sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Świąteczne dekoracje a'la Łomża

Miasto Łomża w tym roku wydało 28 000 PLN na świąteczne dekoracje.. chciałem się zapytać gdzie one są...
fakt pojawiło się ich kilka na większych skrzyżowaniach na słupach, i na ratuszu, czy to już wszystko?? czy kilka tych świecidełek kosztowało prawie 30 tys złotych?? Jak to jest??
Mi się wydaje, iż za takie pieniądze można było zrobić trochę więcej...

pozdrawiam C3PO

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Świąteczne dekoracje a'la Łomża

myslisz, ze 28 000 tys to duzo, jak za oswietlenie?? Mi sie wydaje, ze to jednak mala kwota. Wbrew pozorom takie oswietlenie nie jest takie tanie, tym bardziej jesli jest ono dobrej jakosci. W sumie taka inwestycja to fajna sprawa, ktore w jakims stopniu moze sie przyczynic do promocji miasta.

Re5pect

Poza tym, że mało tych lampek, to nawet mi się podoba.
Szkoda, że na Piłsudskiego nic nie ma. Strasznie ponura ulica.

:-C

Nie wiem czy wpływ na to mają nowe władze w mieście?? moze ktos mi powie ??
Nalezy przyznac że zmienia to jednak wizerumek naszej skromnej zasciankowej jak juz wczesniej nazwałem ale za to bardzo kochanej Łomzy
Tak na marginesie dobry to pomysł

nie wiem czy wiecie ale te sznury świetlne są dosyć drogie, a jeszcze ktoś to musi zrobić przecie.

Ave

W Ostrowii Mazowieckiej dekoracje świąteczne sa na wszystkich słupach. Nasze są jednak ładniejsze, chociaż tylko na skrzyżowaniach. W innych miastach częściej też dekorują swoje obiekty firmy i instytucje oraz właściciele domów mieszkalnych. Do Świąt jeszcze kilka dni, może każdy z nas coś zrobi u siebie ?
POZDRAWIAM

Popieram tz i proponuję, aby każdy zrobił coś w swoim zakresie: udekorował, oświetlił swój dom/mieszkanie. Nie możemy liczyć, że miasto udekoruje wszystkie ulice. Wspomniane wcześniej 28.000 zł to naprawdę niedużo jak na takie oświetlenie.

Pozdrawiam

Ul. Długa z tą ozdobą przewieszoną przez ulicę,
wygląda teraz jak 5-th avenue. na manhattanie.

Wcześniej nie zauważyłem tego napisu na Długiej, bo tam nie byłem.
Ale to fakt. Jest. OK.

Masz tację tz. Na zachodzie dekorację świetlną robią w większości prywatni właściciele domów i sklepów. Ich pewnie na to stać, ale i unas można-choć skromniej- coś zrobić. Każdy zaświeci choć parę lampek i będzie jaśniej, weselej, uroczyście i świątecznie, a za tym może będzie i więcej optymizmu i zapomnienia o naszej piwnicznej rzeczywistości...

Zbych

wiecie, gdyby byl snieg byloby bardziej swiatecznie. to ze na slupach wisza te lampki, cos swieci na rondzie i przed ratuszem to fakt, ale czy nie wydaje sie Wam ze i tak nadal nie czuc atmosfery zblizajacych sie Swiat? gdyby byl snieg wtedy te swiatelka zablyslyby innym swiatlem. tak sobie o tym wczoraj pomyslalam stojac na przystanku na przeciwko 4+. ja tych Swiat nie czuje i faktem jest ze rok temu tez tak bylo. starzeje sie....ewidentnie.

sayra

Ja już Święta odczułem.
Niestety tylko w portfelu.
Nie wiem za co szampana na Sylwestra kupię :-(

no to jeszce zwieziemy sniegu ze szwajcarii do lomzy, albo rozstawimy armatki sniezne na kazdym skrzyzowaniu i bedziemy mieli swieta ze sniegem :))), Pozdrawiam i Wesolych Swiat Wszystkim zycze.

Re5pect

Z tymi armatkami to fajny pomysł. Nie zapowiadają się śnieżne Święta więc trzeba coś z tym zrobić...

Pozdrawiam

Bardzo podobaja mi sie dekoracje na ulicach Łomży. Jest tak...swiatecznie, milutko....:)) Nawet jezeli sa one skromniejsze niz w innych, wiekszych miastach, powinnismy sie cieszyc, ze jednak Miasto cos w tym kierunku zrobilo:) Duza role odgrywaja oczywiscie mieszkancy, a jak widac Ci coraz bardziej dbaja o swiateczny wyglad zewnetrzny swoich "przybytkow". Brawo!!!

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Mi się wydaje, że gyby na co drugim/co trzecim drzewie zawisły najzwyklejsze lampki z rynku, to zrobiłoby to znacznie lepsze wrażenie. Ja mieszkam daleko od dużych skrzyżowań i ta atmosfera mi się raczej nie udzieliła:-)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org