Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Szkoła wizażu |
Znacie dobrą szkołę wizażu? Czy któraś z Was ukończyła taką szkołę i może ją polecić?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Szkoła wizażu |
Szkołę czy szkolenie? Bo jako takich szkół wizażu - kilkuletnich, całodziennych, to ja nie kojarzę. Za to możesz na spokojnie zrobić szkolenie zawodowe - sama takie przerabiałam.
|
|
Jak chcesz kilkuletnią szkołę to polecam Studium Dziewulskich w Warszawie - lepszej nie znajdziesz :) Wszystkie warsztaty i zajęcia są prowadzone przez znanych wizażystów, stylistów i charakteryzatorów - zajmują się oni na codzień m.in. pracą w TV w takich programach jak Twoja twarz brzmi znajomo. Z kierunkami możesz zapoznac się na http://www.dziewulscy.pl/
|
|
Są indywidualne kursy w Łomży,a o szkole nie słyszałam
|
|
Już pisalam. W Warszawie masz prowadzone porządne szkolenia zawodowe i tam was faktycznie do pracy przygotują. Nie twierdzę, że od razu, bo to wszystko wymaga wielokrotnego treningu, ale jednak przy odpowiednim podejściu łatwiejszej drogi po prostu nie ma.
|
|
W Warszawie jest świetna szkoła - Europejska Szkoła Stylizacji Select. Myślę, że jeśli chodzi o wizaż to właśnie u nich znajdziesz dobry kurs. Jeśli nie masz czasu na kurs dzienny to możesz zrobić weekendowy. Tutaj popatrz http://select.edu.pl/kurs/wizazu/. Mają ogromne doświadczenie i znakomitą kadrę.
|
|
Jak zdobędziesz zawód i zechcesz otworzyć swój salon wizażu to pewnie przyda Ci się trochę wiedzy biznesowej. Moja koleżanka skończyła kursy Akademii Versum https://www.akademiaversum.pl/ i właśnie rozkręca salon kosmetyczny.
|
|
Ja bym chyba wolała do Dziewulskich, bo widziałam ich charakteryzacje, są niesamowite.
|
|
Zawodowe masz w Beauty Lux, w Wawie. To trudne szkolenie, ale jeśli zdasz egzamin, to masz uprawnienia. Tam plus jest taki, że pracujesz w małej grupie i na porządnych kosmetykach. Prowadzące też istotna kwestia, ale ogólnie wszystko jest do ogarnięcia.
|
|
Od siebie polecam Akademię Good Look z Warszawy, byłam na ich kursie 16 godzinnym , grupy po 8 osób więc instruktorki nauczyły nas naprawdę dużo, miały podejście indywidualne. No i widać było że mają dużą wiedzę. A same kursy w miłej atmosferze.
|
|
|
W Beauty Lux w Warszawie robią takie zawodowe szkolenia. Tam faktycznie przygotowują do pracy, nie traci się czasu. Program jest długi i wymagający. Kolejna kwestia - można w ten sposób naprawdę wiele osiągnąć w krótkim czasie. Działam z nimi już długo, wiem, ile to daje.
|
|
o ta m.e.n.d.a kempa dalej tu na forum
|
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |