Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Dlaczego na świecie tyle zła! |
Często słyszy się o bezduszności wobec ludzi i .zwierzat.Jesteśmy warci tyle ile dajemu światu. Nie chowajmy się w swoich ciepłych domach , a widząc człowieka potrzebującego nie mówmy że to nas nie dotyczy widząc zwierzaę w potrzebie że to nie mój problem,jesteśmy tyle warci ile dajemy ulgi światu. Ludzie dobrej woli łaczmy się ,do nas należy przyszłość świata który umiera na brak miłości!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Dlaczego na świecie tyle zła! |
Kochajcie ludzi bo tak szybko odchodzą, kochajcie zwirzeta bo to nasi bracia mniejsi i dajcie opór znieczulicy która ogarnia świat,To pokazują w internecie i w telewizji to co widzę na codzień przeraża mnie i frustruje,ale dopóki żyją ludzie dobrej woli świat nie zginie. Zli ludzie mają uwielbienie w niszczeniu najsłabszych i najbardziej bezbronnych.To co czytałam na forum temat polityka o małżeństwach dzieci i starych zgredów zboczeńcow to ewidenta przemoc te nieszczęsne dzieci padają ofiarą straszliwej przemocy ich bezsilność jest porażajaca ich cierpienia sa nie do opisania. Wyobraż sobie swoją córkę w podobnej sytuacji .To dramat!
|
|
Czemu tyle zła? To zasługa :dobrego\" Boga!!!
|
|
Myślę ze się mylisz, każdy ma wolną wolę i może wybrać dobro albo zło.Bóg stworzył swiat i wymyślił go tak jak chciał bo to wielki i miłościwy PAN!
|
|
Dziękujcie opatrzności że możemy żyć w czasach pokoju , nie musimy patrzec na okrucieństwa wojny raz nam lepiej raz gorzej ale jakoś jest.Możemy póki co spać spokojnie.Kiedyś wiele lat temu widziałam jak pies zdychał potrącony przez samochod . Była zima ludzie przechodxili obojętnie tylko pewien młody czlowiek zlitowal się nad rozpaczającą mlodą dziewczyna i pomógł i oby bylo nas więcej!
|
|
Ktoś określił mnie jako ,ze jestem dobrą samarytanką aja wam mówię jestem tylko człowiekiem czego i wam życze!
|
|
walteralf chociaż nie chciałaś do mnie na grilla szkoda a co do tematu nic na to nie poradzisz inie zmienisz miłego dnia:)
|
|
Teraz zło ma się dobrze w kościele. Może nawet i lepiej niż u zwykłych ludzi -świeckich, którzy nie mają poparcia ani pomocy ze strony pseudo-kapłanów nie mówiąc już o tych dwóch najwyźszych co żyją jak w twierdzy. Kiedy odpowiedzą za innych, pokrzywdzonych przez nich owieczki. Jak mogą żyć i spac spokojnie. Boże daj im łaskę nawrócenia, które po drodze zgubili.
|
|
Mają czas żeby się nawracać póki żyją, ale Bóg też ma swoją cierpliwość i oni o tym doskonale wiedzą. Ks. Glas powiedział ze jeśli czlowiek jest dobry w 90 procentach a w 10% żle życzy drugiemu człowiekowi to należy go unikać . Zaprzyjażniony ksiądz powiedział mi że ten z odnowy chciał mi pomóc w 30 % a więc komu sluży?,Zyczę mu nawrócenia ale krzywdy większej nie mógł mi zrobić. Panowie księza nawracajcie się i nie krzywdżcie nas tak jak powiedziałam wam na Mszy Krzyzma .
|
|
walteralf tak mądrze piszesz..że choć niby masz męża... brałby cię...
|
|
a nie 40% we małpie?? hahahahaha
|
|
dajcie sobie spokój z takimi tekstami, naprawdę.
|
|
dobrze damy a TY co na m dasz LAWIRANTKO
|
|
Czy na świecie jest dużo zła? Ja bym powiedziała że jest dużo dobra. Zło jest bardziej \"sprzedaje\" w telewizji ludzie chętniej oglądają zło. Niektórzy mawiają że to co dajesz światu to do ciebie wraca. A co dla ciebie znaczy zło?
|
|
najgorzj,,,,jak nie ma nic do powiedzenia i pisze faramzony,ze truizmy,,,,,ze biale jest biale itd czerwone zawsze wredne itd pf
|
|
Zzz to było do mnie? Odpowiada na pytanie autorki, z tego pytania wnioskuje że ona ma 7-8 lat
|
|
,,Odpowiada na pytanie autorki, z tego pytania wnioskuje że ona ma 7-8 lat,, i bardzo rozsądnie odpowiadasz.
|
|
Skąd taki wniosek bo nie rozumiem aluzji?
|
|
Nie wiem do kogo mowisz, że ma 7-8lat ,ale dawno temu kiedy nie było jeszcze ustawy o ochronie zwierząt widywałam dantejskie sceny na ulicach miasta .Ci którzy nie mają empatii do zwierząt nie kryli swoich sadystycznych postaw wobec nich. Bicie zwierząt na oczach ludzi, trzymanie w ciasnych ciemnych pomieszczeniach, tiry pełne cierpiących zwierząt , psy uwiązane na pol metrowych łańcuchach które nie mogly się nawet położyć,,tylko siedzieć bo Pan zapewne karmił tym cierpieniem swoje oczy, bezkarnie w sposob b\\nie humanitarny zabijanie nowonarodzone szczeniaki, zwierzęta wieszane na drzewach,lub zaglodzone na śmierć . Kidyś trudno było walczyć z oprawcami . Teraz kiedy działa ustawa oochronie zwierząt to wszysko dzieje się w ukryciu bo sprawcy się boją.Ale żeby pokażać swoje bestialstwo robią zdjęcia i puszczają w internecie.To jest to zło które mnie zniewala i nieraz nie mogę spać spokojnie.
|
|
Dlatego nieraz chcial nie chciał trzeba się zresetować.
|
|
Zadałaś pytanie ja odpowiedzialna, prześledź moją pierwszą odpowiedź i będziesz wiedziała
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |