Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kobieta.. pytanie za 1000 $ |
Co sądzicie o tym czym kieruje się kobieta w dzisiejszych czasach przy "wyborze" faceta? Czy zależy jej tylko na portfelu wspomnianego wyżej nieszczęśnika, czy też jest coś takiego jak kierowanie się sercem, altruizm (w co szczerze wątpie). MoJe ŻyCie To MentoR.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kobieta.. pytanie za 1000 $ |
Moim zdaniem: 40% - portfel, 45% - tzw. miłość, 15% - kultura, wygląd zewnętrzny. Takimi proporcjami rozpatruje mężczyzn dzisiejsza, młoda kobieta. Pozdrawiam.
|
|
50% miłość 40%jego charakter 10%wszystko inne a tak na marginesie wydaje mi się że wygląd i portfel nie jest najważniejszy. dziś jest jutro nie ma. akapulko12
|
|
Ja tylko wiem co zrobić by kobieta po orgaźmie krzyczała jeszcze 2 godziny. Otórz należy wytrzeć małego o firankę!!!!! hehehehe......
|
|
60%miłość 20%wygląd 10%kultura i romantyczność 5%sposób ubierania 5% samochód :) ....Uwiodła mnie przepaść jednego spojrzenia....
|
|
no tak.samochod. ale czyj?rodzicow? heheh jestem ... sobie
|
|
Miłe panie mam do was pytanie: - jeśli nie ma wyglądu - kultury i romantyczności - sposobu ubierania (odpowiedniego) - samochodu to nadal jest 50-60% szansy na miłość? :) --- PGG
|
|
60% miłość (wierność, zaufanie, oddanie) 40% inne: - szacunek - styl ubierania - taniec - szczerość - wygląd Najważniejsze jednak jest to, że będzie okazywał nam zawsze zainteresowanie naszą osobą, że będzie w ważnych momentach, nie będzie uciekał od problemów, będzie śmiał się i płakał razem znami. Zawartość portfela na poczatku nie jest ważna. Trudno, żeby np. student jeździł Volvo C30 i serwował swojej dziewczynie kawior na kolację. Do takich luksusów można przecież dojść razem, jeśli tylko zwycięży to "coś"... Malwina
|
|
"..Alehandra" Zawsze jednak musi się wkraść to co facet posiada. MoJe ŻyCie To MentoR.
|
|
Miłość w dzisiejszych czas to deficytowy towar, ale nie mówię, że niedostępny. Poza tym trochę duże te proporcje u Was ... 60%: - wygląd zewnętrzny - charakter - grubość portfela i auto - styl (bycia, ubierania się itp) 40%: - miłość - zauroczenie - kultura - poczucie humoru W sumie to ciężko tak ustalić jak to dokładnie jest, co innego, gdy doświadcza się tego samemu :)
|
|
eee...moim zdaniem to kazda kobieta jest inna i nie mona kadej oceniac według tego samego kryterium
|
|
Jeżeli odniosłeś w życiu sukces to kobiety to docenią,jeszcze troszkę komplementów,nie za mocnych oczywiście i po wszystkim,z czasem zadna się nie oprze.
|
|
Według mnie na nic kasa, samochód ani gruby portfel, jeśli facet nie jest interesujący. Dla każdej kobiety bycie interesującym oczywiście będzie znaczyło coś innego. Ja nie chciałabym bogatego faceta, jeśli nie miałabym z nim o czym rozmawiać. Po drugie, uważam, że jeśli wygląd zewnętrzny jest bardzo ważny - to schludny wygląd jest ponad wszystko. Jeśli człowiek chodzi z tłustymi włosami, w wiecznie poplamionych ubraniach, brudnych butach i, przepraszam, jedzie mu z buźki, to jakkolwiek ciekawy by nie był, u mnie odpadłby zdecydowanie. A poza tym wszystkim uważam, że nie można obliczyć w procentach ważności różnych czynników. Każdy przypadek jest indywidualny i tu nie ma co się zastanawiać, czy ważniejszy jest portfel, czy urok osobisty :) Pozdrawiam, kaschia
|
|
Wygląd jest ważny, ale tylko przy pierwszym zętknięciu się z daną osobą (podryw). To tak jak z książką. Im ładniejsza okładka, tym bardziej przyciąga uwagę. Ale to za mało! A już napewno nie jest najważniejsze, ba, nie jest nawet ważne. Wasze dywagacje są bezsensowne. Każda kobieta jest inna i dla każdej liczy się w mężczyźnie coś innego. Nie wszystkie są też materialistkami. Jeśli umawiacie się z dziewczynami, które są w wieku 18-25 lat, to nie dziwcie się, że są niedojrzałe i mają jeszcze pstro w głowie. One jeszcze nie wiedzą czego chcą. -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
kobiety lubia siuraki a reszta jest dopiero potem.
|
|
Święta prawda markac:) Z tego wniosek ,że trzeba umawiać się z dojrzałymi kobietami...one wiedzą co chcą ha ha G a z e l a
|
|
Nie wszystkie babki lecą na kasę i portfel...bo to,że ktoś ma pieniądze...bo np. ma bogatych rodziców nie oznacza, że będzie umiał utrzymać rodzinę i dać poczucie bezpieczeństwa. Chyba bardziej liczy się czy facet jest pracowity i ambitny. Ale też każda kobieta patrzy inaczej, w zależności od wieku, wychowania i światopoglądu. Dla mnie liczy się, żeby facet miał pasję w życiu, chęć do działania. A pieniądze...no cóż...żyjemy w takich czasach, że prawdziwe jest przysłowie( a te podobno mądrością narodów) Umiesz liczyć - liczyć na siebie.Nic dodać nic ująć:) ja czekam na piątek....tygodnia koniec i początek!!!
|
|
Heh ciekawy temat ;]]] Ja reasumując powiedziałbym ILE KOBIET ,TYLE GUSTÓW :)) Pzdrr
|
|
pewnie ze jedna patrza gdzie by tu wyrwac bogatego chlopaka (a najczesciej syna bogatych ludzi :P) a drugie na wyglad, inne na charakter, ale tak naprawde w pierwszym kontakcie liczy sie tzw. pierwsze wrazenie (czytaj : wyglad!) taka jest prawda ... bo jak myslicie czy kobieta (lub tez oczywiscie mezczyzna) umowi sie na randke z niechlujem? przeciez to oczywiste ze wyglad ma znaczenie, ale przesada tez odrzuca - spojrzmy na te "piekne" pomaranczowe tapetki biegajace po naszej Łomży (zaznaczam ze nie jestem osoba ktora nie wie co to kosmetyki...) ;)))
|
|
to kto wygral tego tysiaca?? ;P
|
|
hehe. Przelew śmiga na konto Majeczki-kloteczki. malwiny. kaschi. To po jakieś 333$ (niestety ale jest to odp. zbiorcza ;) także będzie na drobne wydatki i jakiś prezent mały dla faceta. Nie wolno o nich zapominać to też ludzie. Pozdro dla wszystkich, może jeszcze tak do końca ten świat nie upadł do poziomu blachar spod Mcdonalda MoJe ŻyCie To MentoR.
|
|
HEJJJJJJJJJ TA WLASNIE GIINA JEST PRZYKLADEM TEGO ZE KOBIETY LECA NA KASE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JUZ SZUKA GOSCIA KTORY SZARPNA 1000$ ZA DOBRA ODPOWIEDZ NA PYTANIE!!!!!!!!!!!!!!!! HEHEHEHEHEHEHEH
|
|
Dzięki wielkie za 333 :) przekazuję je na cele charytatywne....tak jak wszytkie kobiety szukające meża chcę pokazać, że jestem czuła, wrażliwa i kocham dzieci:) hehehe a tak poważnie .... każda potwora znajdzie swego amatora.... A nawet po dłuższym zastanowieniu stwierdzam, że bogaci mają gorzej w odkrywaniu miłości...bo skąd wiedzieć czy ta oto piękna blondynka o nieziemskich rozmiarach nie mówi kocham do twojego portfela, kluczyków do samochodu czy mieszkania:/ Ależ to wszystko skomplikowane:) i jak się w tym połapać?? ja czekam na piątek....tygodnia koniec i początek!!!
|
|
ZA DUZA CHOLOTA ZEBY ZROZUMIEC TO WSZYSTKO .....KOBIETA NIE LECI NA KASE PRZEDEWSZYSTKIM ,LECI NA FACETA WYGLAD BO TAK JAK MY SAMCE JEST WZROKOWCEM I Z BYLE DZIADEM O TWARZY JASZCZURA RACZEJ NIE SPOTKA SIE BO I WY TAK PRAWDZIWEJ LAFIRYNDY TEZ NIE CHCECIE TYLKO LALUNIE O TWARZY ANIOLA A NAJLEPIEJ JESZCZE DZIEWICE ....HEHEHEH I WTEDY KIEDY JUZ MASZ TA "BARBIE" TO ZACZYNA SIE NOWY PRZEDZIAL ZYCIA DLA CIEBIE I TWOICH KOLEGOW HEHEHEHE WTEDY TO TY KOLEGO JEDEN Z DRUGIM WYDAJECIE NA NIA KASE TYLKO PO TO ZEBY WAM NIE UCIEKLA A TO JEST BARDZO WYGODNE DLA TYCH PIEKNYCH STWORZEN WIEC NIE PROTESTUJA .... I DLATEGO MOWICIE WSZYSCY ZE KOBIETY TYLKO KOCHAJA PIENIADZE ... DALEKO OD PRAWDY KTO TU KOGO NACIAGA A TAK PRZY OKAZJI MARCELUS2000 ZAPYTAJ SIE SWOJEJ MATKI JAK TO BYLO I ILE MUSIALA POCIAGNAC SZNURKOW ZANIM PRZYSZEDLES NA SWIAT ...BEDZIE LEPIEJ NA KONCU
|
|
Kobiety wybierają mężczyzn czułych, delikatnych, wiernych, szlachetnych, wrażliwych, odpowiedzialnych, mądrych, romantycznych, empatycznych i spolegliwych. Tak mówią poeci i tak mówią same kobiety. Naukowcy mówią zupełnie co innego... WARTO PRZECZYTAC! http://kobieta.onet.pl/1364730,felietony.html
|
|
for: DMZZONE. Czuję się obrażony, nie mieszaj pojęć "...czym kieruje się kobieta w dzisiejszych czasach przy "wyborze" faceta?.." Przeczytaj dokładnie treść tematu przeze mnie zaczętęgo a potem wydawaj durne opinie, szczególnie o mojej matce. To były zupełnie inne czasy, nie mam 15 lat tylko 26. To sobie policz chyba żeś z matmy noga. Kiedyś naprawdę nie liczyły sie pieniądze bo nie miały żadnej wartości. Pytanie, dlaczego więcej ludków przychodziło na świat, bo ludzie nie byli oślipieni chęcią posiadania. MoJe ŻyCie To MentoR.
|
|
ty pawellomza nie wiesz co to zarty? wyobraz sobie ze jestem z chlopakiem ktory ma baaardzo ciezka sytuacje - dlugi ktore ja pomagam mu splacac buraku
|
|
marcelus2000 blachar jest bardzo duzo taka jest prawda niestety - ale najgorsze jest ze najwiecej z nich to malolaty po 15-17 lat a gdzie sa ich rodzice gdy takie szwedaja sie nocami (tzw. legionówy) po to by wyrwac chlopaka z fajna bryka?
|
|
Wygląd jest ważny ale nienajważniejszy...To też zależy ile ma się lat i czy szuka się faceta na kilka tygodni czy na kilka lat czy na całe życie. Wszystko zmienia się z wiekiem...Na początku patrzy się jak się chłopak ubiera, jakiej muzy słucha i czy ma dużo kumpli- bo to imponuje. Potem idzie się na studia, zaczynasz rozmawiać z facetami i zaczynasz rozumieć, że rozmowa to nie to samo co podrywanie. Kończysz studia i jeśli nie znalazłeś tej drugiej połówki to myślisz sobie...zacznę pracować, poznam kogoś w biurze itd...i nagle tak bardzo wpadasz w wir telefonów, załatwiania i oboiwązków służbowych, że przychodząc do pustego mieszkania myślisz tylko o jednym...spać!!! i tak mija kilka lat...kończysz 30-kę i budzisz się we właśnosciowym mieszkaniu, przed blokiem stoi Twój samochód. Masz wszystko ale tak naprawdę nie masz nic...i już nie patrzysz czy ładny, bogaty czy mądry lub głupi...byle ktoś był...bo to co może człowieka dotknąć najgorszego to samotność... Kurcze...smutno mi się zrobiło...wracam do pracy...:/ ja czekam na piątek....tygodnia koniec i początek!!!
|
|
Chińczycy powiadają; Mężczyzna żyje po coś, a kobieta dla kogoś. Jeśli potrafisz ją ze sobą związać- to zrobi (ona) dla Ciebie wszystko. A jeśli nie potrafisz - to nie obwiniaj jej , nie przypisuj jej głupich cech- tylko popatrz na siebie bo to wyłącznie twoja wina. Wiem o czym piszę bo małolatem przestałem być dawno temu. Zbych
|
|
Najlepiej być Samemu:) Zero Problemów Jeżeli Chodzi O Kobiety;) Ja Zamierzam Tak Żyć:D Żyje By Pakować Pakuje By Żyć
|
|
Wydaje mi się, że związek buduje dwoje ludzi, jest coś takiego jak partnerstwo, zaufanie i przede wszystkim uczucie czyli miłość. Żeby zatrzymać tą drugą osobę trzeba się starać, bez względu jaką płeć się reprezentuje. Trudniej jest zbudować niż zniszczyć...a wspomnienia i złość zostają na długo... ja czekam na piątek....tygodnia koniec i początek!!!
|
|
Majeczka-kloteczka Miłość Jest Tak Samo Pojeba** Jak I Te Cholernie Życie!!! Pozdro!!! Żyje By Pakować Pakuje By Żyć
|
|
Pakero życie jest piękne tak samo jak miłość :) trzeba tylko umieć dostrzegać małe rzeczy a nie czekać na błyski z nieba, grzmoty i nadprzyrodzone zjawiska. Piękne jest to czego nie widać na pierwszy rzut oka. Myślę, że kiedyś ktoś zranił Cię....na tym kimś Ci zależało ...zakońćzenie jest w numerze Fisza...(tytułu nie pamiętam) Chyba Drewno ale pewna nie jestem. Pozdrowionka:) ja czekam na piątek....tygodnia koniec i początek!!!
|
|
Majeczka-kloteczka Zranił:((((((( I Dlatego Już Nie Mam Zamiaru Sie Nigdy Zakochać!!! Prosze Boga Nigdy Więcej Niech Nie Pozwoli Na To By Ktoś W Moje Serce!!!!!! Żyje By Pakować Pakuje By Żyć
|
|
Jest takie powiedzenie: Czas leczy rani:) i uwierz mi na słowo, że to prawda...tylko niestety niegdzie nikt nie mówi jaki jest przelicznik czasu do bólu złamanego serca:( Ale trzeba żyć i wierzyć, że może być tylko lepiej:) A ta dziewczyna...no cóż...było minęło i trzeba iść dalej:) ja czekam na piątek....tygodnia koniec i początek!!!
|
|
marcelo: przelew "śmignął" na konta dziwcząt, których zdaniem babeczki nie patrzą na $$$. Dlaczego? Mogłeś napisać, że chcesz usłyszeć o tem, że "kobiety nie lecą na kasę..." i tym podbne inne politycznie poprawne wyzewnętrznienia. Zapytałeś: czym się kierują babki, ja Tobie odpowiedziałem jak jest naprawdę (chociaż może to smutne), a nagrodę wygrały jakieś 3 babki, których ble, ble, ble jest tak banalne, jak masło orzechowe (za przeproszeniem). Dmzzone dobrze prawi, chociaż może trudno go zrozumieć. Świat jest, jaki jest - a nie taki, jakim chcielibyśmy go widzieć. Pozdrawiam.
|
|
uczepiliscie sie 1000$ ktorych tak naprawde nie ma... zejdz na ziemie adamus. pewnie przejechales sie na jakiejs lasce, jesli tak to jest mi przykro ale nie wszystkie dziewczyny sa takie same nie mozna szufladkowac ludzi, to jest tak samo jakby powiedziec ze wszyscy faceci chca tylko ladnych laleczek barbie a nie normalych dziewczyn itd. a skoro wszystkie jestesmy takie klopsiary to czemu biedni chlopacy maja dziewczyny??????????? na co wtedy leca dziewczyny???????? co teraz wymyslisz???????? moze znajdziesz inny powod zeby obrazac???????
|
|
za dużo teoretyzujecie, ja powiem krótko: Każda panna chwali- na dwanascie cali!
|
|
|
for adamus. Celowo i przewrotnie pytanie wyceniłem na 1000$. Bo kto dał na nie szczerą, prawdziwą odpowiedź może sobie przyznać sam tę nagrodę. Byłem podzielony pół na pół w ocenie babeczek. Nadal pozostałem. I wydaje mi się, że to jest odpowiedż. Po prostu połowa babeczek ma na oczach monety a w uszach szelest banknotów, a połowa kieruje się sercem w swoim życiu i uczuciami. Proste pół na pół. Jak trafisz na tą pierwszą połowę to współczuję. MoJe ŻyCie To MentoR.
|
|
No moim zdaniem to nie 50/50. 40% portfel, reszta - co innego. Jeżeli chłopiec ma ponad 51% to znajduje dziewczę. giina: biedni chłopcy mają albo biedne dziewczyny, albo są na tyle "fajni", że brak $$$ nikogo nie zraża. Pozdrawiam.
|
|
Nie wydaje misię, żeby, aż tyle kobiet "leciało" głownie na kasę. Jeśli tak owe są to jest to niewielki odsetek. Do tej pory życie nauczyło mnie, że kobiety pragną silnych facetów( psychicznie ), którzy ciągle je zaskakują i intrygują, przy których bedą bezpieczne i znajdą zawsze oparcie. Jednak facet nigdy do końca nie może być uległy w stosunku do kobiety. Kobiety "ciągnie" do mężczyzn, nad którymi nie mogą zapanować. Dlatego osobiście uważam, że bzdurą jest pisanie, że kobiety lecą głownie na kasę. Dla mnie jest to opinnia frustratów, którym nie wychodzi z kobietami i swoję niepowodzenia zrzucają właśnie na to że "laski lecą na kasę" No, ale jest to oczywscie moje zdanie i każdy ma prawo się nie zgodzić z tym co napisalem. Pozdrawiam What is love? The need to escape from oneself
|
|
Kobiety szukają facetów, "przy których bedą bezpieczne i znajdą zawsze oparcie" - zdaniem cormnic'a. Czy chodzi tu o tychże facetów "siłę fizyczną"? Co oznacze "bezpieczeństwo" i "oparcie" w dzisiejszych czasach? Umiejętność polowania na mamuty? Pozdrawiam.
|
|
Ludzie. Numer komórkowy właściciela jest zapisany w karcie! Na karcie też może być :) Tak jest w przypadku karty SimPlus w menu Moje numery. Ale karta jest chroniona PIN-em więc skończmy z tymi dywagacjami. Pewnie ktoś wyrzucił kartę, bo nie wyobrażam sobie jak można ją zgubić ;D -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
|
Kurde mol :) -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
adamus: czły czs obstaję przy tym , że chodzi tu głownie o siłe psychiczną. "Umiejętność polowania na mamuty?" Wydawałoby się, że w dzisiejszych czsach, jeśli na myśli mamy bezpieczeństwo to chodzi tu głownie o pieniądze. Owszem w pewnej mierze tak, ale też nie do końca. IMHO kobiety same do końca nie wiedzą czego chcą:] Pozdrawiam What is love? The need to escape from oneself
|
|
Dlaczego, tu nie można edytować postów:/ popr:cały czas Pozdr:)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |