Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
SPORT podział środków w Łomży |
Mieszkam w Łomży blisko ćwierć wieku i widzę jak sport wyczynowy w tym mieście powoli zamiera, tym bardziej dziwi mnie to, że nie podejmuje się w należytym stopniu kroków ratujących te kluby i dyscypliny sportów typowo olimpijskich np. lekka atletyka, pływanie, piłka ręczna. Cały czas dotowane są te same typowe dyscypliny komercyjne, których finansowanie w wielu państwach, a z których powinno brać się przykład odbywa się wyłącznie ze środków sponsorów, osób prywatnych, opiekunów. Widzę, że w Łomży irracjonalnie w ten sposób trwoni się pieniądze samorządowe, Proszę wskazać wyniki działań też takich organizacji jak: Fundacja Wspierania Rozwoju Sportu, Turystyki i Rekreacji - 21 tys. zł, TKKF... co one robią dla rozwoju sportu w Łomży... co więcej przejrzałem z ostatniego roku wszystkie wiadomości zamieszczone na łomżyńskich portalach internetowych i nigdzie nie zobaczyłem nawet śladu działania tych organizacji... Przykre to jest i krzywdzące innych, którzy w rywalizacji sportowej na te środki finansowe zasłużyli...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: SPORT podział środków w Łomży |
Wstyd Prezydencie! Klub osiąga sukcesy a wy dajecie kasę iinym co w ogóle sukcesów nie mają. Najlepiej jak na mordobicie się daje.. To i telewizji się pokazać można.
|
|
Myślę, że czas najwyższy w Łomży zmienić włodarza i jego ekipę. Ja też mam dość sponsorowania i utrzymywania tylko piłki nożnej. Pamiętajcie o tym przy najbliższych wyborach!
|
|
A jaki to prezydent? To szmondak zwykły! Prżecie on w ogóle nie myśli o rozwoju miasta, tylko jak zapewnić koryto sobie i kolesiom .....
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |