Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Co zamiast kanapek do pracy |
Cześć. W pracy mamy mikrofalę. Niestety nie ma lodówki tak wiec odpada branie jakiegoś dania z miesem. Pracuję czasami na 12 godzin . I o ile 8 godzin o kanapkach jeszcze mozna wytrzymać to 12 godzin bardzo trudno . ZUpki chińskie i inne zalewane odpadają poineawż nie jest to dla mnie jedzenie i nie chcę się truć . Macie jakieś pomysły na zdrowe jedzenie i jednoczesnie takie, które nie musi stać w lodówce ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Co zamiast kanapek do pracy |
Jak zrobisz jakiś ryż z kurczakiem czy innym miesem to nic mu sie nie stanie przez 12 godzin.
|
|
Jak się nie chcesz truc to wyrzuc mikrofale, bo powoduje raka krwi.
|
|
Też mi problem :) wieczorem wekujesz w słoiku wszystkie zupy, flaki, fasolkę po bretońsku, bigos, leczo, gulasz, gołąbki itp. a jest tego dużo, i może to postać bez lodówki 2-3 dni , ot cały problem :)
|
|
Kup sobie torbę termiczną i wkłady do mrożenia i możesz tatara ze sobą zabierać :)
|
|
Do pracy najlepsze są dania jednogarnkowe, jak zrobisz coś z kaszą, ryżem lub warzywami to nie powinno Ci się popsuć przez 12 godzin. Jeśli wolisz zabezpieczyć jednak jakoś to jedzenie to też bym polecała właśnie torbę termiczną.
|
|
Latem może postaraj się o chłodziki albo faktycznie torbę termiczną. Do jedzenia polecam po prostu obiady domowe zawekowane albo porządnie zapakowane. Może sałatka z kuskusem albo kaszą gryczaną? Kasza na długo zapełni Tobie żołądek.
|
|
A płatki śniadaniowe?
|
|
Najlepiej zamówić jedzenie i po sprawie
|
|
Najlepiej to nie zamawiać, tylko zrobić sobie samemu. Zawsze wieczorem szykuję sobie jakąś sałatkę, nawet kupiłam sobie na kuchnianawidelcu.pl specjalne lunch box-y i nie mam żadnego problemu z jedzeniem, nic mi się z nich nie wyleje. Nawet jak biorę coś do podgrzania to również żaden problem. lenkale
|
|
W swojej pracy również nie mam lodówki i jakoś sobie radzę. Nie narzekam ;) Jest bardzo wiele opcji: płatki owsiane plus mleko placuszki naleśniki z serem. Ewentualnie możesz sobie kupić jakieś gotowe danie do podgrznia. I nie piszę tutaj o wspomnianych przez Ciebie chińskich zupkach. Dobre gotowe zupy ma na przykład Profi : http://profi.com.pl/zupy/#zupy-gotowe Nie ma w niej glutaminianu sodu czy barwików. Zupa jest już gotowa. Wystarczy podgrzać Samą się raczej nie najesz ale z chlebem już tak.
|
|
Ja często robię sobie naleśniki. Czasami przyrządzam z nich też rollsy-kanapeczki.
|
|
Zamawiamy hamburgery,zupy i chińszczyznę :)
|
|
Sałatki, sałatki i raz jeszcze sałatki :).
|
|
Kawa :)
|
|
Nie wiem czemu nie wkleił się link;.... http://profi.com.pl/zupy/#zupy-gotowe
|
|
można wziąć sałatkę, owoce, warzywa albo obiad do podgrzania jeśli ma się taką możliwość.
|
|
Ja sobie robię sałatki, makarony itp. te rzeczy tak szybko się nie psują, a o kanapkach cały dzień faktycznie ciężko wytrzymać. Dobrze,że masz przynajmniej mikrofalówkę, bo możesz sobie to wszystko podgrzać, ja kiedyś pracowałam w miejscu, w którym nie było ani tego, ani tego.
|
|
Sałatkę - ale to nie do mikrofali :) Dania makaronowe. Bułki z kapustą i grzybami, zapiekanki :)
|
|
Ja do mikrofali to głównie makaron. Czasami też kaszę.
|
|
Tylko torba termiczna i z lodówki wkład do mrożenia w tej torbie. Możesz trzymać zwykłe kanapki z wędliną. :) Jeśli pracujesz 12 godzin to tylko tak. Lub zakup małą lodówkę turystyczną w torbie.
|
|
Po pizze zadzwonic najlepiej, albo po kebaba.
|
|
Co.chcesz ale pytanie masakra juz zwariowlai ludzie
|
|
Jutro zapyta w jakich majtkach ma do pracy isc ;)
|
|
To niedługo pewnie będziesz czytać ogłoszenia o pracę...
|
|
Dorabia sobie pozycjonowaniem stron :)
|
|
ja bym wolał będąc tyle godzin w pracy zjeść chociaż jeden ciepły posiłęk, więc pomysł z wekowaniem zup + podgrzanie jej w mikrofali to dla mniej byloby idealne Krzysztof
|
|
Ja dziś miałam tortillę z ziemniaczkami w pracy. Tylko mam mikrofalę, więc jest gdzie to odgrzewać.
|
|
jak bym nie mial nic poza mikrofala do podgrzewania, to wybralbym mikrofalowke :p po tylu godzinach pracy dobrze jest zjeść coś na ciepło. Krzysztof
|
|
tortille z szynką, serkiem i warzywami :)
|
|
salatka z makaronem jajkiem i brokulami
|
|
Przed pójściem spać przygotuj makaron z sosem, który lubisz, wszystko przełóż do plastikowego pudełka, które można podgrzewać w mikrofalówce. Nie bój się, że coś się zepsuje. Codziennie zabieram ze sobą zupy, dania z kaszy i makaronu - w zależności na co mam ochotę. Kanapki zostawiam sobie na śniadanie.
|
|
Na przykład jajco.
|
|
A moim zdaniem kanapki są fajną opcją :) Wystarczy tylko dodać do nich np. pasty warzywne takie jak http://rogowski.net.pl/zdrowy-convenience-wykorzystaj-nasze-produkty/ i już mamy pyszne i pożywne kanapki ! :)
|
|
Najlepszy i pożywny browar tylko nie Łomża bo to syff..
|
|
Ja tam na kanapki nie narzekam.
|
|
Smigacz bez reklamy nie zapłacą. Ilość głupich postów nie pomoże. I tak wiemy że jesteś zwykłym trollem wklejającym linki więc daruj sobie
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |