Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Czy mieszkańcy Łomży są tolerancyjni?? |
Dlaczego ktoś "inny" nam przeszkadza? Kolor skóry, orientacja seksualna czy chociażby inny wygląd są jakims powodem do aktów przemocy? Dlaczego nasze społeczeństwo jest tak ograniczone, zapatrzone w stereotypy, których dawno już niema...Myślisz, wyglądasz inaczej i już jesteś inny, wytykają Cię palcami na ulicy czy w autobusie. Problem ten dotyczy głównie młodzieży.Czy nie potrafimy wychować własnych dzieci?...Co o tym myślicie? Myślę więc jestem?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Czy mieszkańcy Łomży są tolerancyjni?? |
tak to jest bardzo powazny problem . Ale powiedzcie jak kołutyny mają wychować dzieci?. Jacy rodzice takie same dzieci. Kto ma im przekazć te wszystkie pozytywne cechy. Dla ich rodziców to prawie kosmos. Pasja
|
|
Tak - widać to po postach w temacie " GEYE W ŁOMŻY !!!!!!! "
|
|
Dokładnie. A pamiętacie post "JUDE RAUS" ??? To był dopiero przejaw pustomózgowia. Pozdrawiam. grover
|
|
Post "JUDE RAUS" wskazywał tylko i wyłącznie na poziom umysłowy autora, członka Młodzieży WszechBuraczanej czy jak się oni tam nazywają. Osobiście nie mam nic przeciwko żadnej rasie ani wyznaniu, jednak mówię stanowcze NIE w stosunku do homoseksualistów. Związek dwojga ludzi to związek kobiety i mężczyzny. Może i ktoś powie, że jestem nietolerancyjny, ale to jest moje zdanie, nienarzucone mi przez nikogo. Pozdrawiam
|
|
Niby tak, ale od przekonania do działania droga krótka. A gdybyś tak na przykład był szefem firmy i miał 2 kandydatów: - jeden o wysokich kwalifikacjach, ale homo i drugi, nie dorównyjący poprzedniemu , ale hetero, to co byś zrobił? Jest takich "warintów" życiowych wiele i zawsze wystawiają one nasze przekonania na próbę. Ja jestem przeciwnikiem nie samych gejów i lesbijek (bo żadna w tym ich wina), ale formalizacji ich małżeństw i adopcji dzieci. Pozdrawiam. Zbych
|
|
a co z tolerancją dla tych co nie są tolerancyjni? ;) (piszę to z przymróżeniem oka jakby ktoś nie zauważył) mik
|
|
Nie możemy nikogo zmusic zeby był tolerancyjny, jego sprawa co myśli. Ale komantarze do postu Geje w Łomży i Jude Raus świadczą nie tylko o braku tolerancji, ale o bardzo ograniczonym umyśle i kulturze osób je piszących. Nikt nam nie każe kochać wszystkich gejów i innych, według niektórych 'odmiennych' ludzi, ale darujmy sobie wulgarne teksty, bo one swiadczą tylko o naszym braku inteligencji...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |