sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Browar Łomża sprzedany

Za 126 mln PLN dla ROYAL UNIBREW Dania. Jakie są Wasze opinie?

więcej wg właściciela: http://www.pepees.pl/index.php?wiad=263

ADALL

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Browar Łomża sprzedany

ehh smutne to troche Browar Łomża
byl ostatnim typowo Polskim Producentem Piwa!!!
;/

takie czasy,że teraz typowo polskie to,co w obcych rękach heh

Kiedyś super piwo robił Browar Drozdowo. Jedynym minusem było to że nie mogło długo stać bo się psuło (nie pasteryzwoane). Normalnie PYCHA. Można było beczkami pić.

...::: Dobry chłopak był.... i mało pił.... :::...

Znacie jakieś szczegóły umowy, bo nie mogę się doczytać na stronie PEPEESU. Czy fakt przejęcia naszego browaru oznacza, że w Łomży produkowane będzie piwo FAXE, czy pozostanie marka Łomża?

???????a na browarze cisza jak makiem zasiał,nikt nic nie wie!!!!

W Polsce władają samymi kiepskimi markami piwa. Łomża wśród nich będzie najlepsza. A co ze sponsorowaniem naszego Ł.K.S.-u?

taaa drozdowskie i dobre...? hahaha

ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!

Autor: adaśko (---.centertel.pl)
Data: 15-02-07 12:42

,,???????a na browarze cisza jak makiem zasiał,nikt nic nie wie!!!!"

Ten kto powinien wiedzieć, to wiedział już od dłuższego czasu

W informacji z PEPEESu jest coś takiego:

Cele browaru który kupuje PEPEES:
# Rozwijanie głównych atutów Royal Unibrew do funkcjonowania jako silna regionalna/krajowa marka.
# Nasilać innowację produktową – skupiając się na rozwoju silnych marek poprzez wzrastające nakłady na marketing i rozwój produktu.i rozwój produktu.

Myślę, że w regionie piwo Łomża z pewnością jest silną marką. Z tekstu wynika, że jest duża szansa, iż piwo Łomża pozostanie pod swoją nazwą!

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

piwo drozdowskie bylo kiedys piwem eksportowym. mialo nawet niezla marke w USA. bylo minelo ...

Kolank0: hahahahahahahaha. A mógłbyś więcej szczegółów podać na temat tej ekspansji w USA? Przypuszczam, że nie wiesz co mówisz !!

Pozdrawiam
Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.

A jednak Kolank0 wie o czym mowi. Dla mnie np. potwierdza On to co kiedys slyszalem z opowiadan mego ojca, jak i roznych podobnych wzmianek, ktore przewinely sie przez moje rece.
Ale co tu dyskutowac - wystarczy wejsc na google.pl i wszystko bedzie juz jasne, jak ... to piwo Drozdowo ...:).
Pozdrawiam, wychu

Oczywiście piwo z Drozdowa kiedyś było. Kroniki mówią nawet o medalach w USA (nie mylić wg mnie z uznaną marką). Były to lata XIX wieku. Wtedy piło się tam tylko podrzędną whisky (1410 wg mojego znajomego Maćka). Następną szansę próbowano nieudolnie wykorzystać w 1995 roku. Dlaczego nieudolnie?? Wykorzystano komercyjnie markę tego piwa umiejscowiając produkcję w Drozdowie. Zero profesjonalizmu. Bez reklamy, marketingu, próbowano coś tam produkować. Piwo nie pasteryzowane, krzywo klejone etykiety, niedomyte butelki. Efekt finalny znany - niestety :(((

Pozdrawiam
Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.

...co by nie mówić piwo z Drozdowa było dobre, przynajmniej na początku.

________
Malachit

Browar będzie dalej sponsorem ŁKS , pod tako samą nazwą jak teraz ! więc będzie dobrze :)

Autor: peter (---.lom.vectranet.pl)
Data: 16-02-07 01:07

Oczywiście piwo z Drozdowa kiedyś było. Kroniki mówią nawet o medalach w USA (nie mylić wg mnie z uznaną marką). Były to lata XIX wieku. Wtedy piło się tam tylko podrzędną whisky (1410 wg mojego znajomego Maćka)
.
Nie używaj mojego nicku do takiego bezeceństwa.
Petr zawiodłem się na Tobie (1410, jest to podrzędna Wisky). Umówmy się kiedyś, jak spróbujesz, zmienisz zdanie o podrzędnej wisky. Wyrób ekologiczny z atestem.

potwierdzam doniesienia Bartesa....

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org