Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Przyśpieszacz internetu=wejdź a sie przekonasz!!! |
NETSpeedBoost 3.1 TRIAL - Aplikacja służąca do optymalizacji połączenia internetowego. Jest bardzo prosta w obsłudze - wystarczy wybrać rodzaj połączenia z Siecią, a narzędzie automatycznie wprowadzi modyfikację ustawień, tak aby poprawić parametry transmisji. W programie zaimplementowano też funkcje usprawniające ładowanie stron WWW oraz uniemożliwiające rozłączenie w przypadku braku aktywności użytkownika. Wystarczy tylko włączyć w tym programie odpowiednie łącze internetowe, które posiadamy i program zaczyna działać, efektem jest szybsze ładowanie się stron. Taki sam program kosztuje na allegro ponad 10zł, natomiast ja daję CI namiary gdzie ściągniesz ten program zafriko - uwież warto: http://www.networkingfiles.com/Download/netspeedboost.htm Czekam na komentarze osób, które ściągnęły ten program. MARCIN
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Przyśpieszacz internetu=wejdź a sie przekonasz!!! |
Program jest bardzo dobrze znany w środowisku sieciowców, lecz tych bardziej zaawansowanych od Ciebie, Redds. Mianowicie ma wiele niepotrzebnych, obciążających system, zarazem niedających się wyłączyć funkcji. Ponadto posiada kilkanaście tzw. ad-aware czyli programów, które instalowane są najczęściej bez wiedzy użytkownika, a potem wyświetlają reklamy, bądź wysyłają gdzieś informacje o naszym komputerze. Poza tym nie wspomniałeś, że jest to wersja shareware (możliwe, że wiesz co to znaczy) a pełna wersja kosztuje 25 USD (rotfl ;) płacić komuś 100 PLN żeby zaśmiecić sobie system). Osobiście niepolecam ściągania i instalowania tego programu - następne gówno, które ma przyspieszyć Internet... Jeśli czyjeś łącze jest zapchane lub ograniczone sprzętowo/programowo to nie ma nic do rzeczy żaden program, który i tak opiera się tylko i wyłącznie na wyszukiwaniu optymalnych dla danego komputera serwerów DNS. W Polsce są 2, najszybsze serwery DNS - Telekomunikacji Polskiej SA (194.204.159.1 i 194.204.152.34). Reasumując: nie dość że dopchamy sobie system jakimś gównem to i tak nic ono nie zdziała. Rachunek jest prosty. BTW (By The Way, z angielska "Przy okazji", jakby ktoś nie wiedział): Redds może dałbyś sobie spokój z zasypywaniem Forum swoimi bezsensownymi i bezcelowymi postami? Najpierw chciałeś sobie zarobić, reklamując turbinkę kowalskiego, której cenę zawyżyłeś o 100%, następnie post o TVK Vectra, chyba parę lat masz, żeby dowiedzieć się samodzielnie gdzie jest siedziba Vectry, i w jaki sposób można się z nimi skontaktować. Nie wspomnę już o tym poście dotyczącym przyspieszania Internetu. Jesteś żałosny. Wyjątkowo niepozdrawiam Mr S Ostatni bastion krytyki na tym forum :)
|
|
Mi net lepiej działa po tym programie, a że to wersja shareware to wiem. MARCIN
|
|
Widać, że kompletnie nie masz pojęcia o zasadzie działania takiego oprogramowania. Napewno Internet nie działa Ci szybciej. Program ten (i kilkanaście innych do rzekomego przyspieszania Internetu) wypróbowaliśmy z kolegami już kawał czasu temu. Żaden z nich nie przyspieszył działania Internetu - wręcz przeciwnie - obciążył tylko niepotrzebnie system i doinstalował kilkanaście ad-aware'ów. Nie wierz w cuda i zejdź na ziemię. Pozdrawiam
|
|
Nie wiem, zobaczę czas wyświetlania się stronek jak wyrzucę ten program i porównam. MARCIN
|
|
Lepiej z mądrym zgubić, niż z Reddsem znaleźć.
|
|
:]]]
|
|
Piszcie soboe co chcecie, ja przetestowałem ten programik jeszcze wczoraj i efekty są takie bez przyśpieszacza stronki wchpdzą powoli a bywa że się wyświetla że nie ma takiej stronki a jestem pewien że jest wp.pl Więc radzę każdemu go wypróbować bo przecież jeżeli się wam nie spodoba to zawsze możecie go usunąć, więc bez względu na komentarze ściągnijcie sobie ten program i sami zobaczcie jak to działa. Mi on przyśpieszył wyświetlanie się stronek internetowych. MARCIN
|
|
A świstak siedzi i zawija... Pozdrawiam
|
|
MrS. To w pewnym sensie moze dzialac. Mimo ze programu nie testowalem to mysle ze program nie przyspiesza samego transweru (no moze minimalnie optymalizujac MTU) ale przyspiesza wszytywanie sie stron po przez zapis najczesciej wyswietlanych grafik na stronie tak ze wczytywane sa z dysku. Zreszta mysle ze wiesz o co chodzi. Redds. Sprawdz jak szybko zciagaja sie pliki z netu przed i po zainstalowaniu programu. Moze to bedzie jakims wyznacznikiem wiekszej predkosci.
|
|
Heh, fajne sa te programy -- a ile osob sie na nie nabiera? W rzeczywistosci (nawet nie zainstalowalem, a juz wiem?;)) ten program to nic innego jak 'zmieniarka' ustawien DNS (oczywiscie DNS powinny nalezec do providera, z ktorego korzystamy -- sa najszybsze [dla nas, klientow]) oraz 'zmieniarka' proxy (co na pewno wplywa na szybsze ladowanie stron, choc nie zawsze). Takze zamiast instalowac jakies bzdurne, sharewearowe programy lepiej po prostu ustawic DNS i Proxy serwer naszego dostawcy. Poza tym (moim zdaniem, nie jestem do konca pewien) jesli jestescie klientami np. IST to oni maja przypisane na trwale proxy (z ktorego na 99% korzystacie nawet go nie ustawiajac -- transparent proxy) oraz DNS, wiec ten program nic nie pomoze, co najwyzej zapcha system (o czym ktos wspomnial).
|
|
ja zainstalowałem i mi chodzi jak trza. Zresztą kumpel teżzainstalował i teraz mamy taki transfer że hej ! Normalnie cudo. pozdrawiam.
|
|
Hm... Mam wrażenie, że user "Mariusz Pajdorowski" i user "Redds" to jedna i ta sama osoba... Klasa IP się zgadza (80.240.171.*), a na dodatek ta pochwała programu do przyspieszania Internetu, ciekawe... Pozdrawiam
|
|
lomza a co z cookies? ;P Pozdrawiam
|
|
MrS (Michał) a myslisz ze z cookies mogą być problemy? Ja powiem jedno ze uzywam program w stylu Linuxowych aplikacji to kontroli ruchu w sieci tak zeby lacza nie zapychalo (tzn wysyl lub odbior zeby nie zwalnial calej sieci). Nazywa sie CFos. Taki maly bakcyl ;) Zoptymalizowal mi łącze coś tam zmieniając i podał, że zyskałem 0,08% na szybkości :]. No ale to zawsze coś :)
|
|
|
|
Mylisz się Mrs ja nie jestem żadnym Mariuszem powaga na 100%. MARCIN
|
|
Speed tec ten jeszcze jest dobry, nie poprawia może pingów, ale pierwszy raz gg włancza mi się przy uruchomieniu neta, a zawsze musiałem czekać po 5 minut. Można gościągnąć za friko z yahoo.com MARCIN
|
|
taaaaa. u mnie też jest dobrze. A zresztą przecież to ja. Ten sam co wyżej. Racja zaponiałem się. tylko IP zmieniłem :) MARCIN
|
|
Zakończmy ten temat ;-) NIE ISTNIEJE PROGRAM DO PRZYSPIESZANIA INTERNETU !!! Modemy rulez! Pozdrawiam
|
|
jesli urzadzenia dostepowe po obu stronach obsluguja kompresje w locie, to czasem widac "przyspieszenie", bo poprostu tekst bardzo latwo i mocno sie kompresuje przy czym zyskuje sie "wiekszy transfer". Niestety mp3 sie nie da ;) Raver
|
|
Instalujcie co chcecie ;-) Ja takich gówien nie używam, bo ich nie potrzebuję a przede wszystkim przyspieszenie ładowania się stron kosztem robali, które instalują się z tego typu softem mnie nie interesuje. Pod moim Fbsd korzystam tylko z programu do harmonogramowania pakietów. Pod Windowsem nie mam żadnego tego typu programu. Redds proponuję Ci ściągnąć i zainstalować program Ad-Aware 6. Całkowicie darmowa, sprawdzona i uznana aplikacja do usuwania wszelkiego gówna (Gator, Cydor itp), które doinstalowało się z innym softem (wspomniany przez Ciebie "dopalacz" Internetu, Kazaa, i inne) a efektem ich działania jest spowolniona praca przeglądarki internetowej, otwieranie się stron z reklamami i ogólnie wolniejsza praca systemu. Ad-Aware 6 jest całkowicie darmowy, nie zawiera żadnych niechcianych dodatków i działa znakomicie. Nie dziwię się ludziom, że szukają softu do przyspieszania połączenia Internetowego - jest ono tak wolne (szczególnie w przypadku dostępu dial-up i SDI) że chwytają się wszystkiego :-) Ciekawostką może być fakt, że w Chinach stałe łącze o przepustowości 24 mbit kosztuje w przeliczeniu... 249 PLN... Chciałbym, aby TPsa zrobiła taką promocję ;-) W tej chwili płacę 260 za 0,5 mb. Nie mogę narzekać, bo chodzi ładnie, z dobrych serwerów FTP wyciągam 60-70 kb/s ale jak każdy chciałbym więcej ;-) Paradoksalnie usługi Internetowe (hosting, shell, mail) w krajach gdzie Internet kosztuje grosze (USA, Chiny itd.) są bardzo, bardzo drogie. W Polsce Internet jest cholernie drogi, a usługi Internetowe tanie jak barszcz. "Kocham" TPsa. Przepraszam za tak długi wywód i odejście od tematu, musiałem się wypowiedzieć :) Pozdrawiam
|
|
MrS zgadza się z Tobą że net w Polsce jest bardzo, ale to bardzo drogi. SDI jest do dupy i tu nikt nie powie że jest inaczej. Ciekawe kiedy w Polsce będzie jakiś porządny dostep do net bez względu kto gdzie mieszka ( ja mieszkam na os. Marii 2 i mam okrojony dostęp do firm które sprzedają usługi internetowe), ale puki co net będzie szedł w góre tzn. będzie droższy bo niebawem wchodzi 22% podatku za internet, więc le[piej zakładać neta z sąsiadem będzie taniej ( jak ktoś ma taką możliwość) Pozdrawiam nara. MARCIN
|
|
Chodzą słuchy, że TP chce wycofać wszystkie SDI, a dotychczasowym abonentom zaproponować Neostradę, która (podobno) ma potanieć do około 100 zł/miesiąc. Nie traćmy nadziei. Pozdrawiam
|
|
MrS ciekawe bo jeżeli wszyscy korzystający z SDI mają podpisaną umowę to nie wiem czy ktoś się na to zgodzi. Ale to było by korzystne rozwiązanie neostrada za 100zł miesięcznie - rarytas tak jak Łomżyńskie piwo. MARCIN
|
|
Dobra powiem Wam prawde. Redds i Kolumb i ja czyli Mariusz Pajdorowski to ta sama osoba ! Ale Was wyciuckaliśmy co ???? Daliście się nabić w butle :) he he internetowcy za dyche...
|
|
Buhehehehe Ale się dali nabić w butelkę ( ups wydało się hehehehe) MARCIN
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |