukowych, co wy nato, jest uzależniony od swojego bełkotu

Zgodnie z polskim prawem: osądzić i zamknąć: będzie odizolowany od wszystkich którzy mu nie pasują, nałogowców nie spotka - bo w miejscu odosobnienia wszyscy są trzeźwi.

Dla dobra ogółu.

Cytuję "...po to zeby patologia sie nie rozszerzała także-alkoholikow,narkomanow,pedofili-tyle co mi przeszkadza powinnismy usuwac..." a co powinni zrobić z Tobą tito, kiedy Twoja osoba zacznie komuś przeszkadzać tak jak np. narkoman Tobie ?

________
Malachit

słabe ogniwa działaja destruktywnie na cały łańcuch, wiec powinno sie je usówac, zanim ów łancuch pęknie

albo na przykładzie jabłek. każdy wie ze jak w worku jest jedno zgniłe to i reszta od niego sie tez zepsuje.

dlatego wyrzućmy zgniłe jabłka :)

Ta wasza mantra, mam nadzieję, znajdzie zastosowanie w stosunku do was.
Pieprzycie głupoty które można zakwalifikować jako przestępstwo (i, powtarzam, mam nadzieję że spotkacie zainteresowanych waszymi poglądami w Sądzie)

w kazdej chwili przyjacielu mozesz mnie usunac przyjdz do mnie i mnie usun życze powodzenia!!!a ja mam nadzieje ze kiedys w warszawce przestapi was cpun z strzykawka i powie pare złotych przyjacielu!!spokojnie wybierzecie sie z rodzinka na piknik gdzie jakas menda w pijackim amoku zajedzie wam droge z rodziny przezyjesz tylko ty,badz do waszych dzieci podbije jakis pedofil i zaproponuje lizaczka,pomyslcie ku... jak wtedy sie poczujecie,jak czuja sie rodziny ktore to przezyly!!zainteresowanych o usuniecie badz odizolowanie mojej osoby moge zostawic kontakt

tito a Ty jak ta chorągiewka na wietrze...

________
Malachit

tito - do czego dążysz? masz jakiś pomysł na to?

chcesz iść przez życie na skróty, żyć w świecie idealnym ale tego już nie da się wymazać z ludzkości.

pamiętaj, że bez bólu, nie ma radości.

tito: a wiesz Ty chłopie co to tolerancja?? Widać po Twoich wypowiedziach, że jesteś dzieciak. A co się stanie kiedy kiedyś to Twoja córka lub syn zacznie brać prochy? Zarżniesz ?? Do Ciebie nie trzeba przychodzić, żeby Cię odizolować. Trzeba poczekać aż dorośniesz !!

Pozdrawiam
Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.

niedawno był taki pan, który chciał wszystko zlikwidowac. (czyt. wybory 2006) :)
Hitler powiadasz mordował Żydów? Proponuję zapoznac się bliżej z historią :) chocby regionalną A co do selekcji naturalnej, coż myślę, że korzeni nalezy doszukiwac sie w Sparcie a nie w utopiach Adolfa H.
tito ortiz nałóg to choroba, która należy leczyc a nie likwidowac ludzi dotkniętych nią. Ktoś chyba już pisał,że potrzebny Ci jest czas na dorastanie i zastanowienie się nad tym co napisałeś. Większośc na tym forum nie zgadza się z Tobą, w związku z tym Ty stajesz się słabszym ogniwem bez popleczników. Zostałeś sam. I co teraz?

orii

nałog to choroba zgadzam sie ale jedyna z chorób na ktora zapadamy tylko i wyłacznie z własnej woli,tylko i wyłacznie!!!i pozniej taka pijaczyne trzeba leczyc z naszej, rzadko kiedy jego kieszeni,bo padalce nawet nie sa ubezpieczeni.fakt,nie jestem tolerancyjny w stosunku do takich ludzi moze faktycznie musze do tego dorosnac,a moze po prostu mi tak pasuje.tak w demokracji pewnie zostałbym usuniety,wola ludu,hehehhe,przyjdzie mnie usuwac,najlepiej wszyscy !

syn zabił ojca brat zabił brata,poczytajcie!!wynik czego? nadmiernego picia alkoholu!,dalej gadajcie o tolerancji innych bzdet dla takich typow

Witam!

Chciałabym zaproponować byśmy wyjaśnili sobie termin selekcjii naturalnej posługując się historią nie tak daleką... Mianowicie cofając się tylko do czasów sprzed Iwszej czy IIgiej wojny światowej selekcja naturalna polegała na tym, iż jednostki (ludzie) którzy w jakiś sposób odbiegali od "norm" np.: warunkami fizycznymi tzn. ciężką chorobą zwykle nie mieli szans na wyleczenie...Na tym właśnie opierała się naturalna selekcja... Formułując tezę selekcji naturalnej w połączeniu z faszystowskimi poglądami zaprzeczył samemu sobie ponieważ słowo "naturalna" oznacza bez celowej ingerencji innych osób,itd...
Trzeba zadać sobie pytanie czy rzeczywiście gdyby ktoś z Was lub z waszych rodzin stanął w obliczu śmierci np.: wasza mama była chora na raka to czy rzeczywiście bylibyście zwolennikami prawdziwej selekcji NATURALNEJ ?Przypuszczam, że nie, jednak mogę się mylić...?
Co do sprawy związanej z gejami to należałoby dopilnowac sfery braku możliwości adopcyjnych w przyszłości... Uważam, że człowiek jako istota wolna sam decyduje o sobie, człowiek o przeciętnej inteligencji, a nawet tej poniżej średniej potrafi przewidzieć konsekwencje podejmowanych działań...
Tak samo ma się sprawa z kobietami które chcą decydować o czasie poczęcia dziecka... Osobiście uważam, że gdy doprowadzały do kontaktu były świadome konsekwencji ale mimo to podjęły się tego ryzyka... Więc raz podjętej decyzji nie cofa się ....
W sprawie pedofilów są różne poglądy... Osobiście uważam, że powinno grozić im min. 40 lat pozbawienia wolności (na jakiejś wyspie gdzie prowadzone byłyby tzw. szkoły przetrwania...) tak samo jak gwałcicielom... Oczywiście bez możliwości zwolnienia warunkowego...
W sprawie alkoholików byłabym już nieco bardziej ostrożna... Moim zdaniem społeczeństwo powinno dać szansę im poprzez porządnego przysłowiowego "kopa w ..."
Miało być jednak o selekcji naturalnej... Podsumowując proponowana przez Hitlera selekcja nigdy nie była i nie będzie naturalną poprzez praktykowane metody... Dla mnie ludzie którzy pozbawieni zostali życia w taki sposób oraz ludzie którym udało się przetrwać będą moim bohaterami...

"Bóg, honor, Ojczyzna ! "

magia_2

magia 2 dobrze gadasz społeczenstwo pijakom powinno dac szanse poprzez kopa w dupe, no i ja tak robie a ze czesto dupe myle z głowa to ich problem.kolejny dzisjejszy news rodzinka zabiła 1,5letniego dzieciaka ponoc zabili diabełka typowa delira pijacka,dalej gadajcie o tolerancji a ja o ucinaniu im nog,tolerujcie pedofili jak chocby ten szpitalny pedofilek młody szmatera tolerowany przez cały odział,brawo tylko im przyklasnac,i to jest tolerancja?!!!

To i ja powiem cóś.

Nie wiem jak kolego tito wyjaśni co zrobić z dziećmi, które na skutek choroby alkoholowej lub narkomanii odziedziczają nałóg. Selekcja naturalna?
Pedofil to przestępca i moim zdaniem jeżeli ma tego typu zboczenie powinno się go po prostu pozbawić możliwości kontaktu z dziećmi (a najlepiej kastracja).
Tolerancja to nie zgoda na zachowania anormalne. Tolerancja to nie zabranianie czynienia innym tego co nie szkodzi szeroko rozumianej ludzkości.
Dlatego generalnie nie mam zastrzeżeń np. do homoseksualistów, dopóki nie domagają się praw przypisanych prawdziwej rodzinie (np. adopcji). Już kiedyś pisałem na tym że skoro chcą wychowywać dzieci to niech sobie zrobią

POZDRAWIAM

to ja ci odpowiem coś- moj ojciec jest alkoholikiem niepijacym około 13 lat wygrał z tym nałogiem chwała mu za to on potrafił wykorzystac szanse jaka dał mu los,przestraszył sie swoich problemow ze zdrowiem i tego ze my jako dzieci zaczelismy sie wstydzic własnego ojca,teraz jestem z niego dumny!czy ja tez odziedziczyłem geny alkoholowe?mam kontakt z alkoholikami i nie byłbym przekonany ze geny maja taki wpływ na alkoholizm, tylko słaba psychika!!mozliwe ze choroby nowotworowe sa dziedziczone i nie ma sie na to wpływu,ale alkoholizm to poprostu słaba krucha psycha.nie tolerujmy alkoholikow pedofili(szpital rentgen jest tego przykładem)!!!!!!!!!

Szanowny TITO

Napisałeś, że

"wyeliminowac słabsze ogniwa z zycia,oczywiscie sposob w jaki chciał to wykonac pomijam,prawdopodobnie znalazłby sie lepszy,ale odwiecznym prawem natury słabsze ogniwa powinny byc usuwane likwidowane,tylko po to zeby patologia sie nie rozszerzała także-alkoholikow,narkomanow,pedofili...

itd. iitp.

A potem

moj ojciec jest alkoholikiem

alkoholizm to jak na pewno wiesz choroba nieuleczalna. A Ty, szanowny Panie jesteś dumny ze swojego Taty. Także przypomnij sobie że choć szanowny Tata jest zaleczony, to jednak do końca życia będzie alkoholikiem. I co? Usuniesz słabsze ogniowo?

Uzaleznienie, choć nie znam się na tym, nie ma nic wspólnego z genami (choć z tego co wiem i na to jest teoria). Po prostu, gdyby moja szanowna Mama była uzależniona jest prawdopodobieństwo, (i to spore) że ja mógłbym być również. I nie dlatego że geny by kazały:) po prostu byłbym. To się nazywa, z tego co pamiętam uzależnienie fizjologiczne.

Nigdy nie porównuj alkoholika z pedofilem. Nigdy. Bo nie wiesz (mam nadzieję) jaka jest różnica. Alkoholik, mimo że zazwyczaj krzywdzi najpierw siebie to potem krzywdzi swoją rodzinę.

A pedofil od razu krzywdzi dzieci. Swoje, moje, Twoje. Zabiłbym.

Alkohol?

To wróg każdego człowieka. Sam wiem

Nie pisz bzdur

tito ortiz: alkoholikiem nie staje się z dnia na dzień. Rozumiem, że gdybyś był starszy w chwilach słabości swojego ojca On by juz nie żył. Przynajmniej nie powinien wg Twoich młodzieńczych teorii. Czy ostrzysz siekierę? Jak szanowni przedmówcy słusznie zauważyli alkoholikiem przestaje się być z chwilą odejścia "na drugi świat". Nie życzę, ale wszystko się jeszcze może zdarzyć. Na Twoim miejscu zaszył bym się gdzieś w ustronnym miejscu i zajął się czymś mało stresującym. Może jakaś pasieka, może mały sad. Albo zbieranie stonki ziemniaczanej. Powinno pomóc.

ADALL

Sama w młodości zbierałam stonkę ziemniaczaną i...robiłam tym "biednym" pasiastym stworzeniom... pogrzeby podczas wykopków! Rzeczywiście odstresowuje :D

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org