Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
filtr cząstek stałych |
Czyszczenie filtra cząstek stałych zastosowanego w Toyota Avensis. Zajmuje się tym ktokolwiek w Łomży lub bliższej okolicy ? Podpowiecie?! ADALL
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: filtr cząstek stałych |
większość serwisów, ale prościej to usunąć ;) ---------------------------------------------
|
|
usunołem i jestem zadowolony ;p ---------------------------------------------
|
|
Można i usunąć Ale nadchodzi przełom na stacjach diagnostycznych a już z wyjazdu za granicę do większych miast zapomnij
|
|
zapomni jak zaczną kontrolować spaliny na wjazdach do miast i granicach państw na razie liczy się papier czyli homologacja szybko nie zaczną tego robić, bo fabryki też oszukiwały i nowe auta nie spełniają deklarowanych norm za dużo byłoby spraw w sądzie i VW musiał by kasę zwracać jak w USA w unii to nie przejdzie, przeczekają okres aż auta się zestarzeją i dopiero się zaczną kontrole jakość paliwa też ma znaczenie
|
|
na Szosie Zambrowski u tłumikarzy chyba widziałem reklamę regeneracja czy czyszczenie DPF, coś takiego
|
|
nie usowaj, bo zmienaja sie przepisy odnosnie tego filtra. ci co po usowali beda wstawiac je spowrotem.kup sobie plyn do mycia dpf kosztuje 120 zl. i sam to zrobisz, wystarczy na dlugo.
|
|
Bardzo dobrze powinni postawić na granicach miasta w każdym mieście analizator spalin i dowody zabierać tym smrodzielcom stać na auto to i na serwis powinno stać zanim kupisz auto pomyśl ile kosztują naprawy.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |