Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Prezent na chrzest |
Cześć :) czy na chrzest można kupić maluszkowi kolczyki? czy to za wcześnie?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Prezent na chrzest |
kup mu lepiej zegarek ..... bardziej mu się przyda ;-)
|
|
na chrzest ładną pamiątką będzie łańcuszek
|
|
Oj chyba za wcześnie, przynajmniej tak mi sie zdaje. Lepiej może coś adekwatnego do wieku? My kupiliśmy dla siostrzeńca książeczkę sensoryczną na poczcie kwiatowej, no i kopertę oczywiście bo rodzice najlepiej wiedzą co mu potrzeba a łańcuszek z krzyżykiem dostał od chrzestnych
|
|
Zgadzam się z innymi. Wydaje mi się, że to nie jest dobry pomysł na prezent, jeśli chodzi o chrzest. Jeżeli chcesz postawić na biżuterię, lepiej zdecyduj się na łańcuszek.
|
|
Poszukaj czegoś ładnego handmade. Na https://babyly.pl/ mają bardzo ładne i stylowe produkty tego rodzaju. To teraz bardzo modne jest.
|
|
Sorry Aligru ale tego badziewia nikt już nie kupuje
|
|
Najlepiej po prostu szachy kupić. To jest świetny prezent! Co do tego nie mam wątpliwości. _____________________________________ Indywidualna i rodzinna terapia w Poznaniu
|
|
Proponuję coś związanego z sakramentem, który dziecko ma przyjąć. Jest duży wybór różnych pamiątek w Łomżyńskiej Księgarni Diecezjalnej lub w sklepie obok (na przeciwko katedry) - biblia, coś ze srebra. Na zabawki edukacyjne przyjdzie jeszcze czas. Zostawcie to lepiej jako prezent pod choinkę. A pościel, którą dziecko przesika i ubrudzi, ręczniki, to są rzeczy, które się używa, pierze, a potem wyrzuca. Raczej na pamiątkę starych szmat nikt nie trzyma. Warto byłoby pomyśleć dodatkowo o jakimś wkładzie do koperty, bo rodzice wiedzą najlepiej, czy potrzebują dla dziecka nowej pościeli, pieluch, czy wydadzą to na wizytę lekarską (poza Łomżą), gdy dziecko będzie potrzebowało ratunku od specjalisty.
|
|
też mi się wydaje że z biżuterii jak już to wwłaśnie łańcuszek, naszyjnik, ja doradzałam z aniołkiem żeby nie był aż tak \"święty\" i z maryją od razu, są też przytulanki szumiące fajne za duże pieniądze więc jako prezent w sam raz xd
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |