niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
renowacja mebli

To może za dużo powiedziane. Chcę przemalować szafki kuchenne. Jasne, że trzeba zapewne "zmatowić" (papier ścierny) poprzednią farbę (zapewne jakis akryl) a potem pomalować ponownie (pistolet a nie pędzel lub wałek). Chciałbym to zlecić specjaliście. Znacie może zawodowców w Łomży ?

ADALL

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: renowacja mebli

ja na twoim miejscu nie inwestowałbym w fachowców bo takowych nie ma. Odnowienie mebli to rzecz prosta jak konstrukcja cepa doradzą ci w sklepie z farbami jaki papier dobrać , potem tylko kupujesz farbę do mebli wałęk w rękę i do roboty . najlepiej zeby element malowany był w pozycji poziomej .
przy okazji masz satyswakcję że sam coś możesz zrobić poza tym przy takiej robótce moze coś ci się spodoba i efekt możde być całkiem oryginalny

Anioł wcale nie musi być z góry

tak angel ma rację, ja robilem podobny bajer i wygladaja meble normalnie nic nie widac ze malowane po za tym ze sie fajnie blyszczą

Myślę , że do tego słuszne by bylo coś z farb alkidowych. Idź do sklepu Farmal do P. Michała N. który z pewnością Ci dużo doradzi.

idź do kogoś kto doradzi i to dobrze:) a niestety w farmalu pracuje banda nieuków-raz chciałęm kupić gips budowany szybkowiążący a dali mi zwykły:P takich przykłądów możnaby mnożyć:P jak wiesz co chcesz kupić to farmal ma dobre ceny:) ale nie proś ich o radę bo to co od nich uslyszysz z pewnością sam lepiej wiesz:) powodzonka w odnawianiu:)

bigi2004

Kupuję tam często i wiem co mówię.

jak remontowaliśmy dom kupowałem tam przez kilka miesięcy parę razy dziennie:) więc też wiem co mówię:)

bigi2004

Parę razy dziennie przez kilka miesięcy tam jezdziłeś? To musiałeś wydać majątek. Te sprawy to moja profesja.

nom duzo kasy poszlo nie piec ale co okolo 2 razy dziennie:) Twoja profesja? hmm sadze ze po 5 latach budowlanki i po 3 pb dziennych w bialym troszke mam pojecia o tym temacie:)

bigi2004

z całym szacunkiem autohton , ale zdania nie zmienię co do fachowości obsługi w sklepie farmal. jak juz wspomniałeś, że to Twoja profesja to na pewno wiesz po co jedziesz do sklepu i nikt Tobie nie musi nic tłumaczyć co do czego służy:) ale sam byłem świadkiem jak parenaście razy ludzie byli odsyłani do tykiety na produkcie, a to niestety nie jest zadowalające w obsłudze:) pozdrowienia

bigi2004

Tak , masz dużo racji , bo załogę tam zmieniają jak rękawiczki. Wchodzą nowości i ja niestety też muszę szukać porady , bo na czytanie nie mam za dużo czasu. W tym zawsze niezawodny był długoletni pracownik tego sklepu Michał N. Pozdr.

„Nierozsądnie jest zapłacić zbyt wiele, ale dużo gorzej jest zapłacić zbyt mało. Kiedy płacisz zbyt dużo, tracisz trochę pieniędzy – i to wszystko. Kiedy płacisz za mało, czasami tracisz wszystko, ponieważ rzecz, którą kupiłeś, nie nadaje się do celu, w którym została kupiona”.

Innymi slowy, autochton, to: tanie mieso psy jedza - no nie?

Pozdrawiam, wychu

o boze co za sierota .... to niedlugo do strzyzenia trawnika tez sie bedzie zatrudnialo osobnego kolezke a do zgrabienia lisci kolejnego?? paranoja !!! a palet z browarem w browarze lomza nie ma komu przezucac !!!! SZLAG CZLOWIEKA TRAFIA NA MIEJSCU!!!! siostro poprosze szpyrytuszu!!!!

ageszegedre !!!!!!!!!!!! ;]

FIN: tak koleżko. Do strzyżenia trawników już pracownika mam. Nie pytam w związku z tym o ogrodnika. Wspomniany ogrodnik grabi także liście. Pytałem o stolarza lub malarza. Rozumiem, że nie zgłaszasz akcesu do pracy a jedynie się wymądrzasz. Ale za to nie zamierzam płacić. Wyobraź sobie, że są ludzie, którzy po pracy nie przebierają się w dresy, żeby remontować sobie meble. Jak podrośniesz, albo zaczniesz odpowiednio zarabiać to wtedy to zjawisko zrozumiesz. Rozumiem Cię. Mam znajomego, który sam sobie wyrywa zęby. Też twierdzi: dentysta ... a po co ?

ADALL

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org