Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Indywidualne miejsca dla niepelnosprawnych |
Dzień dobry. Zwróciłem uwagę że niektóre miejsca do parkowania dla niepełnosprawnych są oznaczone konkretnym numerem rejestracyjnym. Czy to jest prawnie dopuszczalne, czy też to radosna twórczość uprawnionych osob? Jeżeli inny niepełnosprawny zaparkuje na takim miejscu to co?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Indywidualne miejsca dla niepelnosprawnych |
Powiem tak, z niepełnosprawnością jest jak z orientacją, walczą o nią Ci, którzy w rzeczywistości tacy nie są.......
|
|
To nie jest odpowiedź na moje pytanie, nie czepiam się uprawnionych tylko interesuje mnie kwestia prawna takiego postępowania.
|
|
Może to ksiądz niby inwalida hehe.kiedy widziałem pod szpitalem ksiądz zajechał bryka za 200 tys wjechał na inwalidoq.oczywiscie wizualnie zdrowy jak koń.karta po znajomości pewnie jak wielkości.
|
|
Kilka lat temu niektóre spółdzielnie udzielały takich praktyk jak nieodpłatna rezerwacja miejsca dla osób niepełnosprawnych (nr rejestracji był wywieszony na tabliczce przy miejscu) ale później zrezygnowano z tego bo było dużo zamieszania i mało miejsc dal innych.
|
|
Możesz parkować bez konsekwencji
|
|
Kiedyś można było \"wykupić\" / wynająć w spółdzielni
|
|
Kiedyś wynajmowało się takie miejsce parkingowe od spółdzielni koszt 50 zł. za miesiąc tylko dla niepełnosprawnych. Teraz te przepisy są zniesione.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |