sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
WOŚP: Jurek Owsiak, a Paweł Wądołowski!

Jurek Owsiak wykorzystując okazję i dobry pomysł 12 lat temu zapoczątkował wspaniałą akcję z pomocą telewizji publicznej!

Paweł Wądołowski za pomocą radia którym szefuje podjął się organizacji WOŚP w Łomży. Słychać już echo tego wydarzenia: prowadzący na rynku powinien podobno wystepować ze swoimi tekstami dopiero po dobranocce kiedy dzieci już śpią, we współczesnej natomiast pojawił się tekst dotyczący licytacji medalu WOŚP. Wg mnie to co miało miejsce to szczyt!!! Nachodzi mnie cały czas pytanie: "Kto chciał tak bardzo tego medalu, że Paweł Wądołowski nie poinformował pana Mirka, iż jego oferta została przebita?!"

artykuł we współczesnej: http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20040113/REGION05/40112010

---
PGG

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: WOŚP: Jurek Owsiak, a Paweł Wądołowski!

Czytałem wypowiedź Pana Wądołowskiego w Gazecie Współczesnej i dziwie się, że skoro tak mu zależało na każdej złotówce dla chorych dzieci to powinien jeszcze przedłużać licytację przecież można tak było ciągnąć do północy. Pan Mirek, który przez chwilę myślał, że jest posiadaczem medalu na pewno by jeszcze licytował, a to dało by dodatkowe pieniążki dla chorych dzieci. A czyż nie o to Panu chodziło Panie Wądołowski?

Taaaaaak wykazano sie wyjatkowym profesjonalizmem prowadzac ta aukcje :| [dla niekumatych : to byla wypowiedz ironiczna]

Mariusz.

Pan Mirek Roberek Derewonek (Nasz Jedyny Murzynek et caetera, a bo ja wiem, czy już wszystko wymyśliłem...?; nie wiem, więc wymyślę), więc Nasz Jedyny (hm, chyba Pisarz, po Stomporze, rzecz jasna) nie miał z tym mało wspólnego.

Powiem mniej, byłem zachwycony, że Ktoś (nawet o innych imionach niż moje, o nazwisku nie wspomnę), że Paweł W. zechciał w swojej wielkiej łaskawości W OGÓLE w Łomży zorganizować XII Finał WOŚP. Ja bym w zgodzie z przepisami wyłączył nawet światełko do nieba. Jezu, czemu całej Łomży nie zagasiłem siłą pomysłu?! (Cóż, byłem jak Ty - Miłosierny).

Jako Pisarz miałem natomiast zaszczyt przeprowadzić wywiad z Panem Jerzym Owsiakiem rok temu i opublikować go w najstarszym i jedynym (polskojęzycznym) tygodniku w Podlaskiem. Z Panem Pawłem jeszcze nie, ale jak się ekstrawertycznie domyślacie, może to się zdarzyć, szczególnie, że Pan Paweł ze swoją BABską ekipą rozśpiewał w czas letni całe miasto (na Starym Rynku, Ogrodnicy, nie na działkach). Też bym im zgasił światło (jak bym nie śpiewał, nie?).

Malkontenci mają zawsze rację: nie róbmy swoje! (szczególnie w miasteczku nad wysychającą rzeczką, zanim bulwarek sprzed półroczku ją ożywi i stadion pod blokiem, Introwertyczni Markowie).

MirRobDer

Do MirRobDer

A poza tym wszyscy w domu zdrowi?

Chlopie dlaczego Ty nie pracujesz w tym radiu (Bardzo Atrakcyjni Boysi).
Jak w sam raz nadaje sie do kompletu z narcyzem, tulipanem i redaktorem naczelnym.

Lamico - przyjaciel na zawsze

hmm a kto w koncu kupil ten medal???

°°°°°°°°°°
... evaa ...

MirRobDer-ze,
Czy Ty, który ze wszystkimi rozmawiałeś, rozmawiasz albo będziesz rozmawiał, wymieniłeś też poglądy z kimś kto był na Starym Rynku w niedzielę? Bo sam albo nie byłeś, albo nie kontrolowałeś rzeczywistości.
Koncerty miały zacząć się od 12.- od której się zaczęły? O poziomie cichosza.
Licytacja miała być do godz.20.- do której była? A i tak jakoś z połowy fantów chyba nie sprzedali.
W tamtym roku słychać było głosy, że nikt nad tym nie panuje i że gorzej być nie może. Okazało się, że nieprawda, że jednak może.
Teraz tylko wypada się modlić, żeby za rok był jeszcze większy bajzel, wtedy wszyscy będą chwalić 12.finał.

Przyłączam się do pytania evaa'y...
Kto stał się szczęśliwym posiadaczem zlicytowanego medalu....?

---
PGG

dziś na stronie Radia BAB znalazłem informację:

"Licytacja na rzecz Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy przeprowadzona w Łomży w studio Radia BAB 97.5 FM zakończyła się sukcesem. Srebrno-złoty medal wybity dla całego kraju w ilości trzystu egzemplarzy, zaopatrzony w odpowiednią plakietkę i certyfikat, był podczas tegorocznego XII Finału głównym obiektem licytacji. W naszym mieście zwycięsko wylicytował go za kwote 5.500 złotych Józef Kosiorek, prezes firmy FARGOTEX. Jak oświadczył podczas wizyty w studio radiowym, uczynił to nie tylko w imieniu własnym, ale także wszystkich pracowników firmy, mających świadomość celu nie tylko licytacji, ale także i całej akcji charytatywnej, jakim jest ratowanie życia noworodków i małych dzieci. Fargotex wspomaga Wielką Orkiestrę od lat nie tylko poprzez zwycięskie licytacje serduszka i medalu, ale także poprzez sponsorowanie imprez związanych z tym wydarzeniem w Łomży."

...w kontekście tych wydarzeń... co to znaczy skukces?

zwycięsko wylicytował - to taki nowy eufemizm?

nie chcę rzucać fałszywych oskarżeń i dlatego się zapytam: czy Fargotex postawił warunek do sponsoringu imprezy? - to My musimy wylicytować medal! Czy może weszły w grę jakieś inne układy?!
Niestety, ale tak to właśnie wygląda. Proszę, żeby nikt nie sugerował, że jestem zawistny (czy coś takiego) - ale krew mnie zalewa jak słyszę, że była okazja do uzyskania w ramach licytacji większej kasy na dzieciaki, a nie wykorzystano jej.
Tym bardziej mnie dziwi ta sytuacja, że pan Paweł nie prostuje, nie koryguje informacji pana Mirka. Wg mnie coś tu jest na rzeczy!

---
PGG

Sie ma!

Jak sie nie ma wiele do powiedzenia, to sie milczy. Jak sie nie miało wiele do zrobienia, to sie skrytykuje tych, co ruszyli palcem. I tak w kółko (na czole). Łomża zaczyna z tego słynąć; widać, niejeden mamy rarytas.

Sytuacja dojrzała do tego, żeby powstał Sztab oprócz dotychczas działającego (wystarczy się w przyszłym roku zarejestrować, nie sądzę, żeby Paweł W. miał coś przeciw; w Łomży mogą działać ). I wtedy wszystko rozpocznie się punktualnie o godz. 12, będzie świeciło słońce, prowadzący będą równie wdzięczni jak poruszający się w poruszonym temacie Forumniaki, no mówię Wam, jak będzie cudownie! Już - do dzieła!

Mir Rob Der

P.S. 1. W domu dramatycznie: ciotka dogorywa, więc nie wiem, czy dożyje 93 urodzin; mama kaszle bez przerwy gruźliczo od października 2003, ojciec złożył swoje kosteczki w trumience kilka lat temu, ja wciąż nie debiutuję i niedowidzę na lewe oko, żona wyniosła się z córką do Kanady... Nie, nie wszyscy zdrowi.

P.S.2 Przygrywki do BABskich Boys'ów to długo oczekiwany sygnał, że wreszcie powstaje w miasteczku nad rozleniwioną rzeczką klimat dla tolerancji na europejskim poziomie? I że Forkontenci widzą w tym szansę na chrześcijąńskie i humanistyczne wartości na co dzień?

P.S.3 Nie, nie zamierzam po doświadzczeniu współpracy z SB i UB w radiu na "ł" wiązać się nawet z tak ciekawą ludzi i świata oraz jednako im przychylną rozgłośnią jak Radio BAB w rękach Pawła W. Po prostu dobrze Mu życzę i dziękuję, że dał powód do kolejnej wymiany złośliwostek (ciekawe, do kogo byłyby zaadresowane, gdyby spełnił się sen o Łomży bez swiatełka... Hmmm - do Owsiaka! Właśnie wtedy dostałby od Forumczyków za swoje!!!).

Pssst!
MRD

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org