Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
PEPEES |
Taka bida z kartofelkami, że nawet najniższej krajowej pracownikom sezonowym nie dali.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: PEPEES |
Ważne żeby wierchuszka zarobiła a szary lud w doopie mają
|
|
To po ch#j się tam pchacie
|
|
W dawnych latach dobrze płacili trudno było się dostać, a teraz naprawde takie dziadostwo?
|
|
Przy umowie musisz dostać minimalne urzędowe stawki. W przeciwnym razie łamaliby prawo, a na to są paragrafy ;) także pomijając zakład, jako miejsce pracy, to ktoś tu w kulki leci.
|
|
P A niestety wystarczy dać umowę na część etatu aby płacić mniej a po drugie ludzie nie powinni podejmować tam pracy. Chyba że w Łomży z pracą krucho i dają się wykorzystywać
|
|
Jak możesz dostać umowę na część etatu pracując cały etat? Ludzie sami sobie pozwalają na coś takiego, a potem pretensje do kogo? Do samych siebie trzeba mieć pretensje. Dalej jest to oszustwo i jakikolwiek pracodawca robiący coś takiego łamie prawo. Czy pracownik to zgłosi to już jego problem.
|
|
Jak część etatu to i mniej godzin musi być. W PUP podają że jest umowa o pracę i stawki we wszystkich ofertach poniżej godności macie
|
|
Swojego czasu pracowałem tam przez 3 kampanie i pozdrawiam Pana Kowalewskiego. Problem był z ludźmi a nie z pracą po prostu schodziła się szumowina chlali przyjeżdżała policja sypały się dyscyplinarki... i tak co kampanie dlatego tam nie chciałem potem przychodzić może teraz coś się zmieniło. Może te pieniądze co płacili nie były super ale nie narzekałem. A jak ci nie pasuje jeden z drugim jakie ci pieniądze płacą to znajdź sobie inną pracę albo rozkręć własny interes. A jak jesteś nieudacznikiem to nie skamlej. To dobry zakład zdarzało mi się w gorszym dziadostwie pracować.
|
|
nigdy w pepees czy na browarze dobrze nie placili na sezon chyba dorosly facet nie pracuje tylko uczniaki zeby sobie dorobic Choćbym ciemną doliną kroczył zła się nie ulęknę
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |