Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Bieguni Olgi Tokarczuk |
Czy może czytaliście - http://virtualo.pl/ebook/bieguni-i120540/ ? Warto? Zainteresowała mnie przyznanymi nagrodami. Faktycznie godna uwagi? Ludzie piszą, że Tokarczykowa fajnie to ubrała w słowa. Że sam temat wciąga. Prawda?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Bieguni Olgi Tokarczuk |
Nie mam za bardzo wiedzy w tym temacie... Dlatego też raczej dość ciężko będzie mi pomóc... Widzieć jedynie oczyma, to nie widzieć wcale.
|
|
Zdecydowanie odradzam. Są lepsze pozycje. Proza mocno przereklamowana, w dodatku głównie w tzw mediach \"głównego ścieku\", o przepraszam - głównego nurtu, oczywiście ;) --- Nie ma nic przyjemniejszego, niż czytanie ulubionego Bloga :)
|
|
Ale jeśli bardzo chcesz, to w wirtualnej biblioteczce możesz zacząć czytać i zobaczysz, czy Cię wciągnie :) Może jestem niesprawiedliwa w ocenie, bo przecież Nike, Booker itd... Tylko, wiemy przecież w jaki sposób przydziela się takie nagrody. To zawsze gra różnych interesów, lobbystów z różnych krajów oraz politycznych wpływów, niestety... Co oczywiście nie przekreśla wartości literackiej niektórych pozycji, ale zdanie można sobie wyrobić dopiero po przeczytaniu przynajmniej dłuższego fragmentu. zatem bardzo proszę :) --- Nie ma nic przyjemniejszego, niż czytanie ulubionego Bloga :)
|
|
Tokarczuk to nie jest pisarka, której twórczość do mnie trafia.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |