sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Niedzielny wypadek koło BP

http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=10527

Jesli te BMW ma blachy zaczynające się na BL (czyli łomżyńskie), to goście sami prosili się o takie zakończenie.
Około godz. 13.30 przejeżdżałem koło zajazdu Ryś i jechałem w stronę Łomży. Na parkingu stacji benzynowej zauważyłem szarżujące dwa auta. Jedna Vectra (chyba, nie jestem pewien) i właśnie takie BMW. I auta te w pewnym momencie wyskoczyłe na jezdnię, około 30 m przede mną. Musiałem zahamować, pomimo iż jechałem z prędkością ok. 50 km/h. Poboczem szła kobieta i aż obejrzała się za nimi, gdyż był to pościg, rajd - albo inaczej: więcej huku niż prędkości, ale wyglądało to "imponująco". Ja jechałem dalej. Koło BP było czerwone światło, więc zrównałem się z BMW. Po zmianie światła zawody znów się zaczęły. Obaj kierowcy wyprzedzali co się tylko da, włącznie z wyprzedzaniem na pasach dla pieszych. Skręcili w ul. Przykoszarową.

Jak wracałem już z Łomży, to owe BMW znajdowało się na słupie na skrzyżowaniu przy BP.

Czyżby ciąg dalszy "kozaczenia"?

Tym razem bez wyrazów współczucia

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Niedzielny wypadek koło BP

kozaczenia? Czym tu się kozaczyć starą betą?
Poprostu ludzka głupota i bezmyślność.

Niestety. Po przejechaniu kilku tysięcy kilometrów młody kierowca myśli, że posiadł już wszystkie niezbędne wtajemniczenia. Często kończy się tragicznie. Często giną niewinni ludzie. Tak naprawdę, to dopiero po przejechaniu ok. 100.000 km przychodzi refleksja, iż ciągle człowiek się uczy. Człowiek zaczyna rozumieć, że rajdy są dla zawodowców i należy je rozgrywać na odpowiednio przygotowanych trasach.

Pozdrawiam
Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.

ja po ostatnich wypadkach w lomzy juz nic nie mowie;/ nie wiem skad sie biora tacy debile;/

pomijajac to rzeba przyznac ze solidny ten slup lub bardzo slabe blachy juz w tym bmw;/

BMW robi z ludzi to co robi VW czyli masz bmw - kurna kozak, masz vw - kurna Twoje autko sie nie psuje

...a ten kozak to co ?? but taki. Jest nawet powiedzenie '...głupi jak but...' Myślę że to o to chodzi.
Nawiasem te dzisiejsze powiedzonka typu 'wyczesany' - czyli łysy chyba, 'kozak' - jw. Oj słabawa umysłowo dzisiaj ta młodsza część społeczeństwa.... smutne to nieco.

________
Malachit

tommeknet

VW sie nie psuje??
Sprzedałem bo nie nadążyłem naprawiać.

antyred

Ja od sierpnia jeżdżę 13-letnim VW i zero kosztów. Tylko paliwo (olej napędowy) i wymiana oleju. Serio.
Ale to nie jest faktycznie reguła bezawaryjnosci, że to VW czy inna marka. Raczej chodzi tu o dostępność i cenę części.

Bo to debil był....:p

andreev

Jeśli chodzi o dostępność części, to się zgadzam z tobą.
Ale jest wiele innych aut ładniejszych i równie łatwo części do nich kupić.
Może niektóre z nich wymagają częstszych napraw, ale mniej palą i da się spokojnie zaoszczędzić na to.

antyred

Jeśli chodzi o spalanie, to mam na mysli Passata kombi 1.9 tdi o spalaniu średnim w okresie zimowym 6 l ON. W trasie spada do 5.2 l/100 km. a czy jest ładny? To kwestia gustu. Mi się podoba

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org