Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Niszczenie gniazd w okresie lęgowym |
W dniu dzisiejszym w spółdzielni Perspektywa odbywało się niszczenie gniazd dzikich gołębi --- Nie robiono tego kiedy nie było młodych, a zaczęto niszczyć kiedy są młode i do tego na wylocie z gniazd. Nie niszczono młodych ptaków odsuwając je przed zrzuceniem gniazd. Matki jednak wracały i chroniły je dalej mimo ulewy swoim ciałem -- oto zdjęcie jednej z nich -- prawdziwej matki ----https://www.dropbox.com/s/kydfh302scpzylr/Go%C5%82%C4%85b.JPG?dl=0 --- A co inni o ty sądzą -- rozpatrując tylko okres ochronny ptaków.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Niszczenie gniazd w okresie lęgowym |
To masz problem hehe
|
|
Z mojego okna widać tego gołębia mnie się kręcą łzy. Czy ktoś się zastanowił nad tym co robi??? Czy za takie postępowanie jest jakaś kara??? Panie PREZESIE czy to pańskie polecenie.
|
|
f16 -- najgorsza choroba gdy ktoś ma zajoba -- nie szanuje innych i otaczającego go świata.
|
|
Myślę że jutro odpowiednie organa zajmą się tą sprawą.
|
|
Podobnie jak u mnie, były na drzewie nikomu nie zawadzały dopóki nie wprowadzili się nowi najemcy mieszkania podemna, dzień po wprowadzeniu pisklaki zniknęły za rękę nie złapałem, odleciec nie odleciały bo niebyly wystarczająco duże
|
|
Takie przypadki zgłaszać do Drozdowa tam jest ośrodek towarzystwa opieki nad ptakami. Szkoda że tych co zrobili to też nie wyrzucili jak te pisklaki.
|
|
Rodzina gołąbków dzielnie walczy o swoje młode pozbawione przez pracowników PERSPEKTYWY rodzinnego gniazda https://www.dropbox.com/s/n8071vpjnolyjcz/Rodzina.JPG?dl=0
|
|
Dzikie gołębie to latające szczury, roznosiciele wielu chorób.
|
|
Zapamiętaj że to człowiek jest największym nosicielem chorób
|
|
A gorsi od szczurów to są ludzie wszystko zniszczą nawet drugiego człowieka.
|
|
Re: syyx zgłosić do Drozdowa tak!!! ale może także do jakiejś Fundacji i do lokalnych mediów a przede wszystkim do organów ścigania. Przecież to barbarzyństwo!!!, okrutne zabijanie bezbronnych istot przez zwyrodnialców!!! Przykre to bo Łomża leży na terenie Łomżyńskiego Parku Krajobrazowego a Park ten jest jedną z otulin Biebrzańskiego Parku Narodowego. Otóż do tego Parku przyjeżdzają naukowcy, ornitolodzy z całej Europy badać ptactwo a tu takie okrucieństwo bezmózgowców. syyx napisz czy coś w tej sprawie wiesz i czy sprawa jest rozwojowa.
|
|
Dzisiaj ludziom przeszkadza już wszystko. Zamiast mieć trochę szacunku do wszystkiego co żyje to celowo zabijają i niszczą przyrodę i cały ekosystem z nią powiązany. Dlatego w Bielsku Podlaskim została wstrzymana modernizacja budynku ze względu na wykluwanie się nowego potomstwa ptaków. Teraz z dokończeniem inwestycji muszą poczekać do 15 sierpnia.
|
|
Nie od dziś wiadomo, że brak ludzkiego gatunku wyszedłby Ziemi na zdrowie ...
|
|
O ile mi wiadomo to prawdopodobnie ktoś interweniował w Drozdowie gdzie mieści się Towarzystwo Opieki nad ptakami. Na sto procent nie jestem pewien. Wiem tylko, ze w szpitalu też są niszczone gniazda jaskółek oknówek, które są pod ochroną oraz w ciągu sklepów Kazańska z Piłsudskiego.
|
|
Nie od dziś wiadomo, że Ziemia wyszłaby lepiej na braku gatunku ludzkiego ...
|
|
Chińskie badziewie, nie komputer ...
|
|
Jest wiele organizacji które zajęłyby się tematem. Przejdzie TVN, Polsat i pokażą temat. Administracja SM Perspektywa będzie miała obciach na cały kraj. Takie sprawy warto zgłaszać. Kary dla administracji za tolerowanie i zlecanie takich działań nie są małe. Tu masz niektóre podstawy prawne http://www.poznan.pl/mim/main/-,p,16183,16194.html Możesz napisać maila do PTOP Białystok http://www.ptop.org.pl/kontakt/kontakt.html
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |